Fractura calcaneu si hematom sau escara

05-12-2021
Sylvian
Nu este medic/terapeut
Sylvian
Buna ziua, in data de 10.11.2021 mi-am fracturat calcaneul stang, iar pe 22.11.2021 am fost operat. Am avut o atela gipsata care mi-a lasat impresia ca ma jeneaza in lateral-zona metatarsian 5, a fost desfacuta si putin largita si in data de 17.11. a aparut o pata rosie cu diametrul de cca. 3cm si margini inchise la culoare. Am fost operat, doctorul spunandu-mi ca pare a fi o echimoza care va trece, neaplicandu-se niciun tratament la acea pata. Intre timp pata s-a innegrit, iar din data de 4.12.2021 prezinta mici denivelari - umflaturi si in jurul sau s-a format o zona cu piele rosie si tare la atingere. Asistenta medicala care imi schimba pansentul nu a luat in calcul pata, spunandu-mi ca parea ca se vindeca singura, dar azi mi-a pus iruxol si nu intelege de ce s-a inrosit pielea in jurul petei, ea zice ca este o acumulare superficiala de sange sub piele. Am trimis o poza la profesorul care m-a operat, lui ii pare a fi o escara, a zis sa folosesc apa oxigenata si hyalospray. Sunt confuz, sper sa nu fie un hematom care sa necesite intervenție chirurgicala. Nu fumez, nu am diabet, nu am facut febra, fac tratament anticoagulant. Din experienta dvs., ce ar putea fi mai exact aceasta pata si cum ar trebui tratata? Mulțumesc.
4 comentarii
0
05-12-2021, ora 16:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Este evident ca raspunsul necesita examinare clinica directa (exista o infinitate de raspunsuri posibile).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
27-12-2021, ora 16:16
Sylvian
Nu este medic/terapeut
Sylvian
Vă mulțumesc pentru răspuns dle doctor. A fost un sac de sange care s-a curatat pe cale chirurgicala. As mai avea două intrebari: azi se împlinesc 5 saptamani de la operatie, iar saptamana trecuta am făcut radiografie de control, medicul de la mine din oras, Tg. Jiu, spunandu-mi ca totul este in regula si sa incep kinetoterapia, fara sa calc cu piciorul, acest lucru putand să il fac la 3 luni de la data operatiei, dar medicii de la Timișoara, unde eu am fost operat, mi au spus ca pot sa incep sa calc dupa 6-8 saptamani de la operatie, așa fiind scris si in biletul de externare. O părere a dvs. privind acest aspect? Fac in continuarea anticoagulant, dar la data contolului mi s-a spus ca pot sa il întrerup si sa iau doar aspirin cardio pana incep sa calc cu piciorul. Ar fi o decizie corecta? Va mulțumesc anticipat!
0
27-12-2021, ora 18:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
In mod normal este total interzis sa calcati pe piciorul operat minimum 8-10 saptamani de la operatie, in functie de cateva zeci de criterii.
Anti-coagulantul este absolut obligatoriu pe toata perioada cat nu calcati pe picior.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
08-02-2022, ora 21:00
Sylvian
Nu este medic/terapeut
Sylvian
Buna seară, la 9 saptamani de la operatie am inceput recuperarea. Dupa primele 10 sedinte am inceput sa simt o durere cand calc, undeva in zona in care retinaculul flexorilor se insereaza in calcaneu. Durerea apare si cand apas cu degetul in acea zona. Radiografia a aratat ca totul este in regula, ecografia musculoscheletala la fel. Pielea are aspect normal, iar zona respectiva nu este umflata. Mi s-a explicat ca de la exercitii simt durerea, fara a primi o alta explicație. Ce anume ar putea provoca aceasta durere puternica, in acea zona? Sunt pus in postura de a opri recuperarea din cauza durerii. Sub efectul unui nurofen, durerea dispare pentru o perioada.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: