Fractura platou tibial

25-06-2018
Alexandrra92
Nu este medic/terapeut
Alexandrra92
Buna ziua!Am simtit o durere puternica sub genunchi in timpul pedalariii. Genunchiul s a umflat si n am mai putut sa calc. Am asteptat cateva zile, am facut programare la ortopedie. Mi s a dat un tratament cu dicloreum(10 zile) care n a avut efect. Intre timp am aplicat gheata local, genunchiul nu a mai fost tumefiat si am inceput sa iau niste suplimente pe baza de plante care mi au permis sa calc cat de cat. Am fost la spitalul de urgenta dupa 15 zile de la accident, m au trimis la un RMN prin care a reiesit o fractura de platou tibial (fisura)fara deplasare.Imediat dupa diagnostic mi a fost pusa o atela gipsata femuro-gambiera si mi s a spus sa o port timp de 3 saptamani. As dori sa stiu, va rog, este posibil sa grabesc procesul de sudare cumva prin calciu sau magneziu, D3? Ar ajuta cu ceva? Doresc sa scap mai repede de atela gipsata ca sa mi reiau activitatea si job ul. Va rog sa mi raspundeti. O zi buna!
5 comentarii
0
25-06-2018, ora 22:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Consolidarea fracturii platoului tibial se realizeaza in 2-3 luni.
Indiferent ce medicamente ati lua, procesul de consolidare osoasa nu poate fi accelerat (nu va sunt utile Ca, Mg sau vit D si nici alte medicamente).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
26-06-2018, ora 08:27
Alexandrra92
Nu este medic/terapeut
Alexandrra92
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca este gresit sa port atela gipsata doar 3 saptamani asa cum mi s a spus si ar trebui sa o port 3 luni ca sa se consolideze total? Daca o dau jos dupa 3 saptamani, exista riscul sa se fisureze osul si mai mult..sau sa existe deplasare? Multumesc. O zi buna!
0
26-06-2018, ora 09:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va rog sa lecturati atent raspunsul meu.
Medicina moderna este bazata pe dovezi: examinare clinica si studiul radiografiilor.
In lipsa acestor dovezi nu poate fi elaborat un raspuns.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-04-2019, ora 10:43
Ovideo
Nu este medic/terapeut
Ovideo
Daca se opera fractura de platou tibial, Domnul Doctor, până acum fata își relua de mult activitatea de zi cu zi și nu era nevoie sa stea 2-3 luni in atela Ghipsată, e o porcarie, vorbesc din experiența personală, și eu am avut o fractură de platou tibial in luna Octombrie și în Noiembrie am fost operat, 8 săptămâni nu am calcat pe el, ce-i drept, dar acuma după 5 luni aproape, deja merg aproape perfect, nu repede dar merg norocul meu este că sa întâmplat la Londra și nu aici, că dacă se întâmplă aici sigur rămânem invalid pe viață, că dehh, trăim în România și asta ne ocupă tot timpul.acolo doar prin simplul fapt că am platit taxe la stat și am contribuit la sănătate, am primit tot sprijinul și spitalizare, medicație, operații, GRATIS, n-am scos o lira din buzunar extra inclusiv și medicație orteză și cârje acasă mi-au dat s-au purtat exemplar cu mine, am obținut absolut TOATE informațiile de care v-am avut nevoie, și iată am 4 luni jumate de la operație și deja merg pe picioarele mele mă rog noi suntem cu 100 de ani lumină în urmă cu multe lucruri, mulțumesc lui Dumnezeu că nu sa întâmplat în România... Că era vai și amar de mine... nu denigrez dar asta e adevărul..
0
07-04-2019, ora 11:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti perfecta dreptate: operarea unei fracturi articulare scurteaza perioada de vindecare, face imobilizarea inutila, iar rezultatele sunt superioare tratamentului ortopedic (simpla imobilizare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul