Fosfataza alcalina la adolescent

10-04-2014
magda_ig2212
Nu este medic/terapeut
magda_ig2212
Buna ziua Baiatul meu de 17 ani si-a facut analize medicala (Biochimie) si ia iesit rez de 151.16 din 47-119 fiind normalul fosfataza alcalina.V-as ruga sa-mi scrieti daca este grav, ce ar trebui sa fac si unde trebuie sau la cine trebuie sa ma duc daca e ceva grav.
Va multumesc!
8 comentarii
0
15-04-2014, ora 16:49
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Aceasta valoare crescuta, in absenta altor modificari si manifestari, nu are semnificatie. Varsta de 17 ani este una din varstele limita (pentru acest test) de la care se trece de la un interval de referinta la altul (de exemplu sex masculin 13-17 ani - fosfataza alcalina sub 390; sex masculin peste 17 ani fosfataza alcalina sub 129). Puteti observa diferenta.
Numai bine!
0
15-04-2014, ora 17:22
magda_ig2212
Nu este medic/terapeut
magda_ig2212
Multumesc si as vrea sa mai stiu daca are legatura cu faptul ca are scolioza.Va multumesc
0
17-04-2014, ora 17:10
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Daca e vorba doar de o scolioza functionala a adolescentilor care mai poarta cate o geanta pe umar, nu. Nu are nici o legatura.
0
17-04-2014, ora 18:24
magda_ig2212
Nu este medic/terapeut
magda_ig2212
Scolioza toracala dextro concava.Are un umar si un omoplat mai ridicat asa i sa format si i sa recomandat gimnastica medicala recomandat de la ortopedie.Va multumesc
0
24-04-2014, ora 12:47
catalina86
Nu este medic/terapeut
catalina86
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o interpretare la analize.
Am 27 de ani si unele valori au iesit sub limita normala.
Acid uric - 2.39 mg/dl val de referinta 2.5-6.8
La examenul complet de urina mi-a iesit la Proteine valoarea 10 in chenar,
iar la hemoleucograma:
LEUCOCITE - 4.50 val de ref 4.0 - 10.0
Numar Hematii - 3.89 val de ref 3.80 - 5.80
HEMOGLOBINA (HGB) - 10.10 val de referinta intre 12.0-15.0
HEMATOCRIT (HCT) - 32.80 val de ref 35.0-47.0
Volum mediu eritrocitar(MCV) - 84.00 val de ref 80.0 - 100.0
Continut mediu eritrocitar in Hb (MCH)- 25.9 val de ref 27.0 - 34.0
Conc medie eritrocitara in Hb (MCHC)- 30.7 val de ref 32.0 - 36.0
Distributia trombocitara (PDW)- 10.30 val de ref 11.0-18.0

Credeti ca am motive mari de ingrijorare?
Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?
Multumesc anticipat!
0
26-04-2014, ora 08:28
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Singura problema din cele enumerate mai sus ar fi anemia care ar mai trebui investigata. Pentru aceasta e bine sa mergeti la medicul de familie sa va recomande si alte analize in functie de contextul clinic.
Numai bine!
0
07-05-2014, ora 16:37
catalina86
Nu este medic/terapeut
catalina86
Am intles.D-vstra ce analize imi recomandati sa mai fac?Necesarul de vitamina B12 l-am facut si e in regula!Eu am un ciclu foarte abundent in primele doua zile.(la o ora si jumatatate trebuie sa schim tamponul.
Multumesc frumos!
0
20-05-2014, ora 10:19
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Repetati din cand in cand hemoleucograma pentru a vedea daca apar modificari. In paralel puteti face si sideremia (fier seric).
Dupa valorile hemoleucogramei nu pare a fi deficit de B12 si/sau acid folic.
Daca stiti ca aveti alte sangerari in afara de cele menstruale, contactati medicul dumneavoastra pentru investigatii suplimentare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Creșterea nivelului de testosteron îi face pe adolescenți să fie nerăbdători
  • Enzimele hepatice - ce sunt și când sunt crescute
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.