Excitare fara atractie

25-07-2018
Joyeuse
Nu este medic/terapeut
Joyeuse
Buna, as dori un raspuns avizat la o problema mai delicata. As dori daca se poate sa nu se invoce aspectul moral/etic al situatiei in sine.
Sunt casatorita de 12 ani, am doi copii si de cca 1 an am o relatie extraconjugala in care sunt implicata atat fizic cat si emotional. Am incercat tot timpul acesta sa pastrez o normalitate in cuplu, pentru a nu afecta viata celor din jur. Problema mea se refera la sexul cu sotul. Cum se poate, medical sau psihologic vorbind, ca el sa nu ma atraga, din contra, sa nu mai simt nicio atractie fata de el si sa mi se para un calvar faptul ca trebuie sa fac sex cu el, dar, in acelasi timp, sa ma umezesc. Putin, dar totusi exista. Cum se poate sa existe excitare fara atractie si fara placere?
4 comentarii
1
25-07-2018, ora 20:39
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
Explicatia este relativ simpla si cred ca cel mai bine este exprimata de o vorba din intelepciunea populara: "ochii vad, inima cere, constiinta nu si nu".
Cu alte cuvinte lipsa atractiei este "comandata"/impusa psihic. Cealalta perspectiva a situatiei sta in relatia extraconjugala pe care o aveti: este foarte probabil ca sentimentele si atractia sunt indreptate catre ea si exista o opozitie fata de sot si tot ce reprezinta el. In momentul acesta nu stim pe cine cu cine inselati...
S-ar putea ca, sub toate acestea, sa se afle si un sentiment de vinovatie fata de sot, iar asta sa altereze emotiile si senzatiile pe care le simtiti fata de el.
Aici nu este vorba despre morala sau etica ci despre faptul ca aveti doua relatii in acelasi timp. Catre ce credeti ca va duce asta?
0
25-07-2018, ora 21:18
Joyeuse
Nu este medic/terapeut
Joyeuse
Am inteles perspectiva dvs, dar nelamurirea mea este daca din punct de vedere psihologic am inca o atractie fata de el, avand in vedere reactia fizica de umezire, dar luand in considerare faptul ca emotional si chiar si fizic simt un calvar? Se poate ca umezirea in sine sa aiba legatura cu altceva?
0
26-07-2018, ora 15:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"Umezirea" este un act fiziologic, un raspuns la niste stimuli (excitare), dovada ca organismul dumneavoastra functioneaza si reacționează normal.
S-ar putea ca problema sa fie in alta parte, adică sa fie un blocaj mental/emotional. Cumva ati decis sa va inchideti pentru el si sa va daruiti celuilalt " fizic si emotional".
0
31-07-2018, ora 11:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Chiar si in timpul unor abuzuri sexuale a fost descrisa ‘umezirea’ si chiar si orgasmul….chiar daca actul in sine nu a produs placere psihica, ci chiar repulsie.

Atractia fata de o persoana nu tine doar de aspectele fizice, ci si de cele psihice, de intimitatea pe care o resimtiti (sau nu) in relatia cu partenerul. La fel e si cu satisfactia sexuala: nu inseamna doar obtinerea unui orgasm in timpul actului sexual.

O intrebare insa: daca iti pare "un calvar" sa faci sex cu sotul tau, de ce o mai faci?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Excitatia sexuala
  • Lipsa excitației - de ce nu mă excit?
  •