Fractura femur

01-08-2018
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Buna ziua. Am 33 ani, 70 kg In urma cu 7 saptamani am suferit un accident cu bicicleta, cu diag de fractura cominutiva diafiza femur drept 1/3 medie cu superioara, escoriatii minima maleola peroniera dreapta. Am fost operat, am tija centromedulara 11x340mm blocata distal si proximal cu 4 suruburi. Am fost operat la 2 zile dupa accident, dupa operatie nefiind imobilizat, am inceput exercitiile la 3 zile de la operatie, , apoi la cca 10 zile de la operatie am inceput sa fac kinetoterapie. La inceput indoiam genunuchiul foarte putin, acum il indoi la max 90 grade, dar inca am dureri la genunchi, sold si femur cand fac exercitii. Cand dorm pe o parte sau alta ma doare genunchiul.
Este normal sa nu pot indoi genunchiul mai mult ? Oare am ceva la genunchi ?
Este indicat sa iau suplimente, si daca da ce anume ? Pot sa-mi masej piciorul ? Dar baile termale sunt indicate ?
Atasez ultimile radiografii ! Oare suruburile de deasupra genunchiului nu sunt prea mari?
Va multumesc anticipat !

https://imgur.com/Ebc8sXQ
https://imgur.com/Ebc8sXQ
https://imgur.com/Ebc8sXQ
9 comentarii
0
04-08-2018, ora 17:09
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
acestea sunt radiografii intraoperatorii
aveti radiografii actuale?
la o fractura cominutiva de femur este posibil sa aveti si leziuni articulare a genunchiului (menisc, cartilaj, ligamente) sau din cauza leziunii musculare a quadricepsului, sau pur si simplu redoare articulara, pot fi multe cauze
daca mancati normal nu trebuie sa luati suplimente
daca nu exista o infectie/inflamatie atunci masajul nu este contraindicat. baile termale sunt altceva, noi nu le recomandam mai ales la inceput, insa parerile difera (kinetoterapie in apa nu este contraindicata, numai sa nu fie prea calda).
din pacate nu gaesc imagini unde sa se vada genunchiul si suruburile (eu cred ca ati facut upload de trei ori la acelasi imagini)
0
05-08-2018, ora 15:23
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Va multumesc pt raspuns! Din pacate da, am uploadat de 3 ori aceleasi imagini. Voi uploada din nou imaginile, precizand ca sunt cele mai recente, la 6 saptamani de la operatie. Kinetoterapeutul mi-a zis ca nu e ok sa masez piciorul, desi nu am infectie. Simt dureri la genunchi, sold si coapsa, atat in timpul sedintei de kineto dar si cand stau in pat, pe o parte.Genunchiul doare mai ales cand il ridic de ex, si nu e unghi drept la sold cu podeaua, chiar daca e drept sau indoit genunchiul.
Am facut radiografii la 2 saptamani, apoi la 6 saptamani ( cele uploadate) cand medicul a zis ca a inceput sa se formeze calus, si sa incep sa calc in picior progresiv de la 20 %. As dori sa stiu daca sunt ok radiografiile, sau mai e nevoie sa merg la alt medic.
https://imgur.com/a/hVDR13h
https://imgur.com/a/qMec89o
https://imgur.com/a/3Ym1wl5
https://imgur.com/a/aTeTTp2
0
05-08-2018, ora 18:18
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Am uitat sa mentionez ca am stafilococ auriu, probabil luat din spital in urma cu 2-3 ani. Desi am urmat tratament nu am scapat de stafilococ. Sper ca nu influenteaza cu ceva recupararea piciorului.
0
05-08-2018, ora 21:55
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
lungimea picioarelor este egala? sau cea operata este mai scurta?
intradevar suruburile de zavorare sunt cam lungi insa nu cred ca este o problema majora, acolo exista musculatura suficienta care sa-l acopere
osteosinteza arata OK, fragmentele nu sunt adaptate perfect insa se vindeca si asa, numai sa nu fie o scurtare a mebrului sau malrotatie (mai ales interioara)
unde este staphilococcul? local in zona fracturii? daca produce o infectie a osului atunci vindecarea evident poate avea o evolutie negativa
0
07-08-2018, ora 10:22
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Lungimea picioarelor pare ok. Musculatura acopera bine suruburile. La inceput durea foarte in zona suruburilor cand indoiam genunchiul. Inca ma doare extrem genunchiul in timpul exercitiilor. Noaptea somnul e aproape imposibil din cauza durerilor (sold, genunchi, coapsa). Medicul mi-a zis ca nu pot sa masez piciorul decat foarte usor.
Stafilococ a iesit pozitiv la exudat faringian si in nas.
Va multumesc inca o data pt ajutor !
0
10-08-2018, ora 18:25
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
clar, varful suruburilor deranjeaza muschiul insa deobicei situatia se amelioreaza cu timpul
daca a iesit in exudatul faringian nu prea conteaza, folositi Listerine zilnic si dispare
0
14-08-2018, ora 18:54
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Ok. Va multumesc mult pt raspunsurile dvs. Voi face in continuare kineto cu masaj usor.
In conitinuare ma doare toata zona de la sold pana la genunchi, in functie de cum stau intins in pat (
noaptea), si genunchiul cand il indoi. Ridic cu dificultate piciorul, astfel condusul este riscant.
Multa sanatate !
0
12-10-2018, ora 23:50
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Au trecut 4 luni de la operatie si inca ma doare, nu pot sa merg fara sprijin(o carja ), desi am facut recupare mereu in acest timp, dar am facut si exercitii acasa. Este normal sau sunt eu prea ingrijorat? Medicul de la recuperare mi-a zis ca acea tepusa aceea de os ma inteapa in muschi, si nu e deloc consolidata. Radigrafiile sunt din data 2.10.2018. Medicul care m-a operat zice ca sunt ok, dar voi ramane cu schipatat si nu voi putea urca scari dacca nu fac miscare, desi eu am facut mereu kineto, si am facut exercitiile si acasa. Ma mai pot opera acum iar, in cazul in care operatia nu a fost ok ?
https://imgur.com/a/rmHsRuF
0
19-11-2018, ora 21:20
Radon
Nu este medic/terapeut
Radon
Revin cu pozele de la radiografia de control la 4 luni.
https://imgur.com/a/6UmQVCh
Este ok ? Multumesc anticipat !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: