Faringita sau alta problema

09-12-2016
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Buna ziua, am nevoie de o parere pana ajung la un consult medical. De ceva timp, (4 sapt. din care prima a fost rau, a 2-a mi-am revenit si de 2 sapt a reaparut)) am o senzatie de sufocare, un "nod in gat". gat iritat, rosu, cu usturime, gura si limba uscata aceeasi senzatie si in nas, o secretie lipicioasa (mai mult din gat), durere si in piept! Aceasta senzatie a aparut in a 3-a zi de cefurexim recomandat pentru amigdalita pultacee (fara a fi prezenta vreo modificare la exudat faringian).Medicul de familie spunea ca am ramas cu o faringita dupa infectie (analizele sangelui indica leucocitoza, am inceput initial cu 7 doze de zinat fara nici o modificare apoi cefurexim 5 zile). Incepe sa ma sperie aceasta senzatie, cateodat simt ca nu pot respira. Am incercat aerosoli cu respisun, decasept, miere cu lamaine. De ieri am inceput sa ma simt si mai rau, simt ca nu pot trage aerul pe nas ca ma sufoc, gura este foarte uscata oricata apa as bea Sa fie vorba de faringita sau altceva? Ce m-ar putea ajuta pana la stabilirea unui diagnostic corect? Nu e prima data cand patesc asa, nu am dat prea multa importanta dar mereu a avut legatura cu o infectie respiratorie. De data aceasta parca dureaza prea mult, cu simptome ce cresc in intensitate! Momentan sunt sub tratament cu luivac! Multumesc frumos!
6 comentarii
0
09-12-2016, ora 18:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici p eforum gasesti foarte multe postari unde explic...CA
1. doar peroanele cu reflux gastro-esofagian au amigdalele marite si fac amigdalita pultacee
fara un reflux gastro esofagian.. amigdalele se micsoreaza in mod normal la 10-14 ani
2 Faringitele cronice sunt intretinute de alimentatie incorecta cu acru, acidulat, citric.s.a
3 Corect bolile de gat..se trateaza doar la ORL.. NU la med de familie
si e cazul de investiagtii serioase la gastrologie
0
12-12-2016, ora 16:51
Gabriela Ștefania 1
Nu este medic/terapeut
Gabriela Ștefania 1
Buna ziua! Am si eu o problema si nu stiu daca ma adresez corect aici. In urma cu un an mi-au apărut niste ganglioni la gat. Am fost la ORL si mi-am facut analize de sange, radiografie la plămâni, si ecografie de părți moi si au iesit toate bune! Mi-a dar sa iau antiinflamator însă nu am luat pt ca intre timp am ramas însărcinată. Ganglionii sunt mobili si ma dor câteodată ! In toata aceasta perioada ma tot durut in gat si am scos flecma de culoare galbena însă nu mereu. Am motive de îngrijorare, sa imi repet iar analizele si ecografia?
0
14-12-2016, ora 22:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
medicul ginecolog care urmareste sarcina..decide ce trebuie sa faci
datoria Ta a fost sa tratezi toate focarele de infectie ( dentare, amigdale, gastrite) pana la sarcina
0
19-12-2016, ora 16:17
naty20
Nu este medic/terapeut
naty20
Dupa cum m-ati sfatuit am fost la gastroenterologie si degeaba, nici nu m-a bagat in seama... pe banii mei bineinteles, diagnosticul doar un dismicrobism de la prea multe antibiotice. Mi-a sugerat sa merg la psiholog sau psihiatru, daca la ORL nu imi gaseste nimic. Intre timp stare mea generala s-a inrautatit profund. Nu mai am usturime in gat dar in continuare am acea problema de respiratie, de strangulare. Am si o stare de rau generala, cu greata, ameteala (vertij), cefalee, abia ma tin pe picioare. Ceva nu functioneaza bine si nu imi deau seama ce anume, dar nu cred o secunda faza cu stresul si oboseala. E posibil sa fie toate aceste simptome de la protuzia cerevicala pe care o am la toate inelele? iar faringita sa fi fost doar o coincidenta sau o reactie la luivac (am intrerupt administrarea)? Sau sa ma fi ales cu o candidoza dupa atat antibiotic, cum a patit fetita mea!
Ati facut referire la faptul ca bolile de gat se trateaza la ORL, stiu acest lucru doar ca eram internata cu fetita in spital de cateva zile cu aceeasi problema (amigdalita pultacee rezistenta la ceclor si ampicilina doar cu cefort a trecut), intre timp am luat si eu, medicul de familie a fost singurul care mi-a raspuns la telefon, sa pot ajunge la un medic ORL-ist ar fi trebuit sa las copilul singur sa merg in urgenta sa fac fisa, banuiesc ca stiti procedura, ceea ce imi era imposibil (copilul fiind mic). Abia am reusit sa merg la laboratorul din incinta spitalului sa fac un exudat. Am cerut externarea cand copilul era mai bine, si cum eu eram rau, o programarea la ORL dura zile intregi am apelat tot la medicul de familie. Multumesc pentru timpul si sfaturle acordate
0
21-12-2016, ora 22:22
Gabriela Ștefania 1
Nu este medic/terapeut
Gabriela Ștefania 1
Va multumesc pentru raspuns! Este posibil ca netratate sa nu se tragă ganglionii? Menționez ca nu au mai crescut!
0
21-12-2016, ora 22:23
Gabriela Ștefania 1
Nu este medic/terapeut
Gabriela Ștefania 1
Acum am născut însă alăptez si nu stiu daca pot lua antibiotic. Medicul care mi-a facut ecografia a spus ca este de la o infecție ca sunt de natura benignă ca, corpul a acționat ca o protecție.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.