Extracţie molar, apoi zona cusută

15-01-2015
MihaelaMtz
Nu este medic/terapeut
MihaelaMtz
Acum 3 zile mi-am extras o măsea, penultima de sus, din partea dreapta, măsea chinuită cu tratamente, întrerupte ulterior ş.a.m.d, ajungând până la urmă să o extrag pentru că avea o infecţie ce nu mai putea fi tratată, din câte mi-a explicat medicul (parodontită acută. si nu mai ştiu)
Mi-a extras măseaua, apoi m-a cusut. În acea după amiază am făcut febră, apoi noaptea, si încă de 2 ori până azi. Am început să iau şi antibiotic pt că cineva mi-a explicat că e posibil să-mi fi rămas infecţie acolo. Am vorbit cu doctorul şi mâine o să merg să văd ce rezolvă.
Întrebarea mea era: după o extracţie e mai bine să se lase 'rana' necusută, ca să se elimine eventualele resturi de puroi sau nu? Şi acum, în cazul meu, dacă am deja cusătură şi infecţia este sub piele care bănuiesc că s-a prins deja cât de cât, ce îmi face mai departe pt a scoate infecţia? Taie iar locul sau cum se procedează?
1 comentarii
0
19-01-2015, ora 12:51
Stefann
Nu este medic/terapeut
Stefann
In primul rand, dupa extractia unei masele se aplica un pansament local care se strange cu dintii 2, 3, 4 ore. Zona trebuia curatata foarte bine pentru a nu ramane nici un pic de infectie care cred ca se va rezolva cu antibiotice prescirse de medicul dentist. Se pare ca situatia ta ta este putin mai complicata avand in vedere a te-a cusut, in foarte putine cazuri se coase dupa extractie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •