Epicondilita

28-04-2010
Codrut C
Nu este medic/terapeut
Codrut C
buna ziua
As dori un sfat referitor la problema pe care o am de 10 luni - epicondilita la cotul drept-diagnostic pus in sept 2009 la ortopedie in Tg-Mures.Totul a inceput dupa cateva zile de la o partida de tenis. Am incercat mai multe creme antiinflamatoare(diclofenac, cu aloe vera, tataneasa, untul pământului, gheara dracului, puterea ursului, chiar şi pentru tendinite la cai de la farmacia veterinară)fara rezultat. Mi s-a facut la ortopedie o injectie cu diprofos si am urmat un tratament cu antiiflamatoare.Durerea din partea exterioara a cotului a cedat, am inceput sa pot ridica obiecte(la momentul injectiei nu puteam ridica un pahar cu apa).Totusi am rămas cu o sensibilitate in partea interioară a cotului, ca o jena, la folosirea degetului inelar. Aceasta s-a accentuat şi a inceput sa revină şi în partea exterioară a cotului. A urmat un nou tratament antiinflamator, care doar a ameliorat durerile.În acest moment durerea există în toată articulaţia la strângerea pumnului, la întinderea mâinii, la ridicarea degetului mijlociu precum si la ridicarea oricarui obiect chiar fara greutate prea mare.Port deasemenea o orteza, aproximativ 8-9 ore pe zi (după care simt ca imi obstructionează circulatia-desi aceasta este comandata pe marimea corecta) cam de 10 zile, dar simt că gradul de mişcare al mâinii fără durere se reduce, Practic există poziţii în care şi simpla greutate a mâinii îmi provoacă durere.Peste 2 saptamani sunt programat la control la ortopedie.Oare diagnosticul e corect? Ce ma sfatuiti fac in continuare?
1 comentarii
0
28-04-2010, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
D-voastra descrieti atat o epicondilita clasica a tenis-man-ului cat si un sindrom de compresie a nervului ulnar.
Sfatul meu este sa refuzati de-acum incolo orice infiltratie (injectie) cortizonica ( de tip Diprophos).
Incercati sa consultati un ortoped cu mare experienta in patologia membrului toracic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns