fractura de tibie

131 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
26-11-2013, ora 11:07
florinfotbalistul
Nu este medic/terapeut
florinfotbalistul
Domnule doctor Manuel Nastai va mai pot da un detaliu ca este o fractura maleola tibiala dreapta pe care am suferit-o in data de 21.11.2013 si doctorul mi-a zis sa merg la control in data de 18.12.2013 si vreau sa va intreb cat timp va dura pentru a se face complet ca doctorul a zis ca nu necesita operatie ca la copii se sudeaza oasele, si operatie in cazul unui adult.
0
10-04-2014, ora 19:22
hau
Nu este medic/terapeut
hau
buna ziua. vreau sa stiu daca exista posibilitatea inlocuirii aproape totale a tibiei ? sa spunem ca ar mai ramane articulatia genunchiului si 20% din tibie apoi restul de os inclusiv articulatia gleznei inlocuita de proteze de ultima generatie din titan sau orice alt material? poate suna ciudat intrebarea mea dar am tibia foarte afectata de multe operatii din copilarie si nu pot avea un mers normal si o viata normala. operatia asta s-ar putea face in europa si daca da care sunt clinicile cele mai bune pentru asa ceva? in avatarul meu luat de pe internet se poate vedea cum o buna parte din tibie a fost inlocuita, osul aratand normal. eu as fi interesat de o operatie similara dar la glezna si nu la genunchi cum se arata in poza. orice raspuns si sfat e binevenit. multumesc.
0
30-04-2014, ora 00:25
m cristi
Nu este medic/terapeut
m cristi
Buna seara, ,
Ma numesc Cristi, am 40 de ani si sunt din Tr.Severin. Am avut o fractura de tibie deasupra de glesna pe 10 martie.Am avut piciorul in ghips pana la genunche, pana pe 11 aprilie, cand am scos ghipsul si am facut radiografia, mi-sa spus ca merge spre bine si trebuie sa incep sa misc piciorul cite putin si sa ma las progresiv pe el.Sa zicem ca merge spre bine, dar problema mea este ca atunci cand incerc sa merg se umfla si ma doare incheietura foarte tare, iar talpa piciorului nu o pot indoi decit foarge putin.
As dori sa va rog sa imi raspundeti si mie ce pot sa fac si daca estd normal asa.?
0
30-04-2014, ora 22:18
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar trebui sa vedem radiografiile.
la adulti nici o fractura majora nu se videca in 4 saptamani, mai ales nu se vindeca asa de rapid o fractura de tibie
0
29-01-2015, ora 13:39
ana.simota
Nu este medic/terapeut
ana.simota
buna ziua
va rog sa ma ajutati intr-o problema: mama mea tocmai a fost operata de 7 zile pt o fractura de tibie picior stang, plus are o ruptura de ligament incrucisat.
totul a decurs ok, radiografiile la 4 zile de la operatie ok, pana acum cand au inceput niste dureri /intepaturi puternice la nivelul piciorului.
avand in vedere ca nu se poate deplasa absolut deloc ( are in acelasi timp si fractura de olecran fixata cu brose si suruburi) nu stiu cum sa procedez pentru a afla daca aceste intepaturi/dureri sunt normale, mai ales ca pana acum nu le-a avut.
multumesc anticipat pt ajutor
0
29-01-2015, ora 18:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Eu va sfatuiesc sa apelati la chirurgul care a operat-o, deoarece nimeni altcineva nu poate cunoaste datele problemei,
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-03-2015, ora 23:34
sebisb
Nu este medic/terapeut
sebisb
buna ziua, am 17 ani, acum 2 ani in vara am suferit o interventie chirurgicala la piciorul drept, in prima faza am fost suspect de cancer osos dar mai tarziu s a dovedit ca a fost o fractura mai veche netratata, tin sa mentionez ca a fost operatie de peroneu drept, si s a luat o bucata din os cam de aprox 2 cm pentru biopsie si pentru a elimina acel calus care se formase acolo, dupa ultima radiografie care am facut o osul se reconstrui se cam in proportie de 90% asta prin vara anului trecut, intrebarea mea, pot sa mi continui viata mea sportiva, sunt luptator de k1 si lovesc mult cu piciorul drept, imi pot continui activitatea, am incercat si acasa sa mai lovesc asa si nu ma doare.ce imi puteti zice ?
0
03-03-2015, ora 18:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul depinde, evident, de examenul clinic si de studierea radiografiilor.
Ideal ar fi sa va adresati chirurgului care v-a operat.
Cu stima,
Marus Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-05-2015, ora 16:28
KOT 1
Nu este medic/terapeut
KOT 1
Buna ziua!
Ma numesc Catalin si am 24 de ani. La data de 17 februarie 2015 am suferit un accident la serviciu si am fost deplasat la spitalul de urgenta si internat cu diagnosticul Fracturi cu alte localizari ale gambei, Fractura cominutiva a ambelor oase a gambei drepte in 1/3 medie distala cu deplasarea fragmentelor. AO IC 42. B.1. Fractura maleolei mediale gleznei drepte fara deplasare. La data de 20.02.2015 am avut o interventie chirurgicala-osteosinteza tibiei gambei drepte cu tija centromedulara zavorita pe focar inchis a maleolei mediale cu surub. Dupa interventie piciorul a fost plasat in gips(de sub genunchi si pina la degete).La 2 martie am fost externat din spital cu urmatorarele recomandari-excluderea efortului pe membru timp de 2 luni, dupa care mers cu sprijin dozat in cirje pina la 4 luni. Piciorul a ramas in gips imbobilizat timp de 4 saptamini, dupa care medicul a recomandat inlaturarea acestuia si inceperea prelucrarea miscarilor. Dar totusi mi sa recomandat sa folosesc un aparat fixator(din masa plastica) in timpul deplasarii. Dupa inlaturarea gipsului am urmat un curs de 15 zile de fizioproceduri (magenito-terapie) si masaj local. Deja dupa 2 luni am refuzat si la acest aparat fixator. Am practicat gimnastica medicala recomandata de kinoterapeut regulat ( la fel si in prezent) la data de 20 mai, voi avea 3 luni de la interventia chirugicala, dar totusi inca nu depun efort pe membru mai mult de 10-20 %. La ultima radiografia, mi sa spus ca calosul osos este usor dezvoltat. Eu ingeneral ma simt bine si nu am dureri, dar totusi persista uneori asa un fenomen ca stind in picioare piciorul se face vinat, luind pozitia culcat imediat isi revine la culoarea normala.
Daca ati putea sami spuneti parea dumneavoastra despre tratamentul primit, modul meu de rabilitare. Careva sfaturi.Daca pot sa incerc sa incarc mai mult piciorul? Aprozximativ cind voi putea refuza la cirje? Si daca la moment am voie sa conduc automobilul?
Folosesc adausuri de calciu magneziu si zinc, si complexe de multe-vitamine. Am o dieta de alimentare normala. Informatii despre mine- am 1, 82m, 85 kg (in urma acestei traume am slabit 5 kg). Regimul de viata foarte activ. Practicam sporturi ca Judo, luptele mixte, alpinism. Alte fracturi nu am avut pina acum (cu exceptia de luxatii, entorse si accidentari temporare sportive), si la evidenta medicala nu am stat la nici un medic. Va rog mult sa acordati parearea dumneavostra, pentru ca imi fac griji daca voi mai putea reveni la modul meu de viata de dinainte. Va multumesc anticipat!!
0
14-05-2015, ora 16:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este cu desavarsire imposibil sa ne pronuntam cat timp suntem in totala necunostinta de cauza: nu avem radiografiile pre-, intra- si post-operatorii, nu am supravegheat evolutia consolidarii osoase etc.
Este firesc, logic, etic si deontologic sa discutati aceste aspecte cu chirurgul care v-a operat.
Daca doriti un second opinion, trebuie sa va prezentati cu toata documentatia imagistica necesara.
Cu stima,
Marus Uscatu
Chirurg ante-picior
0
14-05-2015, ora 16:45
KOT 1
Nu este medic/terapeut
KOT 1
Desigur! Toate radiografiile le am, doar ca nu le detin in format electronic, sunt pe pelicula. Voi incercat cumva sa fac rost de ele in format electronic. In ce mod as putea sa va le prezint dumneavoastra ?
Adaugă un comentariu / răspuns
131 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul