Fractura gamba

In octombrie 2012 am suferit o 'fractura 1/3 inferioara gamba stanga cu deplasare, mobilitate restransa. S-a intervenit chirurgical practicandu-se reducerea ortopedica a focarului de fractura si osteosinteza cu placa 4, 5 mm premulata 8+3 gauri insurubata cu 3 suruburi corticale proximal si 2 suruburi maleolare+2 de spongie distal' (am scris exact ca pe biletul de iesire). 30 de zile am avut atela gipsata si 90 de zile nu am avut voie sa calc. Fractura s-a vindecat bine. Acum nu am nici un fel de dureri. VA ROG sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa mi se scoata placa sau poate ramane permanent.
2 comentarii

Buna ziua
Teoretic placiile astea sunt facute sa ramana, practic depinde de placute ce firma sunt cat de bune sunt, din ce material e facut sunt mai multe aspecte.
In Romania sa practica ablatia materialul de osteosinteza ca aici se folosesc placii de calitate mai putin buna. Si better safe than sorry.
Dr Tarek Nazer
Teoretic placiile astea sunt facute sa ramana, practic depinde de placute ce firma sunt cat de bune sunt, din ce material e facut sunt mai multe aspecte.
In Romania sa practica ablatia materialul de osteosinteza ca aici se folosesc placii de calitate mai putin buna. Si better safe than sorry.
Dr Tarek Nazer

Multumesc de raspuns!
Daca se poate as fi interesata si de alte opinii!
Daca se poate as fi interesata si de alte opinii!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4atrofia muschilor gambei
- 88Contuzie picior
- 16Picior umflat.
- 9dureri de picior
- 6Neuropatie. Care ar putea fi cauza si ce tratament sa urmez?
- 17dureri de tibii dupa efort fizic (fotbal)
- 4ce pot sa am ruptura sau intindere musculara
- 3durere gambe
- 14taietura in zona gambei
- 15Pastile de meta injectate - simptome ciudate
- 15vreau sa-mi pun implant de gambe
- 11Fractura inchisa tibie si 2 rupuri de peroneu
- 5Fractura de gamba bilateral deschisa
- 3fractura 1 3 gamba stanga
- 2carcei in gamba mai ales noaptea
- 3Dureri acute de la coapsa la gamba la copil de 12 ani
- 2problema gamba
- 3Durere picior