Fractura clavicula

22-06-2022
Dacian72
Nu este medic/terapeut
Dacian72
In urma cu 15 zile am avut o căzătură soldată cu fractura 1/3 medie cu deplasare, a fost și o coastă cu un pneumotorax minor. Am fost internat pr pneumotorax 2 zile, la externare s-a montat o orteza fractura de clavicula (furnizata de mine). Nu s-a prescris control decât după 10 zile. La controale s-a avansat evident varianta operației, însă doar un medic a găsit de cuviință să verifice și starea ortezei, care era detensionată si umărul stâng căzut, fapt ce a amplificat deplasarea radiografiată anterior. Acum orteza este fixată conform, atașez o poza cu radiografia după repozitionarea ortezei.
https://ibb.co/Bj3BXg8
Care e opinia dvs. legata de posibilitatea de recuperare fara operație
2 comentarii
1
22-06-2022, ora 23:10
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
exista varianta de tratament conservator pentru aceasta fractura de clavicula. Desi sunt un adept al tratamentelor conservatoare, in cazul d voastra literatura de specialitate mentioneaza rezultate mai bune in urma operatiei ( deplasare semnificativa a fragmentelor osoase ceea ce implica modificari biomecanice zonale, posibil si risc de neconsoloidare )
0
23-06-2022, ora 09:49
Dacian72
Nu este medic/terapeut
Dacian72
Va mulțumesc mult pentru răspuns. Sunt convins că există șanse mai bune de recuperare prin operatie, însă ca pacient trebuie sa iau în considerare și faptul că vorbim de minim 2 doua operații (montare/eliminare) destul de serioase. Operații cu anestezie generala cu o durata considerabila, nu sunt nici pe departe operații ușoare, cum susțin unii avocati ai metodei. Pe lângă complicatiile aferente chirurgiei, există și cele legate de posibilitatea de nereușită a legăturii artificiale. Alegerea cade în final între o vindecare vicioasă cu sechele care nu pot fi cu certitudine prezise și între 2 sau poate chiar 3 operații care oferă o șansă mai buna de vindecare (fara certitudine însă) dar și posibilitatea de complicații destul de grave. Medicii care i-am consultat până acum, mi-au confirmat că în urma cu câțiva ani, nu s-ar fi recomandat expres operatii in acest caz.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: