Evolutie postoperatorie dupa extirparea unui chist branhial

01-11-2011
Sarmoung
Nu este medic/terapeut
Sarmoung
Am 33 de ani. In urma cu 3 saptamani am fost operat pentru un chist branhial, extirpandu-mi-se o formatiune tumorala din partea latero-cervicala stanga (sub maxilar). Operatia a decurs bine, taietura de aproximativ 6 cm s-a inchis fara probleme. Astazi am fost la control, iar medicul ORL care m-a operat mi-a spus ca totul este in regula, analizele biopsiei nu au evidentiat decat 'prezenta unui masiv infiltrat inflamator cronic limfocitar', si mi s-a spus sa revin la un control peste 3 luni. Zona in care a fost facuta operatia prezinta o umflatura usoara, care la palpare evidentiaza prezenta unui tesut dur sub piele. L-am chestionat pe doctor cu privire la acest lucru, si mi-a spus ca este ceva normal, ca sub piele s-a format un fel de cicatrice in zona unde s-a intervenit chirurgical, care se va resorbi in decurs de 2-3 luni, si mi-a recomandat sa masez periodic zona, cu un unguent. Intrebarea mea este urmatoarea: care ar fi frecventa cu care sa fac acest masaj, si ce fel de unguent ar trebui sa folosesc? Ceva antiinflamator, sau cicatrizant? Doctorul a mentionat cateva tipuri de astfel de unguente, insa din pacate le-am uitat.
2 comentarii
0
19-04-2012, ora 15:38
pangea36
Nu este medic/terapeut
pangea36
Buna ziua. Sper ca va simtiti mai bine intre timp. Eu doar voiam sa va intreb unde v-ati operat si cat ati stat in spital. Eu urmeaza sa ma operez in vara de acceasi problema. Multumesc.
0
14-06-2012, ora 19:36
CLARRA
Nu este medic/terapeut
CLARRA
In urma cu 1 saptamana si cateva zile am fost operata si eu din cauza unu chist branhial. Operatia are 7 cm deoarece a fost unul suprainflamat si destul de greu de scos. Problema este ca se simte o umflatura dura intr-un colt al operatie si ma intreb daca este normal asa ceva... stiu ca umflaturile se vor duce in timp dar avand in vedere ca pe o lungime de 5 cm totul este normal is un pic ingrijorata din punctul asta de vedere. Doctorita m-a sfatuit ca in cateva saptamani sa ma duc sa imi scot si amigdalele. Ma intrebam daca este cineva care a fost sfatuit la fel si ma poate lamuri... Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul