Fanteziile sexuale si moralitatea

18-11-2010
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Viata intima e o componenta a oricarui cuplu normal, sexualitatea face parte din natura omului.Fantezii banuiesc ca exista in mintea oricarui om, dar din anumite motive ele nu se vor trece pragul imaginatiei lor.Nedumerirea mea este unde aceste fantezii depasesc niste limite morale, defapt si aceasta moralitatea nu are niste reguli clare, difera de la om la om, se supune la ajustari personale.Nu exista un centru de moralitatea unde sa mergi, sa treci prin niste teste, o anumita evaluare si sa ti se spuna unde te situezi in aceasta privinta.Asadar cum putem stabili daca scenariile erotice, sexuale care ne strabat mintea, poposesc si revin de-a lungul existentei noaste, sunt normale, putem sa le experimentam in realitate, sau sunt ceva ce muradaresc fiinta umana.Eu cred ca e foarte greu de delimitat, cred ca satisfacerea acestor fantezii la omul echilibrat, cinstit, pe care il desemneaza majoritatea lumii ca a fi moral, este foarte greu de realizat.Sentimetul de vinovatie, acele procese ridicate ale costiintei ingradesc transpunerea in real a imaginatiei.La persoanele cu o afectivitatea scazuta, plate afectiv, si de acolo intreg tabloul comportamental acestea au loc destul de usor, nu sunt urmate de trairi neplacute, ma gandesc.
Dar haideti sa vedem, aceste ingradiri morale sunt bune intotdeauna, sau uneori ne stereotpizeaza viata, traversam o intreaga viata fara a nu trai clipe de o intensitatea natura f ridicata a neurotransmitatorilor?
Cred ca trairea celor mai frumoase fantezii, este alaturi de acel om moral, care are curajul dincolo de personalitatea sa traiasca si altfel de clipe.
Din punct de vedere, religios, al bisericii, trairile trupesti sunt foarte stricte, punadu-se accent preponderent pe dezvoltarea spirituala, totusi eu cred ca lucrurile sunt exagerate in acesta situatie.Nu as putea vbi cu un preot despre asemenea lucruri, pentru ca i s-ar purea deplasat, in viziunea lui.Respect religia, biserica dar nu sunt un crestin cum o cere aceasta.
Asadar cum putem stabilim ce e bine si ce e rau, ce e voie si ce nu e voie in situatia discutata mai sus?
6 comentarii
0
20-11-2010, ora 10:25
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
ce cred eu ( si inca o minte) : ca anumite lucruri nu trebuie dezabatute ( sunt facute pt a fi traite/survin spontan).

pana la urma - actul sexual - este o nevoie prin care se elibereaza energii impure/ ceva mai degraba animalic ( desi uora nu ni se potriveste ? sau ne eschivam ? nu stiu ). Si asta nu se planifica, ci intervine in mod natural..

este in acelasi timp expresia dragostei pasionale ( nu toti sunt capabili de ea, din pacate - e frumos...dar atentie

Pt Dumnezeu e o uraciune ca oamenii sa schimbe intrebuintarea fireasca a lucrurilor din care decurge binecuvantare daca este folosita cand si cum trebuie -

Unirea barbatilor intre ei sau a femeilor intre ele - e privit de Dumnezeu ca uraciune - cazul Sodoma si Gomora; si cum se poate observa si in prezent, tendinta acceptarii acestei anomalii / chiar legalizarea ei in plan global.
dar si atunci cand faci din sex, ocupatia ta de baza...

fanteziile sunt fantezii - admise cat permite constiinta fiecaruia. sau mai bine zis - admise proportional cu nevoia de satisfactie/ eliberare.

pag 1116, 1Corinteni 6.12 -- Despre curvie : "Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. " pt cine doreste se poate citi mai departe.

Romani 14.22 - "Incredintarea pe care o ai pastreaz-o pentru tine, inaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osandeste singur in ce gaseste bine."
0
20-11-2010, ora 10:30
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
scuze pt pleonasm : traite/ SURVIN - fara "spontan" - am vrut sa fiu cat mai explicita
0
20-11-2010, ora 21:24
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
..mai depinde si la ce fel de fantezii v-ati gandit, Blue83 - mare e gradina .
0
22-11-2010, ora 13:43
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Este vba de fantezii sexuale heterosexuale.Pai sa o luam usor.Ce parere aveti despre sexul oral?
0
03-12-2010, ora 15:39
BLUE83
Nu este medic/terapeut
BLUE83
Nimeni, nimic...?Se pare ca e prea mult totusi pentru forumul asta.De parca daca nu se vbeste nimeni nu face nimic.Sau aceste aspecte nu ar trebui dezbatute?Pai atunci cum putem concretiza unde este granita in care se trece in imoral, sau acest aspect este relativ, implicand educatia, conceptiile fiecaruia.Ma rog am gasit locuri unde se discuta serios despre astefel de aspecte, dar aici observ ca e prea mult.Am postat acest subiect la psihologie ca sa fie analizat mai de specialitate, dar nu participa nimeni.
0
03-12-2010, ora 20:02
Măcar
Nu este medic/terapeut
Măcar
http://forum.romedic.ro/prod/FETISH, _normal_sau_anormal_049394.html

FETISH, normal sau anormal ;
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Spiritualitatea poate crește calitatea vieții pacienților cu insuficiență cardiacă
  •