genunchiul drept umflat si dureros la indoire

08-07-2010
ovicla
Nu este medic/terapeut
ovicla
Buna ziua!
Ma numesc Ovidiu si am 31 de ani.In luna ianuarie sau februarie m-am lovit la genunchiul drept.Lovitura s-a prezentat ca oricare alta lovitura, nimic isit din comun:vanataie si durere locala pe perioada scurta.
Cam de o saptamana jumatate am o durere la genunchi care urca usor pe picior.Ieri am descoperit ca este umflat si ma doare foarte tare cand il indoi, cand stau cu genunchiul intins este doar o durere usoara.
Este posibil sa am apa la genunchi?Daca am apa la genunchi este posibil sa fie din cauza loviturii mele?Unde anume ar trebui sa ma duc?
1 comentarii
0
08-07-2010, ora 13:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va voi raspunde punctual:
- nu exista traumatism ""ca oricare alta lovitura, nimic isit din comun"""...exista traumatisme minore care pot provoca leziuni importante...
- nu exista un diagnostic de """"apa la genunchi""".
- in situatii post-traumatice, inflamatorii, metabolice, reumatologiec etc etc exista o productie exagerata de lichid articular, dar este numai un efect si nu o cauza. Reprezinta o modalitate prin care organismul se protejeaza, motiv pentru care acest lichid nu trebuie extras, ci trebuie tratata cauza.
- prin urmare, cel mai simplu este sa vizitati un ortoped cu buna practica in artroscopia genunchiului. Probabil este vorba despre o leziune de menisc, dar pot fi si amulte alte diagnostice posibile, toate manifestandu-se in modul descris de D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns