Gâdilat in loc de excitare

24-08-2018
Ninn
Nu este medic/terapeut
Ninn
Buna ziua,
Am aceasta problema de curând si persista, ca tot incercam cu sotul zilnic si nu reusesc sa ma excit, ma gâdil la orice fel de stimulare. Uneori il las si îndur, iar el crede că îmi place. El suferă mult ca nu ma poate face sa ma simt bine. Suntem căsătoriți de 5 ani, avem in jur de 30 de ani ambii si 2 copii mici. Eu nu am debordat de dorință niciodata, dar reușeam să intru în atmosfera si era bine pana la urma. Sotul meu încearcă totul, dar nici la stimulare orală nu reusesc sa nu ma gâdil. Este frustrant si vreau sa ma bucur de tinerețe. După dorinta lui ne-am iubi zilnic si as vrea sa doresc sa-i raspund... Am fost la ginecolog si nu am nici o problema, hormonii sunt in limite normale. Nu functioneaza nici vestitul pahar de vin. Noi discutam foarte mult si deschis, dar nu ajuta. Mentionez ca alaptez acum. Multumesc!
10 comentarii
1
24-08-2018, ora 10:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Incercati sa faceti urmatorul exercitiu: sa stati linistiti in pat, relaxati, fara sa fiti deranjati de catre copii sau altceva. Sa fiti dezbracati. Sotul sa va mangaie, initial intr-o zona neutra, sa zicem pe, abdomen. Vedeti la ce intensitate a contactului apare senzatia neplacuta. Incercati sa "reglati" presiunea mangaierii/ a stimularii la o masura care sa nu mai produca acelasi efect.
Mai exista si o alta perspectiva: daca nu cumva reactia dumneavoastra este de fapt un mecanism de aparare impotriva a ceva ce nu va doriti/nu va face placere de fapt.
Sau, daca nu cumva acest mangaiat/gadilat are alte surse, sau o alta asociere in mintea/corpul dumneavoastra: poate parintii se jucau in copilarie cu dumneavoastra si va gadilau excesiv etc.
0
24-08-2018, ora 11:40
Ninn
Nu este medic/terapeut
Ninn
Va multumesc! Am tot încercat diverse, copiii nu ne deranjează, adorm devreme si avem ceva timp pt noi in fiecare seara. Gadilatul il simt imediat, la orice atingere a zonelor sensibile. Uneori simt ceea ce trebuie la începutul preludiului, apoi ma gâdil si întrerupem procesul. Sint ca e in joc căsnicia noastră, nu prea stiu ce sa mai fac.
0
24-08-2018, ora 19:57
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Faceți psihoterapie de cuplu cu un.psihoterapeut sexolog ajuta in astfel de cazuri
0
27-08-2018, ora 11:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai mai putea incerca eventual ca inainte de a face dragoste sa te dai pe corp cu o crema hidratanta…dat fiind ca senzatia de gadilat e asociata adesea cu pielea uscata….si cum mancarimea pielii sau a zonei genitale e asociata adesea cu diabetul, nu strica sa-ti evaluezi glicemia (nu stiu daca ai evaluat glicemia la ginecolog). Uneori e posibil ca aceasta senzatie sa fie data si de modificarile hormonale (estrogen si progesteron) asociate alaptarii. In plus, o vizita, in cuplu, la un psihosexolog poate sa va fie de folos pentru depasirea situatiei.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
27-08-2018, ora 23:10
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Ninn nu sunt medic, dar ma gandesc asa, ca organismul feminin a functionat la parametrii maximi pe perioada sarcinii, si chiar si acum merge cu mai mult de 100 la % datorita alaptarii. Cred ca este o forma de a spune involuntar in inconstient(corpul): "Inca nu sunt pregatit 100 la suta ptr un alt copil."

Si pe langa alaptare, un copil mic daca este crescut mai mult de mama, necesita o energie si atentie mare consumata in plus, aici e nevoie mult si de ajutor din partea sotului in grija acordata copiilor in perioada asta, adica sa nu ramana totul pe mama, si dupa aia sa vrem ca mama "sa fie apta si noaptea" :-). Multe femei au depresie postnatala inca multe luni dupa nastere, organismul inca se straduie sa se refaca dupa acest lucru minunat aducerea unui om micut pe lume.
Eu cred ca dupa terminarea alaptarii, si impartirea grijii copiilor intre cei doi, cred ca totul va fi bine.
0
01-04-2020, ora 13:44
Ioana Maria
Nu este medic/terapeut
Ioana Maria
Buna ziua ! Am și eu o întrebare.
Mi-am început viața sexuală, acum 2 ani și de atunci nu simt deloc penetrarea vaginală.
Ma umezesc, destul de mult, am orgasm clitoridian, dar când intra penisul in vagin nu simt nimic.
Am fost la ginecolog, mi am făcut o ecografie vaginală, am niște chisturi, și lichid in fundul de Ax Douglas, Menționez ca atunci când partenerul încearcă sa ma excite pe cale orală, ma gâdil foarte tare. Adică in loc sa ma excit îmi Creează disconfort, gâdilatul. Ce aș putea să fac ?
0
02-04-2020, ora 08:19
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
@Ioana Maria
Ați încercat să discutați cu un psiholog cu formare in sexologie?
0
02-04-2020, ora 16:14
Ioana Maria
Nu este medic/terapeut
Ioana Maria
Nu încă
0
02-04-2020, ora 20:34
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ar ajuta incercati va rog
0
02-04-2020, ora 20:44
Ioana Maria
Nu este medic/terapeut
Ioana Maria
Dacă nu ajuta ? As putea face alte analize ? Sau e de ajuns ca am făcut o ecografice vaginală ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gâdilatul
  •