extractie tija zavorata rush

26-08-2012
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
buna ziua domn doctor, am si eu o intrebare in legatura cu o extractie de tija. In 2009 am suferit o fractura de femur inchisa, domnul doctor mi-a pus o tija centromedulara Rush zavorata datorita caruia dupa 3 zile am avut voie sa calc pe picior. Precizez ca am fost nascuta cu luxatie congenitala de sold si am femurul destul de subtire (plus ca sunt si eu slabuta)iar in jurul varstei de 40-50 de ani, conform doctorului va trebui sa imi endoprotezez soldul. Problema mea este ca doctorul mi-a zis ca a intrat tija foarte greu si a trebuit sa foreze ca sa intre de tot, si ca nu vrea sa o scoata acum si ca cel mai bine e sa fie scoasa inainte sau in timpul operatiei de endoprotezare. Friica mea este sa nu se prinda tija in locul unde a forat doctorul si sa nu mai poata fi scoasa, sau mai ales sa fie greu de scos dupa 20 de ani(avand in vedere ca am varsta de 22 de ani). Multumesc anticipat
Am mai postat postul acesta la alt subiect mai vechi, daca il vedeti de 2 ori ignorati-l a 2a oara va rog.
9 comentarii
0
27-08-2012, ora 15:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre o problema delicata, care trebuie judecata in functie de examenul radiologic.
Principial tija poate fi extrasa oricand fara probleme, acum sau peste 20 de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-08-2012, ora 19:54
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Exista vreo posibilitate sa exista complicatia ca tija sa nu vrea sa iasa deloc, in caz ca e prinsa/blocata? SI in acel caz ce se poate face?
0
28-08-2012, ora 21:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul depinde de situatia locala, cuantificabila prin examen radiologic.
Totul este posibil, insa doar rarissim tija nu poate fi extrasa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-08-2012, ora 21:56
Anca001
Nu este medic/terapeut
Anca001
Multumesc domn doctor, din fericire inca nu esti cazul operatiei, sper ca pana atunci oasele sa mi se mai mareasca si ma gandesc ca au fost cazuri mai grave decat al meu la care s-au gasit solutii. Multumesc inca o data si o saptamana frumoasa!
0
08-10-2016, ora 22:29
paul c
Nu este medic/terapeut
paul c
buna, vreau sa va intreb daca este necesara sau nu scoaterea tijei din tibie si daca la 2 ani si o luna este in regula daca se scoate. Doctorul care m-a operat imediat dupa operatie a zis ca o sa o scoata la intervalul de 1, 5-2 ani si pe urma dupa o luna de la operatie, la control a zis ca el nu face mizerii si sa merg la alt medic daca vreau sa o scot. Am fost recent la un alt doctor ca sa cer o parere si a zis asa: e consolidat bine osul, trebuie scoasa tija. totusi e un corp strain acolo (se referea la tija).
Acuma sunt in dubii. Unu da unu nu.
Ce sa fac?
Un surub e putin incovoiat, nu ma deranjjeaza tija, nu am dureri. Cateodata surubul de jos cand solicit foarte mult glezna simt un mic deranj dar totusi nesemnificativ.
Astept raspun.Multumesc
1
09-10-2016, ora 09:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista o controversa in ceea ce priveste extragerea materialelor de osteosinteza, mai ales a celor confectionate din titan (material perfect osteo-compatibil).
Raspunsul depinde de localizarea materialului metalic: uneori extragerea este dificila si se prefera mentinerea materialului (in cazul in care se pot produce complicatii ca urmare a extragerii).
Daca, insa, un surub este incovoiat, este pobil sa se rupa, ceea ce face extragerea si mai dificila, chiar imposibila.
Luati legatura cu un alt ortoped, cu care sa puteti dialoga.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
14-01-2017, ora 14:30
paul c
Nu este medic/terapeut
paul c
Imi este frica sa nu trebuiasca sa fac un rmn ceva ca si asa am probleme cu genunchiul, am fost operat de menisc si am o deformare a piciorului. Asta o aveam inainte sa imi rup tibia si peroneul, dupa ce m-am operat de menisc a aparut. Mi s-a deplasat genunchiul spre interior (sunt x-sos daca intelegeti) dar numai piciorul drept. Prima data a fost operatia de menisc, intre timp deplasarea genunchiului si a urmat ruptura tibie peroneu deschisa. O sa trebuiasca sa ma operez pe viitor pentru a mi se indrepta piciorul, pentru ca observ ca se accentueaza si mai mult. Dar sa revenim la tija. Este posibil ca fractura sa se dezlipeasca? (nu stiu cum sa va spun), dupa cum a zis doctorul ca pare consolidat bine osul din vizualizarea radiografiei. Am si un surub putin incovoiat, se vede pe radiografie. M-am hotarat, in februari am programare pt a-mi scoate tija. Sper ca am luat decizia buna :)
1
19-09-2017, ora 17:15
paul c
Nu este medic/terapeut
paul c
buna, mi-am scos tija iar dupa 1 luna jumatate am inceput munca. A trecut app 7 luni de la extractia tijei si ma simt ok.
0
26-10-2018, ora 11:17
stelican
Nu este medic/terapeut
stelican
Salut as dori sa știu mai mult despre extracția tijei din picior.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: