Exagerez sau am dreptate?

05-08-2020
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Bună seara am și eu o întrebare care mă macină și sunt foarte supărată toată ziua îmi vine să plâng.Sunt împreună cu prietenul meu de 6 ani el are o firma de transport și angajați dar lucrează și el toată ziua și are probleme și cu unii angajați că na ba nu le convine una ba alta. El de un timp încoace simt ca nu ma mai agreează deoarece eu îl rog ceva și el nu tine cont de părerea mea il spun ca ma deranjează de ce face el câteodată și lui i este egal de exemplu acum într-o zi vine și imi spune dacă mai avem cartușe la imprimanta că la rugat um angajat de al lui sa i scoată ceva pentru prietena lui. El este prieten cu angajații lui nu sef cum ar veni și se comportă frumos și i ajuta.Problema este alta prietena respectivului pentru care trebuia sa scoata foile nu ne prea agreează si pe mine nu ma saluta cand ma vede pe strada se face ca nu ma vede și din aceasta cauza iam cerut sa nu facă nimica pentru ea și sa nu o ajute..Cu angajatul lui nu am nimica dar nu mi se pare normal sa o ajute atâta timp cât ea nu ma respecta pe mine.Am vorbit cu prietenul meu și l-am întrebat frumos dacă i se pare normal sa nu țină cont de ce am zis eu iar el a zis ca da i se pare normal deoarece angajatul lui i-a cerut nu prietena lui și sunt mai multe lucruri de care nu tine cont lucruri care nu țin de relație ci de firma lui sau de angajati. Țin sa precizez că angajatul respectiv își face treaba bine la lucru și e unul din cei mai buni șoferi ai lui care mai comentează câteodată dar treaba și-o face.Eu am ajuns la concluzia ca pentru el contează mai mult sa facă ce zic angajați și sa nu plece angajatul decât de mine și de cei 6 ani pe care i avem împreună că altfel știind ca ma deranjează îi spunea frumos ca nu poate să îi scoata sa meargă că stau în oraș și de oriunde poate sa își scoata că, costă puțin. Va mulțumesc și scuzați-mi deranjul!
12 comentarii
0
06-08-2020, ora 00:06
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Plus de aia sunt mai multe lucruri la mijloc el tot timpul îmi spune ca lui nu îi comandă nimeni că el știe ce e mai bine pentru el și își aranjează lucrurile cum știe el ca e bine nu cum i spun eu..Noi suntem în alta țară și acum a cumpărat o casă pentru că eu mi-am dorit să stau la casă precizez casa este pe numele lui nu suntem căsătoriți. Acum stam in chirie pana ce ce este casa gata amenajată. Chiria este cu, contract și trebuie să stam încă 3 luni dar dacă o ia cineva mai repede putem pleca iar el ce sa gândit să i spună angajatului respectiv despre care vorbeam mai sus cu prietena lui să ia apartamentul ca ei stau într-o camera doar cu o baie și au zis de ceva timp ca vreau sa se mute.Aicea iara i-a ajutat că ei nu se descurca prea bine cu limba și cu siguranță urmează să i mai ajute și cu alte lucruri cum ar fii sa plătească chiria mai puțin ca sunt la început și pot sa primească ajutor din partea statului.Aicea vin eu cu întrebarea este mai important să i ajute pe ei ținând cont ca prietena lui nu prea îmi oferă respect deoarece cand sunt singură nici un bună ziua nu imi da, decât să țină cont de părerea mea și de ceea ce imi doresc eu ? Un angajat pleacă și vine altul dar femeia pe care susține ca o iubește îi este tot una dacă pleacă sau ca o face să sufere?
Daca ar fii fost o fată cu bun simț și de treabă nu aveam nimic împotrivă noi i-am ajutat și pe alți tot timpul dar acuma de ce să o ajuți pe una oarecare atata timp cât femeii pe care susții ca o iubești nu i se oferă respect?! Răspunsul lui a fost ca el face pentru interesul lui sa i meargă lui bine sa nu plătească chiria degeaba și să își țină angajatul în armonie dar sincer eu simt ca nu prea i pasa de mine și de părerea mea și asta ar însemna că nu ma iubește.
1
06-08-2020, ora 08:45
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Acest lucru se întâmplă când se amestecă viața privată cu cea profesională. Nu spuneți dacă și lucrați împreună. De obicei ca să nu existe discuții, acasă nu se discută probleme de serviciu, nici-unul dintre parteneri nu se implică în problemele celuilalt. Cel mult îi oferă un sprijin dacă i se cere. Discuțiile dintre doi parteneri ar trebui să se limiteze la relația lor și tot ce ține de aceasta, nu la probleme de serviciu. Fiecare are nevoie și de o anumită independență, altfel relația devine fuzională, iar relațiile fuzionale nu au un viitor.
1
06-08-2020, ora 09:03
360
Nu este medic/terapeut
360
mai pune mana pe o carte si citeste in primul rand, ca te exprimi ca la clasa I
problema pe care o exprimi e si ea de gradinita. maturizeaza-te
0
06-08-2020, ora 11:53
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Bună ziua in primul rand va mulțumesc Doamna Niculina Ciuperca pentru sfaturile date în al doilea rând domnule sau doamna xtreme07 nu credeți ca înainte să puneți o eticheta ar trebui să întrebați sau măcar să gândiți puțin că de aceea aveți cap și creier? Dacă v-ați fi născut și crescut și dumneavoastră in altă țară după care sa colindați și alte țări cu diferite limbi si culturi va garantez că v-ati exprima mai rău decât mine sau nici nu ați ști vorbi limba română probabil. Să aruncăm cu pietre în alți și să judecăm e foarte ușor! O zi bună vă doresc!
1
06-08-2020, ora 12:10
360
Nu este medic/terapeut
360
am neamuri care s-au nascut in alta tara si vorbesc fluent romana asa ca nu te mai scuza, o dai in penibil.
eu spre exemplu m-am nascut in romania si vorbesc engleza si germana mai fluent decat vorbesti tu romana

comportamentul tau este de copil rasfatat. de aceea si ai probleme puerile
0
06-08-2020, ora 13:25
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Bine stimat/ă domn/doamnă așa să fie cum spuneți dumneavoastră aș putea să vă spun și eu multe dar nu imi permite educația și nici nu vă cunosc ca să pot să imi dau cu părerea.Enjoy and all the Best Alles Gute und viel Spaß ;)
1
06-08-2020, ora 18:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu cred că e cazul să vă acuzați, pentru că nu e un site în care să concurați cine știe mai mult sau mai puțin limba română, ci e un site în care oamenii cer sfaturi, unii scriu pe un calculator, alții pe telefon și scriu mai greu, alții scriu într-o perioadă de stres, alții au emoții și din cauza emoțiilor mai apar și greșeli. Important e că au curajul să-și expună problema și să ceară un sfat și pentru asta cei care dau dovadă de curaj merită felicitați.
Nu cred că am ezitat să răspund cuiva care a avut mai multe sau mai puține greșeli de ortografie.
Apoi comportamentul unei persoane depinde de foarte mulți factori, de aceea nu trebuie să ne înfuriem dacă sesizăm un comportament neadecvat.
Nimeni nu e vinovat că are o anumită structură, că a avut parte de o experiență traumatică, că are anumite convingeri limitatoare datorate unui mediu în care a crescut sau locuit, că nu a avut susținere, că nu a primit afecțiune, etc.
IMPORTANT E CĂ SESIZEAZĂ CĂ E O PROBLEMĂ ȘI-ȘI DOREȘTE SĂ O REZOLVE.
0
06-08-2020, ora 19:15
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Aveți mare dreptate doamna Niculina dar din păcate ne mai ia valul.In general când oamenii sunt la pământ e mai ușor să dăm în ei decât să-i ajutăm măcar cu o vorbă bună sau un sfat.Nu avem nici un drept să-i judecăm pe alții că nu stim ce se ascunde in spatele acestor mesaje. In fine sunt lucruri mai importante in viața decat sa stăm să judecăm mai bine ne vedem de viața noastra încercând să ne-o facem mai buna și frumoasă. Cu multă stimă!
1
06-08-2020, ora 19:43
360
Nu este medic/terapeut
360
mesajul Niculinei cred ca era adresat mie insa citindu-l a doua oara cred ca e adresat amandurora
1
07-08-2020, ora 12:10
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Da, ai dreptate, amândurora, pentru că nu e cazul să aducem acuze, fiecare are un anumit nivel de cunoștințe, dar eu cred că e nevoie să manifestăm o anumită înțelegere pentru fiecare, nu rezolvăm ceva dacă în loc de un sfat, un argument, o explicație, mai și învinovățim o persoană pentru ceva. Părerea mea este că atunci când ai mai multe cunoștințe, devii și mai flexibil și ai o mai mare capacitate de înțelegere. Nu suntem toți la fel, dar fiecare e o valoare în felul lui.
xtreme07 te felicit pentru performanța ta de a cunoaște bine două limbi străine, asta îmi spune că poți avea acces la multe informații la prima mână și asta e un lucru minunat, dar ai grijă că în general în orice sistem cei mai flexibili au de câștigat. Nu poți schimba pe nimeni dacă nu-și dorește, dar te poți schimba pe tine, astfel încât să nu te mai deranjeze orice. Succes!
1
07-08-2020, ora 14:39
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E multa incarcatura emotionala in mesajele tale Crys si cred ca ar fi util mai degraba sa discuti cu un psihoterapeut despre obstacolele cu care te confrunti. Azi asta e mult mai usor deoarece sunt posibile sesiunile online

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
07-08-2020, ora 14:50
360
Nu este medic/terapeut
360
teoria cu flexibilitatea e buna pentru initiatoarea topicului, nu mie, pentru ca ei nu-i place sa ofere ajutorul unei persoane care nu o saluta pe strada, desi sotul ei are un interes sa tina separata viata privata de cea profesionala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul