Fractura bimaleolara glezna blocata

29-05-2019
Qkzw
Nu este medic/terapeut
Qkzw
Buna ziua!Pe data de 3 martie am cazut si m-am ales cu o fractura bimaleolara cu deplasare la piciorul stang.Pe data de 16 martie am fost operat, dupa care am stat cu piciorul imobilizat in ghips pana pe data de 24 aprilie, dupa care mi s-a dat o orteza de plastic si mi s-a spus sa incep sa ma sprijin incet in picior, lucru pe care am inceput sa il fac neavand dureri prea mari, doar putin catre partea din spare a gleznei.Dupa alte 2 saptamani am fost programat la fizioterapie de unde mi s-au dat niste exercitii pe care sa le fac acasa si mi s-a spus ca am glezna blocata, nu pot misca piciorul decat foarte putin in jos, in sus si in lateral e complet blocat.Acum o saptamana mi s-a spus sa renunt complet la gheata de plastic, despre glezna blocata medicul spunandu-mi ca e normal si isi va reveni prin terapie.Problema este ca urmatoarea programare la terapie o am pe 24 iunie si mi se pare o perioada destul de lunga de asteptare, avand in vedere ca fac exercitiile date in fiecare zi si tot complet blocata e glezna.As vrea sa stiu daca este normal acest blocaj al gleznei si ce pot face sa ii redau mobilitatea?
1 comentarii
0
09-06-2019, ora 11:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Fractura maleolara este o fractura articulara, ce determina o suferinta importanta a cartilajului articular.
Se adauga ankiloza post-imobilizare.
Redoarea (ankiloza) necesita multa kineto-terapie (recuperare).
Situatia trebuie analizata, evident, prin examinare clinica directa si prin studierea tuturor radiografiilor pre- si post-operatorii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.