Fractura clavicula

14-11-2018
Dr House jr
Nu este medic/terapeut
Dr House jr
Bună seara,

In urmă cu 2 saptamani am cazut in umarul stâng jucând fotbal, mi s-a spus ca am fractura de clavicula (adica osul e fracturat aproximativ pe jumatate).
Initial, au vrut să mi-l pună in gips pentru 4 saptamani, am refuzat. Dar dupa au venit cu ideea sa-mi puna o orteza, pe care am acceptat-o. Insa, documentandu-ma am observat ca orteza este pentru umăr, orteza fiind cea din imagine. (https://cdn3.inamedicalsport.ro/196-large_default/orteza-de-umar-bandaj-dessault-orthopedic-vest.jpg).
Imi este teama acum, ca orteza sa nu-mi fi afectat clavicula, deoarece acum, după 2 saptamani de recuperare clavicula prezintă un fel de nod in locul unde s-a fracturat, pe care il simt la atingere si care este si vizibil.
Am decis, sa-mi cumpăr alt tip de orteza, cea di imagine (https://janto.ro/wp-content/uploads/2018/03/Orteza-clavicula.png).
Întrebarea mea este: orteza pe care mi-au dat-o ei, este buna pentru fractură de clavicula? Poate sa-mi strice recuperarea? Iar a două întrebare: Fac bine daca imi pun orteza pe care am cumparat-o?

Astept sfaturi si orice altceva imi puteti spune in legătură cu asta.
Va mulțumesc.
3 comentarii
0
14-11-2018, ora 23:14
Dr House jr
Nu este medic/terapeut
Dr House jr
Mentionez ca imediat ce m-am lovit, in ziua urmatoare am fost de mi-au pus orteza.

Astept orice alt sfat si informatie in legătură cu fractura de clavicula si recuperarea ei.
Multumesc!
0
15-11-2018, ora 09:05
Nu-tispun
Nu este medic/terapeut
Nu-tispun
Depinde de tipul de fractura pe care l-ai avut. In legatura cu prima orteza, eu am purtat acea orteza pentru 6 saptamani jumatate. Nu am avut nicio problema cu ea, am putut sa mi-o dau jos sa-mi fac baie (asistat de cineva, evident), dar important era sa-mi tin mana in aceeasi pozitie. Nodul de care tu zici poate sa fie din doua cauze, ori fractura s-a deplasat mai mult decat initial, ori acolo se formeaza un calus vicios, dar ma indoi ca dupa 2 saptamani sa se formeze calus. Nu sunt doctor, doar ca am trecut prin aceleasi greutati ca si tine si-ti pot impartasi din informatii. Parerea mea este sa te duci la un ortoped cat mai curand sa faci o radiografie si sa vezi despre ce e vorba.
0
11-10-2021, ora 11:56
GS
Nu este medic/terapeut
GS
Salut, scuzati ca intervin si eu am aceeai fractura de clavicula 1/3, sunt in bandaj in 8 intrebarea mea este cat timp ati stat in bandaj si osul dupa ce perioada de timp vi sa lipit
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: