Fire de par crescute sub piele

01-08-2012
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Vad ca nimeni nu a raspuns la topic-uri in legatura cu asta.Problema mea este ca dupa epilatul cu ceara 80% cresc sub piele..lungi..si tot nu ies.Ma exfoliez la greu(3 4 etape) ca sa le scot si nici atunci nu ies toate, 30% raman de scos cu acul.Imi hidratez peilea dupa fiecare dus.De ce se intampla asta? si cum remediez problema.MERSI
26 comentarii
0
01-08-2012, ora 11:56
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Pai nu ai cum sa "remediezi " problema daca zici ca faci scrub si restul..La toata lumea creste asa, in ce proportie nu stiu ca nu am masurat :)
Nu inteleg de ce te deranjeaza ca doar nu-s asa vizibile..
Schimba metoda de epilat. Eu pe picioare folosesc aparatul Braun si nu am fire crescute sub piele decat nesemnificativ!
0
01-08-2012, ora 12:14
louferygo
Nu este medic/terapeut
louferygo
Eu am aceeasi problema cu firele de par. Folosesc aparat Philips insa sunt total dezamagita. Nu doar ca imi cresc fire sub piele insa cresc si in toate directiile...unele mai repede, altele mai lent. Trebuie sa ma epilez in fiecare saptamana in perioada verii. Sincer, problemele astea cu firele sub piele cred ca o putem rezolva numai daca ne intoarcem la lama o perioada, pe mine ma bate gandul. Eu te sfatuiesc sa nu iti iei aparat. Pe langa faptul ca te chinui, firele cresc aiurea in toate directiile iar in unele zone cum ar fi genunchii, te epilezi foarte greu. Eu regret ca am dat banii pe aparat insa nu toate femeile suntem la fel, unele il prefera totus.
0
02-08-2012, ora 02:06
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Cand are deja un cm sub piele crede-ma ca e vizibil..plus infectii..plus cicatrici bube etc.Mai cresc si la altii dar nu aproape tot parul.Am picioarele ca dupa o saptamana petrecuta in delta muscata de tantari..apoi se fac maro apoi cicatrici.Am inceput iar cu lama si eu pt ca nu se mai poate.Renuntasem la lama pt ca am mult par, ma fac azi a doua zi iese usor..apoi trebuie sa astept o saptamana sa creasca ca sa se inmoaie nite pt ca ma irit tare.lPoate ne raspunde un doctor de ce se intampla asta??
pup
0
03-08-2012, ora 03:27
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Hornetica, este simplu, foloseste aparatul de ras pentru cateva luni si vei da uitarii firele crescute in piele. Eu nu sufar de fire crscute sub piele din cauza aparatului de epilat insa cateodata atunci cand creste parul se formeaza o mica bubita la baza firului de par care dispare odata cu cresterea parului insa le urasc, asa ca am renuntat la aparatul de epilat si am ajuns la cel de ras. Am pielea mult mai fina si fara nicio bubita, par crescut sub piele, etc...
Multe persoane au probleme ca si tine din cauza aparatelor de epilat.
0
04-08-2012, ora 00:23
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Si cu iritatul de la lama cum faceti?Eu ma epilam la un salon.Am incercat si ceara tradionala si rece cu benzi.Am vrut sa scap de iritatii, mai ales vara in partea superioara a piciorului si am dat de altele cu smulgerea.Cu lama o zi pe saptamana sunt epilata si restul cu par.Ma mai dadeam cu baneocin pudra dupa radere dar fara succes.Vreo fata care a avut succes cu ipl si spl?Citesc tot mai mult si vad ca.creste la loc.
0
19-08-2012, ora 22:37
ralucaanamaria
Nu este medic/terapeut
ralucaanamaria
Foloseste alternativ lama cu aparatul sau cu ceara, poti folosi mai des lama.Dar un lucru ff important, din cand in cand, cand folosesti lama, nu o folosi in raspar cum s-ar zice.Foloseste-o in sensul cresterii firului de par, asa incet incet o sa scapi.Am avut si eu problema asta si disperasem.Un doctor mi-a zis sa folosesc lama in sesnsul cresterii firului de par.Functioneaza! Multa bafta!
0
11-09-2012, ora 11:56
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Tot le fac:( Bag lama de atunci in sensul cresterii firelor de par si tot fac cosuri cu fire in ele.Cum naiba e posibil?Adaug ca nu e acnee...apar multe cand creste parul si se rareau dupa epilare cu ceara..o saptamana apoi iar ma umpleam.Pentru cicatrici si iritat ce recomandati ?Ma ung cu crema de galbenele dar degeaba
0
30-10-2012, ora 22:27
deeaella
Nu este medic/terapeut
deeaella
si eu am aceeasi problema de la epilator si de la ceara. Am scos odata un fir de par de vreo 3-4 cm de sub piele. Lama nu o suport pt ca ma irit si imi creste parul f repede. Ar fi bine daca un doctor ar raspunde, poate am sti si noi ce sa facem.
0
10-11-2012, ora 08:11
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Haha mi s-a intamplat si mie de multre ori..e paranormala treaba:)).Am incercat cu baneocin zilnic si sa tin zona uscata 24 de ore dupa epilare, rasul in sensul cresterii firelor desi il taie scurt si e vizibil si tot imi ies bubite.Era bine sa ne putem rade si sa nu avem par macar 2 3 zile.O data bagata lama a doua zi e crescut, e mult..cate 3 fire in unul si sa bagi iar..nu se poate la ce iritatie faci.Peste 2 saptamani poate.Un medic dermatolog era bun.Am programari la alti medici dar daca ajung si acolo intr-un final va scriu.
0
10-11-2012, ora 08:15
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Incep iar cu ceara.Am observat ca depinde si cine ma epileaza.La ultima tipa care ma facea cu ceara traditionala 80% crestea sub piele, la alta cu benzi cam 30%Probabil conteaza in ce sens trage, cum trage...
0
10-11-2012, ora 11:03
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Deeaella se pare ca noi avem probleme comune..uter retrovers overe polichistice, probleme hormonale, coji in cap si sprancene si sinuzita cu pierderi memorie, ameteli, dureri de cap.Credeam ca sunt eu nebuna si mi se par ca le am pe toate.O fi vreo legatura intre toate?Eu am probleme si cu parul prin alte locuri:(
Pentru cojite eu folosesc sampon antimatreata cu ichtiol.A functionat bine o vreme acum mai putin.Pe sprancene acelasi apoi las unguent de galbenele 20 minute pe ele.Deja s-au format ca niste rani..sunt ca niste pete rosii dupa ce le curat.
As dori sa ne raspunda un medic dermatolog sau fetele care au probleme grave cu parul pe picioare si bubitele..nu 5 10 bubite
0
12-11-2012, ora 21:50
deeaella
Nu este medic/terapeut
deeaella
Nu esti nebuna. Am avut noi ghinionul sa avem mai multe probleme, dar trebuie sa fim multumite asa, pt k se putea mai rau, macar ceea ce avem noi se poate repara, sau cel putin asta imi place sa cred. Si eu mi-as dori sa ne raspunda cineva specializat. Tocmai am mai postat odata treaba cu cojile, poate vede cineva. Si eu am probleme cu parul in alte locuri, adik imi creste par pe fata si pe tot corpul... Multumesc pt sfatul pt coji :)
0
12-11-2012, ora 22:32
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Ti-am dat mesaj pe privat.
0
17-05-2013, ora 06:16
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
4 luni cu ceara..nici o ameliorare.Am inceput iar cu lama e la fel.Am fost la dermatologie ca ma umplusem..se pare ca laserul e singura alternativa si nu pot face laser pentru ca sunt suspecta de lupus.Mi s-a prescris skinoren.
Ati mai incercat ceva?
0
01-06-2013, ora 13:13
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
2 saptamani cu tractopon si skinoren.Piele este catifelata dar nu s-a amerioral problema mea.Nici acum nu se stie..ori lama ori ceara.Unii spun ca e din cauza pielii uscate care nu o am altii invers ca foliculita iese unde e pielea subtire.L fel si cu firul de par..ori prea gros ori prea subtire.Haideti fetelor..sa ne ajutam una pe alta..sau un raspuns de la specialist se poate?
0
19-07-2013, ora 19:18
sori ina
Nu este medic/terapeut
sori ina
am si eu aceiasi problema care deja a devenit foarte stanjenitoare.am folosit epilatorul o perioada de 1an, apoi am trecut 4 luni la ceara traditionala si acum folosesc de unica folosita.
Am observat ca de la ceara mi-ar creste mai putine sub piele, comparativ cu perioada in care foloseam epilatorul.
Spuneti-mi voi ce ati incercat pentru semnele care va raman??
pentru ca eu am incercat crema de corp doina amestecata cu ulei de masline (asa mi-a recomandat o cosmeticiana)ceea ce este de efect pe moment, adica nu efecte miraculoase.
0
22-07-2013, ora 17:20
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
La mine face la fel si la ceara si la lama.Am ales lama pt ca am o perioada de 2 sapt dupa epilarea cu ceara cand ma umplu efectiv cm langa cm de parca am varicela.Am incercat toate cremele cicatrizante.La mine e mai bine sa nu ma dau cu creme deloc.Functiona acum 2 ani solarul..se uscau frumos.Inceaca asta.
0
22-07-2013, ora 17:40
sori ina
Nu este medic/terapeut
sori ina
Incerc sa ma bronzez, dar nu vreau sa apelez la solar.. am auzit numai lucruri negative despre asta.
Ma gandeam sa incerc epilatorul electric de la veet..nu stiu ce sa zik si de ceara cat de buna este...dar de cand o folosesc imi cresc mai putine fire sub piele.
Si mai folosesc piatra ponce;dupa ce se inmoaie putin piele la dus ma frec usor folosit spuma.
Eu cel putin daca nu ma dau cu crema simt un disconfort.
Probabil am piele mai uscata.
Cel mai enervat mi se par semnele..cred ca ma intelegi.si ma gandeam ca poate descopar vreo solutie, , miraculoasa".
:D
0
23-07-2013, ora 14:26
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Ma faceam si eu cu piatra ponce pana si cu burete de vase.E exfolierea prea agresiva de aia si pielea uscata.CVu cat freci mai mult cu atat se ingroasa pieleea mai mult...ca la calcaie de alttfel..se protejeaza pielea singura.Am facut asa 2 ani si s-a inrautatit treaba.Mai bine cu tarate sau malai chair daca nu le scoate pe toate.Incearca tractopon ca crema ca aia subtiaza pielea si nu e grasa.E intr-un tub dar iti ajunge o luna.O gasesti in farmacii.Eu dupa o lunga perioada de ulei masline, crerma galbenele si mai aveam o crema de la garnier cea rosie cu extract de artar, am facut ca o acnee..daca nu se infecteaza de la firul de par se face ca un punct de grasime un cos.Pui si ceva gras peste folicul inflamat si ai facut treaba:)).
Am si eu epilator din ala cu ceara de unica si benzi..scrie pe google kit epilare si gasesti un kit intreg si la pret mai bun in jur de 100 lei am dat eu pe el cu benzi 5 rezerve si aparatul de incalzit.Eu nu ma pot face singura cu el..trebuie sa ma faca cineva sus:(
Cu semnele..pauza..am auzit ca sunt niste solutii pregatite in farmacie sa le decoloreze.O sa intreb dar presupun ca dureaza ceva luni.
0
23-07-2013, ora 15:19
sori ina
Nu este medic/terapeut
sori ina
Multumesc frumos pentru raspuns.Chiar o sa.mi cumpar un epilator electric cu ceara de unica folosinta.
Aa.
Nu stiam ca ingroasa pielea. O sa.mi cumpar ce mi.ai recomandat tu.
Acum de cand a inceput vara am purtat pantaloni mai larguti sau in casa scurti si observa ca nu-mi mai arata asa rau.
Pentru ca inainte sa vina caldura purtam numai blugi si freca pielea...cred ca si asta era o cauza.
De aceste solutii preparate in farmacie nu am auzit, dar este posibil.
Eu ma gandisem la apa termala de la avene pentru ca am auzit ca este buna..dar nu stiu aca ar fi buna pentru asa ceva.
Am mai citit si eu despre baneocin sau pudra de talc si nu sunt bune.nu mi.au folosit deloc.
0
24-07-2013, ora 17:31
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Si eu am incercat baneocin plus igiena la sange si degeaba.Ma duc la farmacie azi si intreb si de apa si de solutii.
0
24-07-2013, ora 19:31
sori ina
Nu este medic/terapeut
sori ina
mersi, ma anunti daca afli ceva!
0
24-07-2013, ora 22:59
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Cika nu apa termala..e un produs de cicatrizeaza si diminueaza petele de la avene Cicalfate parca dar e 60 lei un tub mic.Mioe imi trebuie 3 tuburi pe luna:)) O sa fie un proces continuu, vindec unele apar altele deci la mine nu e convenabil:(
Mai incercam la plafar:P
E clar ca trebuie eliminata cauza ca ele s-ar vindeca si de la sine in cateva luni..
0
25-07-2013, ora 08:07
sori ina
Nu este medic/terapeut
sori ina
aa.stiu produsul, este si pentru semnele de acnne.
aseara mi-am facut un gomaj pentru a mai scoate din fire, dupa ce s-a inmuiat pielea am pus in mana gel de dus si zat de cafea si mi-am frecat picioarele, fiind bun totodata si pentru celulita(dar se poate face si cu malai)... a fost foarte reconfortant.si apoi m-am dat cu lotiunea aia doina amestecata cu ulei de masline.
S-a inrosit piele, dar acum nu mai are nimic
Docamdata o sa merg cu gomaje de cateva ori pe saptamana, maxim 3, mai scoate din fire si poate se mai diminueaza aceasta problema.SPER
0
24-07-2015, ora 14:56
lavinia_pst
Nu este medic/terapeut
lavinia_pst
Eu am incercat Folisan 150 ml si pot spune ca sunt foarte incantata de aceasta descoperire. Reduce treptat cresterea firelor sub piele, iar folosit regulat scapati de aceasta problema. La-am cumparat de aici http://www.cosmoshop.ro/lotiune-impotriva-foliculitei-folisan-depileve-150-ml
0
30-07-2021, ora 02:12
Aesoth
Nu este medic/terapeut
Aesoth
Ola! As dori sa adaug cateva sugestii dpdv al unui biolog :) Puteti renunta la exfoliatul fizic si sa optati in schimb pentru cel chimic. Un punct de pornire este acidul lactic. De aici puteți consulta internetul mai departe pentru alti exfolianti chimici. Pielea pentru a functiona optim are nevoie de fibre de colagen, un strat de keratina sanatos, si o bariera lipidica. In epilatul cu ceara..se cam deterioreaza stratul exterior. Prin urmare, tesutul se reface violent. Fin ce observ, multe creme de pe piața tind sa rezolve doar problema barierei lipidice: aplici crema si instant ai piele de bebe, cel mai probabil datorita glicerinei din continut, un simplu umectant. Insa pielea are nevoie de substante proprie ei : proteine, diverse vitamine, acizi. Toate acestea trebuie testate. Pielea nu reactioneaza la fel la toti indivizii. Este posibil ca pe cineva sa ajute o crema cu acid hialuronic, pe altcineva o lotiune cu ceramide. ------*. In link gasiti o lista cu aceste ingrediente proprii pielii, despre care puteti cauta mai departe pe diverse surse. Plafarul din pacate...nu ajuta foarte mult chimic vorbind. Aceste ingrediente trebuie stabilizate ca formula pentru a putea fi introduse in produse. Nu au nici finantele, nici laboratoarele cu tehnologia necesara prin care sa faca asta. Apa termala de asemenea, nu ajuta. Este doar apa cu mai multe minerale si cam atat. Nu rezolva probleme legate de functionalitatea pielii la nivel molecular. Multa bafta!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Indepartarea pilozitatii faciale inestetice
  • Electroepilarea
  •