Fibrom mucoasa bucala

02-06-2018
User_194549
Nu este medic/terapeut
User_194549
Buna ziua,

Am aparat dentar metalic de cateva luni sus(7luni) si jos aproape 2 luuni. La cel de sus a fost ok, durerile de rigoare dar fara alte surprize. Jos in schimb e teroare. Imediat cum l am pus, imi tot agata falca, astfel ca vreo 5 zile am tot pus ceara..A 6 a zi, am renuntat sa mai pun, gandindu ma ca trebuie sa se obisnuiasca. Bracketul in schimb a agatat falca si a ranit, inca dupa 2 zile m am trezit cu o mica umflatura pe mucoasa, nu gingie, ci exact pe zona care e paralela cu bracketul. Nu era dureroasa, insa era acolo. Dupa acel eveniment, am tot purtat ceara, ortodontul mi a zis sa mai astept, umflatura nu a dat inapoi, decat dupa 3 sapt. S a dezumflat, apoi noaptea, canddar ceva irita..iar se umfla.
Pana la urma am fost la medic si mi a taiat/cusut acea umflatura. In urma analizelor a rezultat ca era un fibrom.
Totul bine si frumos, taietura s a regenerat, dupa vreo 5 zile dupa ce mi s au taiat firele, am observat ca iar am in acelasi loc o umflatura. Mult mai mica tura asta.
Intrebarea mea este: trebuia taiat acel fibrom initial? Ce se poate face ca sa nu se mai umfle? De ce s a umflat iar? De ce e atat de sensibila zona?
Mentionez ca noaptea uneori mai si mestec in somn.
Multumesc
3 comentarii
0
03-06-2018, ora 09:55
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
Da, este bine ca s-a taiat acel fibrom pentru ca era un factor iritant care il putea mari oricum si puteau aparea alte probleme.
Recomand sa vorbi cu medicii si sa va gaseasca solutii pt ca ceara nu va este suficienta.
E clar ca noapte in somn cand scarsiti din dinti se acutizeaza si nu mai puteti controla. Faceti un tratament antistres pesntru bruxismul nocturn pe care il aveti. Ma puteti contacta pentru mai multe detalii despre acest tratament.
O zi buna!
0
03-06-2018, ora 13:29
User_194549
Nu este medic/terapeut
User_194549
Va multumesc pt raspuns!!

Nu stiam ca exista tratament, cand am maifost intrebat medicii mi au spus ca o solutie este gutiera si cealalta, sa nu ma mai stresez. Puteti sa mi dati mai multe detalii, aici sau privat, cum doriti.

O zi frumoasa!
0
04-06-2018, ora 11:29
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
exista tratament sa zicem antistres numai ca... e greu de depistat motivul stresului si trebuie luat pas cu pas pana ajungeti sa deconditionati musculatura masticatorie ca sa se amelioreze bruxismul.
Gutiera este foarte buna dar numai ca protectie si factor local nu merge pe cauza.:)
daca va intereseaza mai multe scrieti mi in privat si gasim o varianta care sa vi se potriveasca, insa trebuie sa stiti ca totul depinde numai de dumneavoastra, eu doar va pot ghida nimic mai mult.

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum îngrijesc aparatul dentar fix?
  • Copilul meu are nevoie de aparat dentar?
  • Componentele unui aparat dentar și rolul acestora
  • Aparatele dentare favorizează apariția cariilor?
  • Invisalign vs. Incognito
  •