Explicatii analize medicale

24-02-2011
DexterLab23
Nu este medic/terapeut
DexterLab23
Buna,
Este vorba de fratele meu Andrei, are 20 de ani si ii curge sange din nas (Epistaxis), a facut analizele si i-au iesit asa:

WBC 5.5 * 10^3 / uL (in paranteze pun cat zice ca e normal 4.0 - 10.0)
Lymph# 2.5 * 10^3 / uL (0.8 - 4.0)
Mid# 0.5 * 10^3 / uL (0.1 - 0.9)
Gran# 2.5 * 10^3 / uL (2.0 - 7.0)
Lymph% H 45.6 % (20.0 - 40.0)
Mid% 8.4 % (3.0 - 9.0)
Gran% L 46.0 % (50.0 - 70.0)
HGB 14.4 g / dL (11.0 - 16.0)
RBC 5.00 * 10^6 / uL (3.50 - 5.50)
HCT 47.1 % (37.0 - 50.0)
MCV. 94.3 fL (80.0 - 95.0)
MCH 28.8 pg (27.0 - 31.0)
MCHC L 30.5 g / dL (32.0 - 36.0)
RDW-CV 13.4 % (11.5 - 14.5)
RDW-SD 45.0 fL (35.0- 56.0)
PLT 217 * 10^3 / uL (150 - 450)
MPV 8.9 fL (7.0 - 11.0)
PDW 15.6 (15.0 - 17.0)
PCT 0.193 % (0.108 - 0.282)

TS - 2 30
TC - 4 20

In speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc.
4 comentarii
0
24-02-2011, ora 23:03
aym
Nu este medic/terapeut
aym
Buna!
Si eu am avut in tinerete probleme cu singerarea nazala. Poate fi de la o anemie sau vasele de singe sint prea slabe, probleme cu hormonii, e.t.c. Eu i-as recomanda fratelui tau sa ia TAROSIN. Nu-i poate face rau dar ar fi bine sa caute si CAUZA pentru care ii curge singe din nas. Vezi la medicamente, cauta TAROSIN (intareste vasele de singe, tonifica organismul...)
Multa sanatate!
Cu drag aym
0
26-02-2011, ora 21:31
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Analizele sunt bune doar ca timpul de coagulare este putin marit.nu cred ca are o boala de sange, dar daca doriti poate consulta un hematolog. Prelungirea timpului de coagulare se produce si la persoanele care consuma alcool, care au urmat cu putin timp inainte de recoltare un tratament cu aspirina, antibiotice sau medicamente pentru raceala, pentru dureri de oase.
0
27-02-2011, ora 20:45
DexterLab23
Nu este medic/terapeut
DexterLab23
Intai multumesc frumos de raspuns "aym" si "Casa drhouse" !

Nu consuma si nici nu a consumat alcohol, apoi nu a luat tratament nici cu aspirina, antibiotice (decat poate a luat inainte cu catva timp, Ospen, dar nu mai stim in urma cu cate zile inainte de recoltare a luat... sau nu. in fine)

El face sport prea in excess, antrenamente, karate si pe acasa cateodata gimnastica medicala...
0
01-03-2011, ora 23:09
aym
Nu este medic/terapeut
aym
DexterLab23 sper sa-ti fi fost de folos sfatul meu. Nu sint cadru medical dar mai trecem si noi prin astfel de situatii... Eu as mai zice sa-si verifice si tensiunea arteriala. Sportul e ok dar atentie la loviturile la nas. Cind eram mai tinara imi curgea singe din nas si cind mi-l suflam. Pe mine m-a ajutat acel medicament TAROSIN. Daca totusi se intimpla prea des si fara motiv eu as zice sa urmati sfatul doamnei doctor Balcan Anisoara (sa consulte un hematolog) pe care o stimez si o apreciez pentru ca se deranjaza sa ne raspunda si noua muritorilor de rind".
Va doresc multa sanatate!
aym
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.