fractura de coccis

25-06-2011
Anca M.
Nu este medic/terapeut
Anca M.
Buna ziua!

De la inceputul anului 2011 am inceput sa am dureri destul de severe in zona coccisului. Acestea apar de fiecare data cand stau in pozitia sezut si atunci cand ma ridic. Nu am suferit recent nici un traumatism care sa fi declansat durerea, nu m-am lovit si nu am cazut. Singura cazatura s-a petrecut in jurul varstei de 7 ani, acum 18 ani in urma. Nu am dureri in alte pozitii sau in timpul mersului.

Am incercat o serie de unguente precum diclofenac sau alte produse cu substanta activa similara, fara efect.

Consultul radiologic (radiografia fata+ profil) releva urmatoarele:, , Coccis angulat (ultima vertebra coccigiana in unghi de 90° fata de celelalte, deschiderea unghiului fiind anterior). Fara leziuni vizibile pe radiografie. Se recomanda consult neurologic."

Inca nu am consultat un neurolog, dar la spitalul Arcadia din Iasi, un dr. primar neurochirurg mi-a spus in urma consultului (care a constat in analiza radiografiei si o palpare sumara a coccisului) ca este vorba despre o fractura de coccis ce necesita operatie.

Mentionez ca nu mi s-a recomandat pana acum nici o terapie de recuperare si inca nu am facut un RMN.

In orice caz, exista totusi o terapie pe care sa o incerc inainte de a investiga posibilitatea unei interventii chirurgicale?


Multumesc anticipat pentru raspuns,

Anca M.
F/25
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.