Fractura cominutiva de olecran

17-01-2010
costelgal
Nu este medic/terapeut
costelgal
Buna ziua,
in luna iunie 2009 am suferit o fractura cominutiva de olecran in urma unui accident ruiter.Am suferit o operatie de osteosinteza care pana la urma s-a dovedit nereusita.Pot sa misc antebratul din cot doar 10-15 grade.
Dupa alta operatie de scoatere a placii cu suruburi cotul si-a dat drumul extrem de putin in mobilizare.
In biletul de externare scrie ; intraoperator se constata osificari si fibroza perarticulare masive,
Dupa operatie am ramas cu inelarul, degetul mic si partea de jos a palmei amortite si cei mai rau cu dureri mari in degete si chiar in palma care nu sunt permanente ci ocazionale, dar foate mari.
Existe o operatie complexa care sa poata sa-mi redea o cat mai mare mobilitate a cotului si unde se poate face ea cu sanse mari de reusita?
Multumesc celor care -mi pot raspunde.
4 comentarii
0
17-01-2010, ora 13:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Pacient,
D-voastra descrieti o afectare a nervului ulnar, care trebuie explorat chirurgical la nivelul canalului ulnar (probabil este comprimat la acest nivel).
In ceea ce priveste situatia osteo-articulara, aceasta poate fi reevaluata si de catre un alt coleg ortoped, ca o a doua opinie. Intotdeauna exista interventii de corectie, care vor fi discutate in timpul consultului, pe baza examenului clinic si radiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-01-2010, ora 21:16
costelgal
Nu este medic/terapeut
costelgal
Buna seara,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul prompt.
Referitor la reevaluarea de catre un alt ortoped aveti dreptate insa problema se pune ca acest nou consult sa se faca de un doctor care s-a mai confruntat cu astfel de diagnostice.
Cred ca orice medic ortoped bun, si d.voatra intariti aceasta regula -Chirurg Glezna si Picior-, aveti o specializare din vastul domeniu al ortopediei, asa ca de ajutor mi-ar fi o recomandare din domeniul -radius ulna -humerus_ daca imi permite-ti o parere.
Eu am fost operat de un doctor de la Floreasca in primul moment si a doua operatie am facut-o la Universitar.
stiu ca exista un spital de ortopedie in Bucuresti dar fara o recomandare si un medic specialist in acest domeniu nu as sti cui sa ma adresez.
0
18-01-2010, ora 21:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sincer, nu va pot recomanda pe cineva cu precizie, oricum exemplul meu (de supraspecializare) nu a fost urmat de catre colegi...
Spitalele mentionate sunt totusi printre cele mai performante din Romania...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-02-2010, ora 11:17
costelgal
Nu este medic/terapeut
costelgal
Buna ziua,
Va scriu pe acest forum pentru ca tocmai am venit de la Bucuresti SUUB unde am fost operat de 2 medici ortopezi foarte tineri dupa parerea mea dar extrem de competeni dupa rezultatele operatiei.
Mi-au spart cotul din nou, au curatat tot osul depus aiurea(artroliza cu rezectie exostozelor periarticulare), a pus 2 brose si m-au cusut inapoi.
Va asigur ca nu afost asa simplu cum suna dar rezultatele sunt ca in loc de 5-7grade de miscare acum cred ca voi ajunge dupa recuperare la 90de grade, cel mai important fiin faptul ca pot sa-mi ating fata cu tot ce implica acest lucru(mancare...)
Am scris aceste lucruri in ideea de a ajuta si pe altii cu probleme de acest gen sa afle ca se pot vindeca si eventual sa ma ajute cu exercitii de ecuperare care apropo sunt extrem de dureroase dar stiti cum e -"te doare inseamna ca il ai "
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: