Esofagita?
Povestea suferintei mele dateaza de 8 ani, cand am fost diagnosticat cu ulcer duodenal cu nisa. Am fost internat si am urmat tratamentul si dupa externare cu famotidina. In urma cu 5 ani au aparut dureri retrosternale si sezatie de nod in gat si gat uscat. Am fost investigat ecografic de medicul internist si am facut si testul Helicobacter-Pilori care a iesit pozitiv. Am urmat un tratament cu claritromicina? si omez si mi-a fost bine. In urma cu 3 ani am avut aceias problema cu durerea in piept (precizez ca inca de la prima aparitie a dureri in piept am facut rf pulmonara, ekg si mi- sa spus ca e in regula cu plamini si inima ), corp srtain in gat si deglutitie ( jena la inghitire). Am facut endoscopie si mi-sa spus ca este reflux-gastroesofagian tip A+B. Am urmat tratament cu Lanzap, nizotin si mallox suspensie.
Anul trecut prin august am mers cu masina 7 ore si au aparut sceleasi simptome dar usoare, nefiind in loc. de domiciliu am apelat la medicatie cu famotidina dimineata si seara. In ianuarie(2009) am baut apa rece si de atunci au aparut problemele cele mai mari ( aceiasi durere in piept, nod in gat, si probleme de deglutitie). Am facut din nou endoscopie ( 10.02.2009) iar diagnosticul a fost " ulcer duodenal cicatrizat cu steoza partiala piloro duodenala. Mentionez ca investigatia a fost facuta de acelas medic (chirurgie-endoscopie). Am urmat tratament cu controloc, famotidina si malox+regim alimentar. In urma trat. a fost un pic mai bine in schimb dupa o luna de la intreruperea trat. au reaparut aceleas simptome si in plus uneori saliva era colorata ( maroniu-rosiateca ) daca insistam sa salivez venea aproape singe dar numai putin ( 3-4 scuipari ). Am consultat medicul orl.-ist si mi-sa spus ca nu este din faringe doar ca este inflamata mucoasa faringiana. Am cosultat med. gastroenterolog dar nu mi-a facut endoscopie mi-a prescris controloc si motiliu( la nevoie??). De o saptamina ia tratamentul dar degeaba, sunt momente din zi cand ma simt mai bine. Nu sunt ipohondru dar nu pot sa ma linistesc, am o stare de iritare ce nu poate fi descrisa. Multumesc celor care m-ar putea ajuta.
Anul trecut prin august am mers cu masina 7 ore si au aparut sceleasi simptome dar usoare, nefiind in loc. de domiciliu am apelat la medicatie cu famotidina dimineata si seara. In ianuarie(2009) am baut apa rece si de atunci au aparut problemele cele mai mari ( aceiasi durere in piept, nod in gat, si probleme de deglutitie). Am facut din nou endoscopie ( 10.02.2009) iar diagnosticul a fost " ulcer duodenal cicatrizat cu steoza partiala piloro duodenala. Mentionez ca investigatia a fost facuta de acelas medic (chirurgie-endoscopie). Am urmat tratament cu controloc, famotidina si malox+regim alimentar. In urma trat. a fost un pic mai bine in schimb dupa o luna de la intreruperea trat. au reaparut aceleas simptome si in plus uneori saliva era colorata ( maroniu-rosiateca ) daca insistam sa salivez venea aproape singe dar numai putin ( 3-4 scuipari ). Am consultat medicul orl.-ist si mi-sa spus ca nu este din faringe doar ca este inflamata mucoasa faringiana. Am cosultat med. gastroenterolog dar nu mi-a facut endoscopie mi-a prescris controloc si motiliu( la nevoie??). De o saptamina ia tratamentul dar degeaba, sunt momente din zi cand ma simt mai bine. Nu sunt ipohondru dar nu pot sa ma linistesc, am o stare de iritare ce nu poate fi descrisa. Multumesc celor care m-ar putea ajuta.
1 comentarii
0
10-05-2009, ora 23:57
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Pt. reflux va recomand GAVISCON. Si eu sufar de reflux gastro-esofagian si singurul care m-a ajutat a fost Gaviscon Advanced suspensie (alginat de sodiu-principala substanta activa). Eu il achizitionez din Italia pt ca in Romania nu este disponibil; dupa cum cred ca v-ati dat seama, tot ce este foarte bun in Romania nu exista. Poate puteti sa-l cumparati!
Motiliumul este foarte bun, dar cand nu face fata se schimba cu metoclopramid, din pacate acesta are cu mult mai multe efecte indezirabile decat domperidonul din Motilium.
Va cred ca nu suferiti de hipocondrie!
Numai Bine si multa sanatate:)
Motiliumul este foarte bun, dar cand nu face fata se schimba cu metoclopramid, din pacate acesta are cu mult mai multe efecte indezirabile decat domperidonul din Motilium.
Va cred ca nu suferiti de hipocondrie!
Numai Bine si multa sanatate:)
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Test FIT
- 3Calprotectina 57, Hemoragii oculte negativ
- 1Pot lua normix în combinație cu pilule contraceptive?
- 2Cum să-mi 'colorez' viața?
- 7Rezultat biopsie
- 1Eliminare pietre colecist (fiere)
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
- 4Hemoroizi persistenti
- 2Disconfort partea dreapta
- 1Colecist cotractat postprandial