Extractie material de osteosinteza la nivelul gleznei

06-05-2013
miroslava
Nu este medic/terapeut
miroslava
Buna ziua!
Acum 10 zile mi s-a indepartat o placa si 4 suruburi de pe partea exterioara a gleznei si un surub de pe partea interioara. Fractura bimaleolara si post marginala am avut-o acum 1 an si 4 luni. Doctorul mi-a spus ca nu conteaza daca imi scoate materialul la un an sau la 1 an si 6 luni; in operatie am intrat fara o radiografie, fara sa functioneze aparatul cu monitor care sa vada interiorul piciorului si ca si concluzie nu au gasit suruburile. Pe partea interioara a piciorului unde trebuia scos doar un surub si taietura trebuia sa fie ca atare, m-am ales cu 2 taieturi lungi, duble fata de prima operatie; 4 zile mi-au tot sangerat ranile; acum, a zecea zi de la interventie inca mai tin pansament subtire cu betadina.
Va rog foarte mult sa- mi spuneti:
1. cand o sa pot sa calc pe picior ?
2. am observat, daca apas degetul mare de la picior si partea de dupa degetele mici simt ca niste ace, ca si la amorteala, sper ca nu e vreo problema !??
Mentionez ca m-ati ajutat f. mult cu raspunsul Dvs. si la prima operatie, Va multumesc si acum.
2 comentarii
0
07-05-2013, ora 18:47
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
placa trebuie scoasa in momentul in care fractura s-a vindecat in totalitate, daca extractia materialului de osteosinteza se face fara complicatii atunci piciorul poate fi incarcat fara probleme. singura limitare fiind durerea postoperatorie.
inainte de a scoate orice fel de material osteosintetic trebuie facut o radiografie. daca este vorba de placi, suruburi superficiale, bine palpabile, nu este necesara efectuerea operatiei cu Röntgen TV. insa nu strica daca este una la indemana pentru orice posibilitate. dupa operatie trebuie efectuata o noua radiografie ca dovada ca totul s-a extras si nu s-a produs o fractura in timpul operatiei.
in timpul operatiilor de maleola laterala poate fi lezata nervul sural (acesta inerveaza sensibil pielea de pa partea dorso-laterala a piciorului, insa nu si degetul mare). daca amorteala nu este completa trebuie asteptata, eventual luata pe termen lung vit B complex
din moment ce operatia nu a fost fara complicatii cel mai bine ar fi sa intrebati medicul operator ce aveti voie si ce nu
0
07-05-2013, ora 22:52
miroslava
Nu este medic/terapeut
miroslava
In momentul cand s-a terminat operatia, am auzit ca medicul a numarat suruburile si placa. sper ca nu mi-au fracturat nimic in timpul operatiei. Piciorul nu- l simt amortit deloc cand stau in pat, sau pe scaun, sau cand ma deplasez cu cadru. Astazi am inceput sa ma deplasez cu carje si sa calc incet, la primii 6, 7 pasi simt ace in talpa, dupa aceea nu mai.
Medicul rezident mi- a spus sa nu calc pe picior pana nu-mi scot atele, adica la 14 zile.am inceput de azi sa iau vit. B.
Va multumesc f.mult pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul