Glioza sau Tumora?

18-03-2021
mumwithcancer
Nu este medic/terapeut
mumwithcancer
Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta cu acest caz. Anul trecut mamei i s-a dat diagnosticul de metastaza - o tumora cerebeloasa provenita de la cancerul de san care a afectat-o cu multi ani de zile in urma. Tumora de la creierul mic a fost operata in februarie 2020.

Dupa 6 luni de la operatie i s-a facut CT, cu urmatoarele observatii: "Volet osos postoperator occipital stang pe circa 30mm, cu are de glioza adiacenta. Atrofie cerebrala cortico-subcorticala. Structurile liniei mediane sunt in pozitie normala".

Astazi, dupa inca 6 luni, alt CT cu urmatoarele: "Atrofie cerebrala cortico-subcorticala. Structurile liniei mediane sunt in pozitie normala. Arie gliotica cerebelos stang de 37/17mm, cu priza de contrast periferica de 7-9 mm.Volet osos postoperator de 30mm occipital stang"

Din cate stiu, ca biolog, glioza in tesutul nervos este echivalentul fibrozei in celelalte tesuturi. Cu toate astea marimea acestei arii gliotice nu a fost precizata in primul CT, ci doar in al doilea, ceea ce ma ingrijoreaza. Exista posibiltatea ca aceasta glioza sa fie de fapt recidiva tumorii? In concluzia al celui de-al doilea CT scrie "se constata continuarie de evolutie a formatiunii cerebelos stang."

Va multumesc anticipat pentru orice informatie.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.