fibrom in sarcina, fara probleme

22-07-2017
ooanana
Nu este medic/terapeut
ooanana
Salut,

eu am dus o sarcina cu doua fibroame (de 11 si de 8 cm, unul pedicular, unul subseros) fara probleme, m-a intepat prin luna a 7-a, n-am mai putut sta pe scaun, doar tolanita :) etc. dar totul a fost ok, nastere naturala.
Acum, incerc sa ma tratez natural, cu homeopate si tehnica Bowen.
Am auzit si de tehnica Hifu, mai investighez.

cele bune,
O
11 comentarii
1
10-11-2017, ora 15:59
Diana Iliescu
Nu este medic/terapeut
Diana Iliescu
Salut, Oana! Si eu am avut fibrom, dar m-am tratat de el inainte de sarcina, ca sa nu existe alte complicatii. --------* m-a tratat de fibrom prin interventie laparoscopica. Care a decurs foarte bine si nu am avut niciun fel de problema dupa operatie. Multa sanatate!

(*modificat de admin)
0
10-11-2017, ora 18:54
ooanana
Nu este medic/terapeut
ooanana
Multumesc Diana!
0
26-06-2018, ora 16:44
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
Buna! am 41 de ani si sunt insarcinata in 11 saptamani. Inainte de sarcina aveam cel mai mare fibrom de aprx 6cm (intramural subseros partea dreapta) si altele doua de aprox 4cm – se punea intrebarea daca aceste fibroame fac imposibila sarcina. In final, in timp ce faceam investigatiile pt a sti daca mai pot ramane insarcinata (nu mai speram la nimic!), minunea s-a intamplat. Doar ca in sapt 10 de sarcina am fost la eco si doctorita mi-a spus ca cel mai mare fibrom are acum 11 cm (care acum a devenit peducular si este subseros - am vazut cum isi schimba pozitia in burta in fct de pozitia mea - cand stau pe burta e in stanga, cand stau in picioare e mereu pe mijloc, langa buric)

Si doctora a fost surprinsa de cat de mult a crescut (nu se astepta), a zis ca pune mari probleme pt sanatatea mea (poate creste si impinge diafragma incat sa am dificultati la respiratie), asa ca recomanda operatia clasica de a scoate fibromul, dar numai in trimestrul II si numai dupa ce facem eco de morfologie fetala trim I + dublu test si ne convingem ca sarcina este viabila asa incat sa merite salvarea acesteia (astea au fost cuvintele ei). Bucuria mea s-a transformat intr-o continua neliniste, stres si agitatie. Caut cu infrigurare informatii pe net despre cazuri fericite sau mai putin fericite in situatii similare. Intrebarea mea este daca stie cineva ce riscuri presupune o astfel de operatie in timpul sarcinii? Exista sansa sa duci pana la termen o astfel de sarcina fara operatie?
1
31-08-2018, ora 13:35
Carynia
Nu este medic/terapeut
Carynia
Bună! Sper ca iti mai este de folos povestea mea. Da se poate eu am dus o sarcina cu 2 fibroame uriase..De câte 10 cm fiecare eram un fel de ciudățenie a naturii. Am născut la Giulesti cu dl profesor Bogdan Marinescu. La naștere s- a pus problema de a mi se scoate uterul dacă nu se decontracta.
0
31-08-2018, ora 14:09
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
Draga Carynia, imi e de mare folos!multumesc pt mesaj! si eu voi naste la Giulesti. Sunt in sapt 21 acum, fibromul are 12cm, deci nu a crescut prea mult vs cum era in 11sapt, asa ca nu am mai facut operatie pt a-l scoate, dar il tinem sub observatie...vigilenta expectativa asa mi-a recomandat doctorita. Deocamdata suntem bine si eu, si bebe. peste o sapt fac morfo-fetala de trim 2. Ai nascut prin cezariana?
1
31-08-2018, ora 15:08
Carynia
Nu este medic/terapeut
Carynia
Da prin cezariana, și suntem bine, fetița are acum 3 ani și șase luni. Te înțeleg perfect, este foarte important sa fii liniștită, sa ai o stare buna. Naștere ușoară, dacă vrei sa mai intrebi ceva nu ezita.
1
31-08-2018, ora 15:26
ooanana
Nu este medic/terapeut
ooanana
Buna Sundybela,

Mi s-a spus ca este normal ca fibroamele sa creasca foarte mult in sarcina, datorita fluxul foarte mare de sange care merge spre fat si care de fapt „hraneste” si fibromul. Am avut unul pedicular si unul lipit. Cel pedicular s-a facut de 12 cm in sarcina.
E bine ca la tine e pedicular, ca se poate misca.
Eu spre finalul sarcinii nu mai puteam sta in fund si nici merge foarte mult, caci aveam o durere ascutita undeva in zona dreapta spate (cred ca se apasa pe ceva, n-am identificat).
La nastere (normala) nu am avut probleme cu fibroamele. Am nascut mai greutz ca n-am avut asistenta buna :) - pana a venit o doctorita buna. Avea si cordonul in jurul gatului de vreo doua ori.
Baietelul nostru are 2 ani si 2 luni acum.
Eu inca am fbroamele (care desigur ca s-au miscsorat) dar incerc sa ma tratez alternativ. Ma duc regulat la control.

Sper sa fie de acord adminul forumului sa dau un link catre un site resursa - de acolo am fost in contact si cu o moasa, am facut si niste cursuri foarte bune www.nastecumsimti.ro

Sa ai nastere usoara si sa fii calma.
Si dupa ce nasti sa ai grija sa mananci si sa nu te agiti foarte mult - eu am avut o depresie post-partum destul de dura, m-a tinut trei luni si apoi tot am fost dezechilibrata emotional. Conteaza mult sa stii si asta, ca se intampla.

Cele frumoase,
Oana
0
19-09-2018, ora 12:51
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
fetelor, multumesc mult pt detalii si mai ales Oanei pt site si info suplimentare, imi sunt toate de ajutor. Se pare ca eu sunt foarte preocupata de fibromul gigant si astfel uit sama bucur de minunea care creste in burtica.
Am facut morfo-fetala la 22 de saptamani - bebe este f ok (ii multumesc lui Dumnezeu ca aici suntem in parametri - avand in vedere varsta mea), dar fibromul gigant a mai crescut putin - este cat o minge de aprox 12cm X14cm. Au inceput sa se contureze si restul de fibroame - toate sunt pe suprafata uterului, dar nu la fel de mari ca gigantul (celelalte sunt intre 2cm-5cm).
Pe mine nu ma doare deloc gigantul, dar burta e marita din cauza acestuia - oricum nu se mai misca pt ca nu prea are spatiu acum - e pozitionat sus, cumva f aproape de ficat. In continuare vom monitoriza evolutia acestor fibroame, doctorita zica ca pot sa nasc si natural daca nu sunt alte complicatii, dar ca exista riscul de extirpare uter la nastere :( Oricum, cu Dumnezeu inainte! le luam pas cu pas.
0
19-09-2018, ora 12:55
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
Oana,
rf tratamente alternative, eu am tot testat inainte de sarcina Ovulule Propolicium - cica multe femei si-au rezolvat problemele asa, la mine insa nu au avut nici un efect - ma gandesc ca poate rezolva fibroamele intrauterine si nu are cum sa fie eficiente cu cele pe suprafata externa (subseroase sau pediculare).
0
01-06-2019, ora 05:14
Sundybela
Nu este medic/terapeut
Sundybela
Nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul, dar acum sunt mămică unei bebeline de 5 luni. Fibromul gigant de aprox 13-14 cm diametru (și eu eram o ciudățenie la Giulești!!!) nu a mai crescut, nu a făcut probleme -probabil și datorita faptului că era pedicular (deci se mișca), dar și pt că era pe exteriorul uterului.
Sarcina mi-a fost urmărită de Dna Dr Andreea Enache, pe care o recomand cu mare căldură, un doctor excepțional, un om minunat!
Am născut prin cezariană de urgență pt că mi s-a rupt apa la 37 sapt, iar bebe era cu capul in sus...deși aș fi vrut să nasc natural. Important e că se poate duce sarcina și cu fibrom, dar clar depinde unde e situat acesta și mai contează și doctorul care îți urmărește sarcina.
Imediat după nastere uterul s-a contractat f bine, deși iarăși exista un risc din cauza fibroamelor..apoi fibromul meu gigant a revenit la dimensiunile dinainte de sarcină 6cm.
Sănătate tuturor!
0
01-10-2020, ora 09:21
Birsen
Nu este medic/terapeut
Birsen
Buna ziua, am 33 de ani și am o poveste tare încurcată. Chiar am nevoie de niște informații. Am fost in România Acu 2 luni am fost la un control de rutina la ginecolog mi a spus ca am un fibrom in tavanul uterului de 5 cm. Eram
Pregătită și programată pentru embolizare, cu 2 zile înainte de operație am leșinat in urma leșinului a reușit ca sunt însărcinată in 5 săptămâni și ca nu am nici un fibrom. M am întors in Germania la primul control totul perfect. După vre o 2 săptămâni am avut o pata maro pe chilot am fugit direct la urgentă, acolo mi s a spus ca bebe este ok suntem in 10 săptămâni dat nu știe de unde ar fi sângerarea. A doua zi am plecat la ginecologul meu care este Românca și care vorbim aceeași limba. Mi a spus aaa eu nu ți am spus ca ai și un fibrom ? I am răspuns nu, nu mi ați spus și mai sunt ai pacienta dumneavoastră de 2 ani. Aaa s a ascuns așa de bine încât nu l am văzut. Deci eu de la ultimul control m am ales cu sarcina și fibrom. Mi s a spus ca pot avea avort spontan oricând. Nu am nici un fel de dureri sângerări mai sunt dar minore rău iar Fibromul este in dimensiuni de 6, 7 cm. Va rog sa îmi scrie și mie cineva dacă avut așa ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicații pe înțelesul tuturor
  • Substanțe chimice regăsite în produse comune de consum pot crește riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •