Genunchi drept-Edem intraosos condilian intern

21-02-2011
Marius R
Nu este medic/terapeut
Marius R
Buna ziua.
Doresc a multumi anticipat eventualelor lamuriri, sugestii din partea dumneavoastra la problema mea.
Am o problema cu genunchiul drept care ma deranjeaza de o lunga perioada de timp dar niciodata ca acum, in ultimile 3 saptamani.
Am fost la medic specialist care in urma consultului si a radiografiei si a RMN-ului mi-a spus ca genunchiul e ok si sa fac o pauza in ceea ce priveste sportul si o sa-si revina.
Rezultatul rmn-ului este:

Meniscul postero-intern prezinta o fisura orizontala.
Nu se constata modificari ale ligamentelor colaterale, LIA sau LIP.
Minima cantitate de lichid intraarticular.
Fara modificari la nivelul tendoanelor cvadricepsului si rotulian.
Edem intraosos condilian intern.

Concluzii: Fisura in meniscul PI. Minima hidartroza. Edem intraosos condilian intern.

As dori o explicatie mai detaliata dc se poate a acestui rezultat rmn si o sugestie cu ce ar trebui sa fac in continuare,
sa fac o pauza si o sa fie bine sau sa incerc si la alti specialisti.
Multumiri inca o data pt intelegere si toate cele bune.

Marius R
3 comentarii
0
21-02-2011, ora 16:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ne-ati descris cu lux de amanunte rezultatul scris al RMN, care nu are absolut nici o relevanta, in schimb nu ne-ati prezentat singurele elemente importante: varsta, sex, greutate, profesie si sporturi practicate, antecedente traumatice, reumatologic-inflamatorii, metabolice, vasculare etc etc etc. Nu ne-ati precizat rezultatul examenului clinic al specialistului in artroscopia genunchiului...

Asteptam detalii cu adevarat relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-02-2011, ora 20:44
Marius R
Nu este medic/terapeut
Marius R
BUna seara.
Aveti dreptate, imi cer scuze.
Varsta 28, sex masculin, greutate 80 kg, inaltime 1.82, profesie parasutist militar, sporturi practicate arte martiale, hanbal, volei, fotbal. Antecedente traumatice - in urma cu 10 ani aproximativ la un concurs am fost lovit din lateral deasupra genunchiului lucru care a dus la imposibilitatea folosirii piciorului timp de 3 zile dupa care si-a revenit incet (cam 14 zile), doctorul de atunci mi-a spus ca asta se va intampla in urma tratamentului care era o crema anti-inflamatoare, nu am facut radiografie sau altceva ci doar consultul de specialitate a domnului doctor; alte antecedente de orice alta natura nu sunt.
Revenind la perioada zilelor noastre pot sa spun ca de vreo 2 ani genunchiul meu a inceput sa ma sacaie mai mult adica la orice activitate sportiva trebuia incalzit foarte bine inainte si ramanea un pic umflat dupa terminarea activitatii.
Pe la jumatatea lunii ianuarie anul curent am fost plecat la munte unde am facut cateva trasee nu foarte grele si un pic de ski. La revenirea dintr-un traseu, pe coborare, avand un rucsac destul de greu in spate am simtit genunchiul plesnind parca dar fara urmari care sa-mi afecteze deplasarea. Dupa odihna am inceput sa-l simt fragil, adica nu simteam ca ma pot lasa pe el cu toata greutatea corpului, nu pot sa spun ca ma durea ci doar ca il simtem nesigur.
Dupa consultatia de specialitate domnul doctor mi-a spus sa iau Arcoxia si un unguent Sindolor. Intradevar genunchiul e mai bine, mai stabil dar parca tot ma deranjeaza un pic acesta fiind si motivul pt care am facut si rmn.
Practic dupa consultul de specialitate domnul doctor mi-a spus ca e ceva inflamat si o sa treca lucru care nu-l contest, ce ma nelinisteste pe mine este acest "edem intraosos condilian intern" pt care domnul doctor nu mi-a dat o explicatie spunandu-mi ca nu am de ce sa-mi fac griji.
In speranta ca intreaga mea compunere detine informatii concludente pt a va forma o opinie despre genunchiul meu, va multumesc inca odata pt seriozitatea si promtitudinea dumneavoastra.
Cu respect,
Marius R.
0
21-02-2011, ora 21:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Acest edem apare la RMN in toate situatiile post-traumatice, dar nu trebuie sa va ingrijoreze foarte mult.
Oricum aveti nevoie de un repaus sportiv total de vreo 2 luni, perioada in care trebuie sa incercati sa mergeti si sa va comportati cvasi-normal, evitand doar solicitarile fizice.
Dupa cateva luni se va putea trage o concluzie privitoare la stabilitatea genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul