Extracţie molar, apoi zona cusută
Acum 3 zile mi-am extras o măsea, penultima de sus, din partea dreapta, măsea chinuită cu tratamente, întrerupte ulterior ş.a.m.d, ajungând până la urmă să o extrag pentru că avea o infecţie ce nu mai putea fi tratată, din câte mi-a explicat medicul (parodontită acută. si nu mai ştiu)
Mi-a extras măseaua, apoi m-a cusut. În acea după amiază am făcut febră, apoi noaptea, si încă de 2 ori până azi. Am început să iau şi antibiotic pt că cineva mi-a explicat că e posibil să-mi fi rămas infecţie acolo. Am vorbit cu doctorul şi mâine o să merg să văd ce rezolvă.
Întrebarea mea era: după o extracţie e mai bine să se lase 'rana' necusută, ca să se elimine eventualele resturi de puroi sau nu? Şi acum, în cazul meu, dacă am deja cusătură şi infecţia este sub piele care bănuiesc că s-a prins deja cât de cât, ce îmi face mai departe pt a scoate infecţia? Taie iar locul sau cum se procedează?
Mi-a extras măseaua, apoi m-a cusut. În acea după amiază am făcut febră, apoi noaptea, si încă de 2 ori până azi. Am început să iau şi antibiotic pt că cineva mi-a explicat că e posibil să-mi fi rămas infecţie acolo. Am vorbit cu doctorul şi mâine o să merg să văd ce rezolvă.
Întrebarea mea era: după o extracţie e mai bine să se lase 'rana' necusută, ca să se elimine eventualele resturi de puroi sau nu? Şi acum, în cazul meu, dacă am deja cusătură şi infecţia este sub piele care bănuiesc că s-a prins deja cât de cât, ce îmi face mai departe pt a scoate infecţia? Taie iar locul sau cum se procedează?
1 comentarii
In primul rand, dupa extractia unei masele se aplica un pansament local care se strange cu dintii 2, 3, 4 ore. Zona trebuia curatata foarte bine pentru a nu ramane nici un pic de infectie care cred ca se va rezolva cu antibiotice prescirse de medicul dentist. Se pare ca situatia ta ta este putin mai complicata avand in vedere a te-a cusut, in foarte putine cazuri se coase dupa extractie.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4colt ramas in urma extractiei
- 10infectie molar de minte??help:-ss
- 5durere dupa extractie - e normal?
- 4probleme stomatolog
- 3aparat dentar, extractie dinti
- 5Risc deschidere sinus dupa extractie
- 6Care este maseaua de minte?
- 1Post operatie masea de minte
- 4Operatie pentru extractia maselei de minte
- 1operatie extractie?
- 3Gaura in gingie dupa extractie
- 2Extracție canin infectat
- 5Puroi in urma scoaterii măselei de minte
- 3întrebarre - cum trebuie sa arate un loc care se vindeca dupa extracție?
- 2Extracție masea
- 2Abces dentar dupa extractie?
- 2Dupa exctractia dentara
- 1Eliminare fire postoperator
- 1Extractie canin cu probleme postextragere, la dinte invecinat
- 2Se poate face extracție deși este punga puroi la rădăcină?
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: