Gaze post colecistectomie laparoscopica

03-10-2016
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Buna seara. Sunt recent operata de colecistectomie laparoscopica (6 zile). Dupa cat timp e normal sa elimini gazele introduse in timpul operatiei? Pentru ca ma simt foarte balonata si le simt miscandu-se in abdomen si colici mai ales dupa mese. Si cand ma intind pe o parte sau alta simt cum tot abdomenul cu gazele se misca si se lasa pe partea respectiva. Am si dureri in spate si umeri mai ales stangul si sub coaste in stanga si dreapta. Si inciziile din buric si de deasupra au hematoame dar am inteles ca se resorb in timp e normal? Va multumesc.
1 comentarii
1
03-10-2016, ora 23:30
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Gazul utilizat intraoperator a fost eliminate demult. Ceea ce simtiti dvs este reorganizarea organismului pentru a face fata lipsei colecistului. Incercati sa respectati regimul indicat de catre operator (fara prajeli, fara varza, fasole, mazare etc). Puteti utiliza si anumite medicamente de tipul NoSpa, Kreon insa numai dupa ce discutati cu chirurgul dvs. Hematoamele de la nivelul inciziilor ar trebuio sa se resoarba in maxim 14 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul