Fractura olecran cu deplasare

19-01-2010
HipHop15
Nu este medic/terapeut
HipHop15
Buna ziua!Am 15 ani si acum o saptamana am suferit o fractura de olecran.In timpul unui meci de skandenberg, probabil, datorita presiunii acest os a cedat si s-a desprins.Este vorba de o fractura cu deplasare.Am fost la spitalul de copii Grigore Alexadrescu, mi-au pus mana in gips, spunandu-mi ca nu este nevoie de interventie chirurgicala.Pana la urma, doctorul mi-a spus sa tin mana in gips 3-4 sapt. si sa merg din sapt. in sapt. la control.Acum 2 zile, am fost la control si in urma radiografiei am constatat ca osul s-a apropiat foarte mult in partea superioara si mai trebuie sa astept sa se apropie si partea inferioara.Intrebarea mea este: am sanse sa scap de gips mai devreme de 3 saptamani sau macar sa stau cu el doar 3 si nu 4?
Si inca o nelamurire...dupa ce perioada ma pot reapuca de mersul la sala?
Multumesc pentru timpul acordat.
2 comentarii
0
21-01-2010, ora 09:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Este bine sa respectati prescriptiile ortopedului cu privire la imobilizare si sa nu "fortati" eliminarea imobilizarii.
Eforturile extreme, de genul "sala", le puteti incepe dupa vreo 10-12 saptamani, absolut progresiv, fara a forta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-01-2010, ora 14:06
HipHop15
Nu este medic/terapeut
HipHop15
Va multumesc pentru sfaturi si pentru timpul acordat.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul