Fractura baza metatarsian 5

08-06-2021
DanielaBR
Nu este medic/terapeut
DanielaBR
Buna ziua domnilor doctori
in data de 25 aprilie am calcat pe o portiune de treapta a iesirii din scara blocului ce nu am observat ca era incompleta, piciorul a venit intr-o parte, am cazut si corpul a venit pe laba piciorului moment in care s-a auzit "trosc".
Am facut radiografie si s-a confirmat fractura baza metatarsian 5. Mi s-a pus piciorul in gips pina la genunchi cu recomandare sa nu ma sprijin deloc pe el 3 saptamani si sa il tin ridicat pe o perna.
Am respectat indicatiile dar la nivelul gleznei uneori in cea de a doua parte a zilei simt ca ma strange usor si este un disconfort faptul ca de atata timp nu imi misc glezna.Daca imi las piciorul in jos in cateva minute simt cum se umfla si devine grena la culoare. Cred ca nici statul continuu in pozitia orizontala cu el pe perna nu este tocmai ok. Ce voi face cand scot gipsul daca se obisnuieste asa ?
Am citit raspunsurile pe care le-ati dat aici altor persoane cu situatii similare si inteleg ca acest gips imi afecteaza glezna. Acum mai am cateva zile si voi merge la control si sa scot gipsul. Deci raul este deja facut la glezna.
Cu ce ma pot ajuta la recuperarea cat mai rapida si mai buna de dupa scoaterea gipsului a intregii zone afectate ( si glezna si zona fracturii )? Orteza, masaj, incaltaminte de un anumit gen, repaus etc ?
As vrea pina scot gipsul sa stiu ce am de facut pentru ca locuiesc in provincie si aici nu sunt nici asa specialisti pe kineto fac mai mult fizioterapie, nici magazine prea dotate cu tehnica medicala de calitate.
As fi vrut sa incarc aici si pozele de la radiografie dar nu stiu cum.
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde si pentru timpul acordat. Cu multa stima.
1 comentarii
0
10-06-2021, ora 00:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Nu sunt convins ca ca este necesar gipsul, dar nu pot emite o opinie avizata fara a avea acces la datele personale ale pacientului, la examinarea clinica si la imaginile radiologice.
Dar, daca este este necesar iar D-voastra il inlaturati, consecintele vor fi devastatoare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: