Fracturi, recuperare?

22-05-2014
Eirene
Nu este medic/terapeut
Eirene
Buna ziua,
Acum o luna de zile am fost implicata intr-un accident rutier din care m-am ales conform scrisorii medicale cu ' fractura cu deplasare de col femural drept, fractura cominutiva cu deplasare 1/3 medie femur drept'. De la spital doctorul ortoped care m-a operat mi-a spus ca nu am voie sa calc in picior patru saptamani de la ultima operatie, iar apoi pot calca in el maxim 5-10 kilograme inca doua saptamani pana la control( radiografie + explicatii despre ce urmeaza).

Cum nu inteleg nimic din ce se intampla va scriu si in ce au constat operatiile:
' montare extensie trans-tuberozitara tibie dreapta, sutura si toaletarea plagilor. A doua zi se intervine operator si se practica reducerea focarelor de fractura si osteosinteza cu un cui gamma lung zavorat distal. Postoperator constatandu-se alungirea membrului pelvin drept cu 1-2 cm din focarul de fractura distal, se reintervine chirurgical si se practica realinierea fragmentelor diafizei femurale cu repozitionarea suruburilor de zavorare. Postoperator evolutia a fost favorabila cu reluarea miscarilor din sold si genunchi si cu evolutia normala a plagilor operatorii.'

Intrebarea mea este urmatoarea, exercitiile pe care le fac din cele ce mi-au fost date de kinetoterapeut la spital si faptul ca incet incet o sa pot calca in picior din ce in ce mai bine sunt suficiente sau se recomanda si kinetoterapia? Considerand ca am 28 de ani, voi putea sa ma recuperez total, incat sa reiau in timp toate activitatile obisnuite( mers la sala, condus, mers pe tocuri...etc)? Sau o sa raman cu sechele si va trebui sa folosesc baston toata viata?

Multumesc.
3 comentarii
0
22-05-2014, ora 14:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atat prognosticul privind recuperarea integrala, cat mai ales protocolul de kineto-terapie sunt stabilite strict de catre chirurgul care v-a operat, singurul care cunoaste situatia pre- intra- si post-operatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-05-2014, ora 14:48
Eirene
Nu este medic/terapeut
Eirene
Ok. Asta inseamna sa astept controlul medical. Dar din experienta Dvs. si pentru mine ca om si pentru linistea mea interioara, din ce se stie despre astfel de operatii descrise mai sus, sansele de recuperare totala sunt mari sau nu?
0
22-05-2014, ora 14:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Fractura colului femural, mai ales daca a prezentat si deplasarea fragmentelor, are un inalt grad de risc.
Este insa absolut imposibil de cuantificat riscul de complicatii fara cunoasterea situatiei pre-, intra-, si post-operatorii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: