Fractura metatarsian V

17-09-2021
Andreea pavliuc
Nu este medic/terapeut
Andreea pavliuc
Buna seara! În urma cu 5 zile am coborât o bordura și am călcat strâmb cu piciorul stâng. S a umflat și s a învinețit. La spital în urma examenului tomograf a rezultat o fractura metatarsian 5 cu deplasar. Deplasarea fiind de 1 cm medicul a spus ca nu vrea sa opereze dar ca va trebui sa stau în ghips între 8 și 10 săptămâni. Timp de 5 zile am stat cu piciorul ridicat și cu gheață la intervale de o ora timp de 10 minute pt ca era f umflat și tumefiat. Totuși înainte de a mi l pune în ghips am încercat sa calc pe el și chiar am făcut câțiva pași fără probleme. Ma durea puțin. Oare nu e prea mult 10 săptămâni de repaus? Mulțumesc!
1 comentarii
0
18-09-2021, ora 00:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente total diferite: de la tratament functional (pantof terapeutic), pana la orteza, imobilizare in cizma gipsata pentru 2-4 luni sau chiar interventie chirurgicala.
Diferentierea se realizeaza pe baza radiografiei si a examinarii clinice, de catre un veritabil specialist, la curent cu tratamentele moderne ale acestor fracturi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: