Este posibila infectarea asa ?

12-03-2024
Anonimul28
Nu este medic/terapeut
Anonimul28
Buna ziua, aproximativ acum o luna am avut contact sexual cu o escorta, ideea este in felul urmator eu deasupra penisului la 1-2 cm aveam o mica taietura de la epilare, credeti ca se poate transmite boala asa sau sunt eu paranoic ?
2 comentarii
0
12-03-2024, ora 13:39
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Înțeleg preocuparea dumneavoastră și este important să discutăm despre aceste aspecte pentru a înțelege riscurile asociate cu transmiterea bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Orice leziune sau tăietură pe piele poate oferi o poartă de intrare pentru agenții patogeni, inclusiv pentru cei care cauzează BTS. Prin urmare, există un risc teoretic de transmitere a infecțiilor dacă tăietura a venit în contact direct cu fluidele corporale infectate.

Cu toate acestea, riscul specific depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul de contact sexual, dacă s-a folosit protecție (de exemplu, prezervativul), tipul de infecție și prezența sau absența unei infecții active la partener. Prezervativele pot reduce semnificativ riscul de transmitere a multor BTS, dar nu elimină complet riscul, mai ales dacă există leziuni în afara zonei protejate de prezervativ.

Dacă aveți îngrijorări cu privire la posibila expunere la o boală cu transmitere sexuală, cel mai bun curs de acțiune este să consultați un medic pentru evaluare și sfaturi. Medicul vă poate recomanda efectuarea unor teste specifice pentru BTS, care pot identifica dacă a avut loc o transmitere. Este important să abordați aceste preocupări cât mai curând posibil, deoarece multe BTS pot fi tratate eficient cu medicamente, dacă sunt diagnosticate în stadii incipiente.

În general, este recomandat să practicați sexul într-un mod cât mai sigur posibil, utilizând prezervative și evitând comportamentele sexuale cu risc ridicat. De asemenea, discuțiile deschise cu partenerii despre sănătatea sexuală și testarea periodică pentru BTS fac parte dintr-o abordare responsabilă a sănătății sexuale.

Dacă aveți alte întrebări sau preocupări, nu ezitați să căutați sfatul unui profesionist în domeniul sănătății.
0
16-03-2024, ora 15:30
Anonimo
Nu este medic/terapeut
Anonimo
Ca sa se trasmita boala, ar trebui ca ea sa fie bolnava in primul rand. Daca rana este deschisa si ajunge lichid vaginal pe ea, teoretic da. Practic eu zic ca sansa este aproape 0. Acum eu nu stiu ce ati facut voi acolo in camera de nebunii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boli care se pot transmite chiar dacă porți prezervativ
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  •