Explorare CT

24-02-2013
loredana87mihaela
Nu este medic/terapeut
loredana87mihaela
Buna seara, va rog daca puteti sa ma lamuriti putin, cu ce ar putea insemna acest CT, este al prietenului meu are 25 de ani si s-a simtit foarte rau, am fost cu el l-a urgente, l-au internat pt hepatita apoi i-au facut analizele si a reiesit ca nu are hepatita l-au externat.Dupa aceea vazand ca tot se simte rau i-am facut acest CT si as dori sa stiu mai exact ce inseamna, ce ar putea fi si daca se poate trata.

In hilul hepatic-masa de tesut moale, neomogena cu dimensiuni de 47/50/77 mm(diametrul maxim antero-posterior), cu structura neomogena, aspect de noduli conglomerati, sugerand un bloc adenopatic;leziunea infiltreaza parenchimul hepatic la nivelul segmentului VI pericav, de asemenea inglobeaza vena porta, care este nedecelabila intre confluentul splenomezenteric si bifurcatie, vena porta distala se umple printr-o colaterala venoasa in fisura ligamentului rotund, precum si prin ramuri derivate din arcadele gastro-epiploice.Vena cava inferioara este coafata de leziune fara sa fie comprimata, ramanand permeabila.Formatiunea descrisa vine in contact fara plan de separatie cu duodenulsi capul pancreatic, comprima coledoctul suprapancreatic sub confluentul biliar inferior.
Adenopatii hepatice cu diam max 18 mm.
Bloc adenopatic mezenteric, dezvoltat in jurul vaselor mezenterice, rezultat din confluenta a numeroase adenopatii cu centrul hipodens, imprecis delimitate, cu dimensiuni globale de 60/72/73 mm(diam transversal).se individualizeaza alte cateva adenopatii mezenterice cu diam max 11mm.
Ficat cu dimensiuni normale, prezinta tulburari de perfuzie in faza arteriala.
Cai biliare intrahepatice dilatate max 3 mm periferic, colecist cu continut lichidian, fara calculi radio-opaci.
Splina globuloasa, marita de volum (119/73/149 mm diam antero-posterior), omogena.Vena splenica permeabila.
Pancreas cu dimensiuni si contrastare in limite normale, fara limite de demarcatie cu formatiunea descrisa, posibil infiltrat la nivel cefalo istmic.
Rinichi, glande supra renale, vezica urinara, prostata vezicule seminale cu aspect normal.
Cantitate mica de lichid intraperitoneal intre anse la nivel pelvin cu grosimea max de 4 mm.
Scanarea tardiva la nivelul toracelui evidentiaza urmatoarele:
-nu se evidentiaza adenopatii mediastinale sau hilare
-banda fibrotica retractila apicala stanga asociaza cateva bule de efizem paracicatriceal cu diam pana la 12 mm, nu se remarca alte leziuni pulmonare
-nu se evidentiaza adenopatii axilare
-lama de lichid pericardic vizibila anterior cu grosime de 6 mm.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
4 comentarii
0
24-02-2013, ora 20:31
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara ! Aveti si investigatii sangvine screening ? Hemoleucograma cu formula leucocitara, trombocite, VSH, proteina C reactiva, fibrinogen, TGO, TGP, bilirubina totala, directa, indirecta, uree, creatinina, acid uric? Un diagnostic de certitudine necesita si un examen histopatologic si asta presupune laparatomie( operatie) intr-o Clinica de Chirurgie Generala. Avand in vedere ca pacientul este tanar, are multiple adenopatii, splina marita, ar fi bine sa consultati si un medic hematolog.
Ati putea merge la Institutul Clinic Fundeni. Numai bine.
0
24-02-2013, ora 20:45
loredana87mihaela
Nu este medic/terapeut
loredana87mihaela
HPLC Laboratuvarı
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
HEMOGLOBÄ°N (HBA1C) 4.8935 % -6.5
3 AY GLUKOZ ORTALAMA 93.74 mg/dL .-.

Rutin Biyokimya
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
GLUKOZ(AKS) 96 mg/dL 70-105
ÃœREA 25.68 mg/dl 15-55
BUN 12 mg/dL 7-25.7
KREATÄ°NÄ°N 0.82 mg/dL 0.6-1.3
MDRD(GFR) 122, 904 mL/dk/1.73m2 -
TOTAL BÄ°LÄ°RUBÄ°N 4.4 mg/dL 0.2-1.2
DÄ°REKT BÄ°LÄ°RUBÄ°N 3.8 mg/dL 0.0-0.50
Ä°NDÄ°REKT BÄ°LÄ°RUBÄ°N 0.60 0.2-0.8
AST (SGOT) 94 U/L 5-34
ALT (SGPT) 170 U/L 0-55
GGT 565 U/L 9-64
LDH 159 U/L 125-245
ALKALEN FOSFATAZ 922 U/L 40-150
AMÄ°LAZ 33 U/L 25-125
LÄ°PAZ 16 U/L 8-78
TOTAL PROTEÄ°N 8.1 g/dL 6.4-8.3
ALBUMÄ°N 4.57 g/dL 3.5-5.0
GLOBULÄ°N 3.53 g/dL 1.1-3.5
ÃœRÄ°K ASÄ°T 3.9 mg/dL 2.5-7.7
DEMÄ°R 19 mcg/dL
ERKEK 65-175 mcg/dL

KADIN 50-170 mcg/dL
TOTAL DEMÄ°R BAÄžLAMA KAPASÄ°TESÄ° 253.00 mcg/dL 228-428
TRANSFERÄ°N SATÃœRASYONU 7.51 %
TRÄ°GLÄ°SERÄ°D 138 mg/dL
TOTAL KOLESTEROL 179 mg/dL 0-200
HDL KOLESTEROL 23 mg/dL -60
LDL KOLESTEROL 128.40 mg/dL 0-130
VLDL KOLESTEROL 27.60 mg/dL 5-40

Türbidometrik Tetkikler.
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
CRP 8.64 mg/dl
HAFÄ°F ENFLAMASYON 0.51-1.0 mg/dl

Ä°LERÄ° ENFLAMASYON -1.0 mg/dl

NORMAL 0-0.5 mg/dl
IgA 303 mg/dl
ERÄ°ŞKÄ°N 70-400 mg/dl

0 - 3 YAŞ 0-100 mg/dl

4 - 6 YAŞ 27-195 mg/dl

7 - 9 YAŞ 34-305 mg/dl

10 - 11 YAŞ 53-204 mg/dl

12 - 13 YAŞ 58-358 mg/dl

14 - 15 YAŞ 47-249 mg/dl

16 - 19 YAŞ 61-348 mg/dl
IgG 1659 mg/dl
NORMAL 700-1600 mg/dl

0 - 3 YAŞ 453-916 mg/dl

4 - 6 YAŞ 504-1464 mg/dl

7 - 9 YAŞ 572-1474 mg/dl

10 - 11 YAŞ 698-1560 mg/dl

12 - 13 YAŞ 759-1549 mg/dl

14 - 15 YAŞ 716-1711 mg/dl

16 - 19 YAŞ 549-1584 mg/dl
IgM 60 mg/dl
0 - 3 YAŞ 0-146 mg/dl

ERÄ°ŞKÄ°N 40-230 mg/dl

4 - 6 YAŞ 24-210 mg/dl

7 - 9 YAŞ 31-208 mg/dl

10 - 11 YAŞ 31-179 mg/dl

12 - 13 YAŞ 35-239 mg/dl

14 - 15 YAŞ 15-188 mg/dl

16 - 19 YAŞ 23-259 mg/dl
SERULOPLAZMÄ°N 130 mg/dl

Hormon ve Tümör Belirteçleri
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
TSH 1.71 mIU/L 0.34-4.53
SERBEST T3 3.08 pg/mL 2.4-4.2
SERBEST T4 1.23 ng/dL 0.60-1.20
TOTAL PSA 8.71 ng/ml 0.0-4.0
SERBEST PSA 0.54 ng/mL 0.0-1.0
Ca 19-9 (GI-MA) 11.3 U/mL 0.0-35.0
CEA 0.70 ng/mL 0.0-3.0
SİGARA İÇEN 0.0-7.0 ng/mL
AFP(ALFA FETO PROTEÄ°N) 1.39 Iu/mL 0.0-7.50

Oto Antikor Paneli
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
ANTÄ° NÃœKLEAR ANTÄ°KOR(ANA) NEGATÄ°F(-)
ANTÄ° MÄ°TOKONDRÄ°YAL ANTÄ°KOR(AMA) NEGATÄ°F(-)
ANTÄ° DÃœZ KAS ANTÄ°KORU(ASMA) NEGATÄ°F(-)
ANTİ KARACİĞER / BÖBREK MİK.ANTİKOR NEGATİF(-)

Coagulometrik Tetkikler
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
Ä°NDÄ°REKT COOMBS ,
PROTROMBÄ°N ZAMANI 14.3 sec 11.5-15.5
AKTÄ°VASYON 81 % 70-100
INR 1.14

Hematolojik Tetkikler
Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama
SEDÄ°MANTASYON 50 mm/h
0-40 YAŞ ERKEK -15 mm/h

40 YAŞ ERKEK -20 mm/h

0-40 YAŞ KADIN -20 mm/h

40 YAŞ KADIN -25 mm/h
DÄ°REKT COOMBS ZAYIF POZÄ°TÄ°F
WBC 9.20 x 10^3/uL 4.60-10.2
NEU 6.93 x 10^3/uL 2.00-6.90
0
24-02-2013, ora 20:47
loredana87mihaela
Nu este medic/terapeut
loredana87mihaela
Ma scuzati ca analizele sunt in alta limba dar a plecat in turcia pentru investigatii mai amanuntite, dar vroiam sa stiu daca e ceva foarte grav sau se poate trata pana ne spune de acolo mai multe.Multumesc frumos
0
08-08-2013, ora 18:02
loredana87mihaela
Nu este medic/terapeut
loredana87mihaela
Va multumesc mult pt raspunsuri, dupa multe luni de stat in spital si analize s-a dovedit a fi TBC peritoneal, destul de urat de diagnosticat dar dupa 2 randuri de biopsie s-a ajuns in final la un diagnostic.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-11-2021, ora 13:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medic Chat
Interpretare analize medicale online
Rapid    Confidențial    Anonim
Cu Medic Chat ai peste 200 doctori din 40 specialități medicale.
Vezi doctori disponibili
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.