Molar de minte extracție prin chirurgie.

Parte dreapta jos, molarul nu a ieșit din gingie doar foarte puțin a crescut aiurea (dădea în rădăcina măselei de lângă). După mai multe vizite la medici toți au spus că trebuie să o scot că o fac acum sau mai târziu, tot la chirurgie ajung cu ea.
Deci am scoso, problema e în următorul fel!
A durat vreo 45 de minute extractia, 3 zile abia am vb am fost foarte umflata, și roșu obrazul, am și fire.
După ce sa mai retras umflatura am văzut că sunt și vanata!
Durere nu pot zice că a fost insuportabila, trecea cu nurofent, era zi când luăm 2 sau doar cate 1.
Am primit și antibiotic 5 zile.
Îmi este foarte frica de infectie
Sunt in a 7 zi, și încă resimt o durere in partea dreapta o zona exacta nu am, durere merge spre tâmplă, oare să îmi fac grij?
Doar peste alte 7 zile merg sa îmi scoată firele.
Tensiune este normala, febră nu am, sa dezumflat, vânăta mai sunt, gura o pot deschide nu am forțat să văd dacă în totalitate. Zona operației cred eu că arată bine, este inflamata zona pe lângă, dar nu arata rău din punctul meu de vedere, de mirosit nu simt miros, nici să am un gust mai aparte..in gura. Doctorul a spus că voi trece prin toate astea!
Dar oare durerea care o simt eu la tâmplă poate sa fie alt motiv... Că nu doresc să aștept că va trece o dată cu vindecarea complectat, dar defapt sa fie alta cauza, și să agravez lucrurile așteptând.?
Mulțumesc
Deci am scoso, problema e în următorul fel!
A durat vreo 45 de minute extractia, 3 zile abia am vb am fost foarte umflata, și roșu obrazul, am și fire.
După ce sa mai retras umflatura am văzut că sunt și vanata!
Durere nu pot zice că a fost insuportabila, trecea cu nurofent, era zi când luăm 2 sau doar cate 1.
Am primit și antibiotic 5 zile.
Îmi este foarte frica de infectie
Sunt in a 7 zi, și încă resimt o durere in partea dreapta o zona exacta nu am, durere merge spre tâmplă, oare să îmi fac grij?
Doar peste alte 7 zile merg sa îmi scoată firele.
Tensiune este normala, febră nu am, sa dezumflat, vânăta mai sunt, gura o pot deschide nu am forțat să văd dacă în totalitate. Zona operației cred eu că arată bine, este inflamata zona pe lângă, dar nu arata rău din punctul meu de vedere, de mirosit nu simt miros, nici să am un gust mai aparte..in gura. Doctorul a spus că voi trece prin toate astea!
Dar oare durerea care o simt eu la tâmplă poate sa fie alt motiv... Că nu doresc să aștept că va trece o dată cu vindecarea complectat, dar defapt sa fie alta cauza, și să agravez lucrurile așteptând.?
Mulțumesc
2 comentarii

Ace durere de care îmi era frica sa nu fie alceva in afara de urmările intervenției a trecut, nu am făcut nici infecție și de acest lucru îmi era teama... bineînțeles nu am rezistat încă 7 zile până la scoaterea firelor, pentru mine stresul sa nu fie vreo problema mă macina... Am cerut părerea medicului, , , ,
După 14 zile am fost la scoaterea firelor...sensibilitate in zona voi mai avea 3, -4 săptămâni find o cicatrice foarte mare mi a spus că durează un pic până nu o sa mai simt nimic la palpare!
Am scăpat și de asta, am amânat mai bine de 15 ani aceasta intervenție,
După 14 zile am fost la scoaterea firelor...sensibilitate in zona voi mai avea 3, -4 săptămâni find o cicatrice foarte mare mi a spus că durează un pic până nu o sa mai simt nimic la palpare!
Am scăpat și de asta, am amânat mai bine de 15 ani aceasta intervenție,

Bună ziua,
pare că recuperarea dumneavoastră decurge în limite normale după o extracție dificilă a măselei de minte. Umflătura, vânătaia și durerea care iradiază spre tâmplă sunt frecvente în astfel de cazuri, mai ales având în vedere că intervenția a fost complicată și a durat mult timp.
Faptul că nu aveți febră, tensiunea este normală, nu simțiți un gust neplăcut sau un miros suspect în gură sunt semne bune – acestea ar fi indicii mai clare ale unei infecții. Durerea care radiază spre tâmplă poate fi rezultatul inflamației persistente, al tensiunii musculare din zonă sau chiar al unei iritări nervoase post-extracție.
Totuși, dacă durerea devine mai intensă, simțiți pulsații puternice în zona extracției, reapare umflătura, aveți un gust neplăcut în gură sau observați orice alt simptom care se agravează, ar fi bine să luați legătura cu medicul dumneavoastră cât mai curând.
Până la scoaterea firelor, puteți ajuta vindecarea astfel:
- Continuați să vă clătiți ușor gura cu apă cu sare sau soluții antiseptice recomandate de medic.
- Evitați alimentele dure sau fierbinți care pot irita zona.
- Aplicați comprese reci pe obraz, dacă mai aveți inflamație.
- Odihniți-vă bine și evitați efortul fizic intens.
Dacă aveți îndoieli sau doriți o verificare mai rapidă, puteți merge la un control înainte de scoaterea firelor, pentru a vă asigura că totul evoluează bine.
Aveți încredere în corpul dumneavoastră și în procesul de vindecare!
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog in Brasov, Darste.
Zâmbim împreună din 2007
.
pare că recuperarea dumneavoastră decurge în limite normale după o extracție dificilă a măselei de minte. Umflătura, vânătaia și durerea care iradiază spre tâmplă sunt frecvente în astfel de cazuri, mai ales având în vedere că intervenția a fost complicată și a durat mult timp.
Faptul că nu aveți febră, tensiunea este normală, nu simțiți un gust neplăcut sau un miros suspect în gură sunt semne bune – acestea ar fi indicii mai clare ale unei infecții. Durerea care radiază spre tâmplă poate fi rezultatul inflamației persistente, al tensiunii musculare din zonă sau chiar al unei iritări nervoase post-extracție.
Totuși, dacă durerea devine mai intensă, simțiți pulsații puternice în zona extracției, reapare umflătura, aveți un gust neplăcut în gură sau observați orice alt simptom care se agravează, ar fi bine să luați legătura cu medicul dumneavoastră cât mai curând.
Până la scoaterea firelor, puteți ajuta vindecarea astfel:
- Continuați să vă clătiți ușor gura cu apă cu sare sau soluții antiseptice recomandate de medic.
- Evitați alimentele dure sau fierbinți care pot irita zona.
- Aplicați comprese reci pe obraz, dacă mai aveți inflamație.
- Odihniți-vă bine și evitați efortul fizic intens.
Dacă aveți îndoieli sau doriți o verificare mai rapidă, puteți merge la un control înainte de scoaterea firelor, pentru a vă asigura că totul evoluează bine.
Aveți încredere în corpul dumneavoastră și în procesul de vindecare!
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog in Brasov, Darste.
Zâmbim împreună din 2007
.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22Fistula dentara se inchide de la sine? Rog raspuns
- 15abces dupa extractie?
- 4Inflamatie obraz la o saptamana dupa extractia dentara!
- 1Extractie la toti dintii din fata
- 3e greu de extras maseaua de minte?
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 2Maseaua de minte
- 1operatie extractie?
- 3Pareri despre clinica Prestige Dental Care din Bucuresti
- 5Resturi neidentificate dupa extractie masea
- 10Extractie Masele de minte
- 3Dupa 3 luni de la extractie molar inclus inca am gaura in gingie.
- 1Scoaterea firelor dupa operatie masele de minte
- 2Extracție masea
- 1Dinte molar de minte lasat jumate la extracție
- 1Extracție masea de minte / dureri insuportabile
- 7Ajutor măseaua de minte sau altceva ?
- 3Urmeaza extractia celor 4 molari de minte si as avea nevoie de un sfat.
- 2Extracție molar de minte
Mai multe informații despre: Extractia dentara Maseaua de minte molar de minte
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: