Fractura calcaneu

07-03-2010
Pustan mircea
Nu este medic/terapeut
Pustan mircea
Buna ziua in urma cu 5 saptamani am suferit o fractura de calcaneu stang grad 3 Sanders.am fost operat practicandu-se reducerea fracturii prin osteosinteza cu placa si suruburi.v-as ruga sa-mi spuneti dupa cat timp revine la normal circulatia sangelui pentru ca daca il las jos se roseste si se umfla putin fara sa doara ce-mi rcomandati?Si v-as mai ruga sa-mi spuneti daca la acest tip de fractura se monteaza pe ghips scarita pentru ca am recomandare imobilizare 3 luni.Va multumesc.
3 comentarii
0
07-03-2010, ora 14:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Fractura calcaneului, operata sau nu, determina tulburari vasculare pasagere. Prin urmare este normal sa se "umfle"daca tineti piciorul in pozitie decliva.
In principiu, dupa o osteosinteza corecta si stabila, se imobilizeaza in gips maximum 10-14 zile.
Fireste, toate aceste recomandari depind de natura fracturii si mai ales de calitatea reducerii si osteosintezei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-03-2010, ora 11:25
Pustan mircea
Nu este medic/terapeut
Pustan mircea
Buna ziua va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns dar v-as ruga sa-mi spuneti in cat timp de la fracturare ar trebui sa revina la normal circulatia in picior si ce-mi recomandati sa stau cu el ridicat tot timpul sau pot sa-l tin si in jos avand in vedere ca am 5 saptamani cu el imobilizat.Va multumesc.
0
10-03-2010, ora 15:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul la intrebarea D-voastra necesita cunoasterea premiselor: tipul fracturii initiale, tipul de interventie chirurgicala, tipul inciziei si al tesuturilor decolate, tipul materialului de osteosinteza, tipul imobilizarii post-operatorii, sexul, varsta, natura accidentului initial, status ocupational si sportiv, si inca vreo 20-20 asemenea detalii absolut esentiale.
In principiu, dupa osteosinteza solida a calcaneului, timpul de imobilizare este de maximum 2 saptamani, dupa care se incepe recuperarea precoce si sustinuta prin hidro-kineto-terapie cu programe specifice. Abaterea de la aceasta conduita, indiferent care este cauza, determina mentinerea unui edem periferic rezidual, pe care il descrieti D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul