GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
"Zgomotul de fond" de la nivel cerebral sa nu cumva sa fie ecoul Big Bang-ului.:))
David - 'zgomot de fond' e doar o expresie plastica pentru a nu te 'baga in ceata' cu termeni stiintifici. E vorba de fapt despre functionarea deficitara continua a unei retele neuronale numita DNM (default-mode-network) care interfera cu activitatea altor retele neuronale. Se pare ca o parte din actiunea antidepresivelor actuale e si prin calmarea DMN.
daca doresti poti sa citesti pe scurt aici cate ceva despre DMN (care e evaluata prin rezonanta magnetica)
http://www.psychcongress.com/blogs/vladimir-maletic/march-28-2012-1234pm/role-default-mode-network-depression
si aici despre rolul AD in calmarea DMN - http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1568957
Sarbatori tihnite
daca doresti poti sa citesti pe scurt aici cate ceva despre DMN (care e evaluata prin rezonanta magnetica)
http://www.psychcongress.com/blogs/vladimir-maletic/march-28-2012-1234pm/role-default-mode-network-depression
si aici despre rolul AD in calmarea DMN - http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1568957
Sarbatori tihnite
Dar in cazul in care antidepresivele sunt ineficiente, iar de cele mai multe ori asa sunt, ba in anumite cazuri chiar amplifica simptomele pe care ar fi trebuit sa le trateze, cel putin in cazul depresiei ce are strict cauza psihica(nu depresie cum are clara_p, sau alti utilizatori de genul; aici este o problema, fiindca mi se pare ca depresia nu este definita clar, nu este diagnosticata si tratata corespunzator si de aceea apar comportamente de genul copilotului german care a prabusit avionul in Franta, si altele de genul...) ce se mai intampla cu acea calmare a DMN-ului? Pai ori vorbim despre stiinta, ori vorbim despre basme, despre teorii care suna frumos, exact ca teoria Big Bang-ului? :))
p.s. Counsciousness is the hard problem of neuroscience.
Sarbatori fericite dumneavoastra si tuturor colegilor de pe forum!
p.s. Counsciousness is the hard problem of neuroscience.
Sarbatori fericite dumneavoastra si tuturor colegilor de pe forum!
Sărbători luminate şi binecuvântate de Domnul şi din partea mea, tuturor :)
Adevarat a inviat!
Eu imi schimb medicul, am alergat ca nebuna astazi sa ajung la cabinet si m-am trezit ca nu vine, nu m-a anuntat nimeni sunt plina de nervi.
O schimb si gata.
Multumesc Rares ca mi-ai spus cu capsulele eu asta fac acum le desfac ca sa iau jumatate de doza care nu ma ajuta cu nimic, sunt depresiva, anxioasa, compulsiva si nu am nici doctor!!
Eu imi schimb medicul, am alergat ca nebuna astazi sa ajung la cabinet si m-am trezit ca nu vine, nu m-a anuntat nimeni sunt plina de nervi.
O schimb si gata.
Multumesc Rares ca mi-ai spus cu capsulele eu asta fac acum le desfac ca sa iau jumatate de doza care nu ma ajuta cu nimic, sunt depresiva, anxioasa, compulsiva si nu am nici doctor!!
Eh Katy, tu ai vrut ad care sa te ajute la slabit nu la compulsii ! Schimba ad-ul nu doctorita, ea pare destul de buna si flexibila doar voi sunteti capoase si cu nazuri diverse !
Ce faci peizane, iar chiulesti de la plantat arpagicul ca sa te dai rotund pe forum de medicina ? :)
Constiinta n-are nici o treaba cu starea de spirit care are determinism strict fiziologic, deci are treaba inclusiv cu dieta, de exemplu Katy a papat prea multa friptura si pasca iar acum da vina pe doctora care nu e la program ! :)
Ce faci peizane, iar chiulesti de la plantat arpagicul ca sa te dai rotund pe forum de medicina ? :)
Constiinta n-are nici o treaba cu starea de spirit care are determinism strict fiziologic, deci are treaba inclusiv cu dieta, de exemplu Katy a papat prea multa friptura si pasca iar acum da vina pe doctora care nu e la program ! :)
Pentru informatia ta, nu am papat friptura decat cateva bucati iar pasca nicidecum.
Iar ai zbarcit-o mister Steve!
Iar ai zbarcit-o mister Steve!
Stiu ca nu prea mananci carne, dar in mod sigur te-ai dopat cu branza, am zis friptura si pasca asa la modul general pt proteine animale !
In aceeasi ordine de idei vezi ca la semne si simptome neurologice un nene a "descoperit" ca laptele dulce pe care nevasata-sa il ingurgiteaza zilnic ii provoca de fapt migrenele ! Da si tu un ochi pe acolo, poate te luminezi acum de Paste ! :)
In aceeasi ordine de idei vezi ca la semne si simptome neurologice un nene a "descoperit" ca laptele dulce pe care nevasata-sa il ingurgiteaza zilnic ii provoca de fapt migrenele ! Da si tu un ochi pe acolo, poate te luminezi acum de Paste ! :)
Nici aici n-ai nimerit-o, nici branza nu-mi place :))
O sa-ti ajut cu presupunerile: dulciurile sunt problema mea.
O sa-ti ajut cu presupunerile: dulciurile sunt problema mea.
Problema voastra a femeilor este ca va place sa mintiti si sa va mintiti foarte mult ! Mai ramane sa spui ca nici ouale nu-ti plac si ca tu de fapt esti vegana DAR.. nu poti sa tii nici o zi de post ! :)))
Ba ouale imi plac, mai ales cand le ciocnesc :)))))
@Stevens: 'starea de spirit are determinism strict fiziologic'...cand iti moare cineva drag, starea de spirit mai are determinism strict fiziologic? Si chiar si in exemplul dat de tine, eu iti spun ca mintea e deasupra materiei, oricat de rau ti-ar fi fizic, fie fiindca ai mancat prea mult, fie ca ai baut prea mult, fie ca ai tras ceva pe nas, starea de spirit o poti controla cu ajutorul constiintei.Aici iar vorbesc din experienta proprie, nu din carti.Deci, expresia ' mind over matter' e valabila.Pricepusi mataluta? :)
@katy: Mai ales ouale sotului... :))
@katy: Mai ales ouale sotului... :))
Pai tocmai paysanne, ca atunci cand iti moare cineva apropiat suferi exact pana se desfac acele cai neuronale prin care tu obtineai satisfactie de diverse feluri, apoi iti trece, revii la o stare de echilibru A CREIERULUI ! In timpul procesului de anulare a acelor trasee neuronale, numit si doliu, suferi ca dracu tocmai pt ca alea nu mai sunt alimentate ! Creierul e foarte adictiv si dupa cateva repetitii ale unor gesturi, comportamente intervine obisnuinta, pt ca s-au format noi cai neuronale pt neurotransmitatori ! Daca mai intervine si sexul este jale pt ca este implicata oxitocina care pe de o parte da placere psihica, pe de alta parte da OBISNUINTA, rutina, fidelitate, vrei sa auzi mereu aceleasi glume proaste de la partener p[ana la adanci batranete ! :)
De asta Katy si altii nu pot divorta desi ne tot ameninta periodic :), indiferent de cat de prost relational o duc, pentru ca trebuie un efort urias pt a-ti depasi propriul creier !
Femeile sechestrate si exploatate in diverse moduri dezvolta sindromul Stockholm, se indragostesc de agresori, tocmai pt ca creierul lucreaza automat, fara discernamant, el cauta sa se adapteze si sa se simta bine in orice conditii !
Experientele psihoticilor si maniacilor netratati nu pot fi luate ca etalon pt studii si generalizate, sub nici o forma ! :)
De asta Katy si altii nu pot divorta desi ne tot ameninta periodic :), indiferent de cat de prost relational o duc, pentru ca trebuie un efort urias pt a-ti depasi propriul creier !
Femeile sechestrate si exploatate in diverse moduri dezvolta sindromul Stockholm, se indragostesc de agresori, tocmai pt ca creierul lucreaza automat, fara discernamant, el cauta sa se adapteze si sa se simta bine in orice conditii !
Experientele psihoticilor si maniacilor netratati nu pot fi luate ca etalon pt studii si generalizate, sub nici o forma ! :)
La partea materiala nu te-ai gandit?
Singur in buc cu un salariu mediu spre mic e destul de greu sa supravietuiesti.
Singur in buc cu un salariu mediu spre mic e destul de greu sa supravietuiesti.
Eu sustin ca n-ai renunta la el nici daca ar deveni somer neindemnizat ! :)
Apropo de doliu, cai neuronale, suferinta si sarbatoarea Pastelui ! Ati vazut cat de delicat si grijuliu a fost Iisus chiar si din cele mai tragice conditii, cand de pe cruce i-a comutat afectiunea Maicii Sale pentru El spre Apostolul Ioan si invers, tocmai pentru ca ei sa nu sufere chiar si acele 2 zile pana la Inviere, pentru ca suferinta este cu atat mai mare cu cat este mai proaspata, mai recenta ! :)
Hristos a inviat !
Apropo de doliu, cai neuronale, suferinta si sarbatoarea Pastelui ! Ati vazut cat de delicat si grijuliu a fost Iisus chiar si din cele mai tragice conditii, cand de pe cruce i-a comutat afectiunea Maicii Sale pentru El spre Apostolul Ioan si invers, tocmai pentru ca ei sa nu sufere chiar si acele 2 zile pana la Inviere, pentru ca suferinta este cu atat mai mare cu cat este mai proaspata, mai recenta ! :)
Hristos a inviat !
Adevarat a inviat!
Am o curiozitate, tipic feminina ai sa spui, de ce crezi cu atata convingere ca nu as renunta la el?
Lasa blah blah-urile de mai sus ca explicatie.
Am o curiozitate, tipic feminina ai sa spui, de ce crezi cu atata convingere ca nu as renunta la el?
Lasa blah blah-urile de mai sus ca explicatie.
Din aceleasi motive pt care nici Risk n-ar renunta la sotia sa asexuaLa (domnu Rares, nu asexuaTa :), OBISNUINTA ! In plus el nu e suficient de excitat ca sa apeleze la alte femei, iar tu nu esti suficient de materialista ca sa renunti la sotul tau ! Ai doar o fantasma cu barbati bogati care ti-ar asigura luxul pe care cu siguranta ti-l doresti, dar nu chiar cu orice pret cum fac 'femeile de succes' din lumea mondena romaneasca !
Esti destul de afectiva totusi ca sa nu faci miscari de astea pur contabilicesti, reci ! :)
Esti destul de afectiva totusi ca sa nu faci miscari de astea pur contabilicesti, reci ! :)
Da, asa e.
Felicitari!
Dl Steve, cateodata poti sa vorbesti si serios, fa-o mai des, te prinde mai bine cand esti mai omenos :P
Felicitari!
Dl Steve, cateodata poti sa vorbesti si serios, fa-o mai des, te prinde mai bine cand esti mai omenos :P
Stefanel, nu mai intru in polemici cu tine...am mai zis eu ca teoria ca teoria, dar practica e aia care ne omoara.
Katy cred ca imi va da dreptate, ca si ea a observat in cele din urma ca teoria nu se potriveste cu practica.
Katy cred ca imi va da dreptate, ca si ea a observat in cele din urma ca teoria nu se potriveste cu practica.
Abia astept sa vad ce buline imi va da maine dra mea.
De efectin m-am saturat!
De efectin m-am saturat!
Catalina, mai bine treci pe cubulete de zahar, ca vei obtine aceleasi efecte, sau poate chiar efecte mai bune. :))
Efectul placebo este o dovada ca mintea este mai presus de materie.:)
Efectul placebo este o dovada ca mintea este mai presus de materie.:)
Neaţa, văd că nici de sărbători nu vă abţineţi să nu vă înţepaţi :)
David, nu merge, desi ceea ce spui tu este o realitate, cel putin in cazul meu nu merge, si sa nu imi spui ca n-am vointa ca te bat!! :)
Fusei la dr, imi schimba tratamentul, am arketis (paroxetina), timonil (stabilizator) si o mica benzo numita rivotril.
Sunt multumita de rezultatul negocierii si sper sa functioneze tratam.
Fusei la dr, imi schimba tratamentul, am arketis (paroxetina), timonil (stabilizator) si o mica benzo numita rivotril.
Sunt multumita de rezultatul negocierii si sper sa functioneze tratam.
Ehe, vointa bat-o vina... :)) Dar nu trebuie numai vointa, ci trebuie practica, trebuie invatat exact cum invatam o limba straina.Practice, practice, practice... :)
Nimic nu mai stiu de ea, nu am mai vb cu ea pe mess de o vesnicie.
Andreea, mai zi fata si tu ceva, ne tii aici in suspans!
Andreea, mai zi fata si tu ceva, ne tii aici in suspans!
Nu stiu de ce, dar presimt ca e iar internata.
Kolya, Stevens, poate stiti voi mai multe detalii...
Kolya, Stevens, poate stiti voi mai multe detalii...
oare nu ai putea Cata sa mai incerci sa dai de ea? nu raspunde pe niciuna dintre caile de comunicare?
Este bine d-ra Andreea, am schimbat 2 vorbe acum vreo 3 saptamani ! Nu mai ia nici un tratament (ca si d-ra Mirodenia :), a zis ca iese cat mai mult in oras ca sa uite de obsesii, compulsii si alte ganduri, adica tactica de evitare ! Sa vedem cat o va ajuta si asta !
Bafta cu seroxatul Katy ! Parca ziceai ca si asta ingrasa dar acum probabil ai de unde lasa 2 kile ! :)
Bafta cu seroxatul Katy ! Parca ziceai ca si asta ingrasa dar acum probabil ai de unde lasa 2 kile ! :)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 113Tulburare obsesiv-compulsiva - partea a VI-a
- 99Tulburare Obsesiv-Compulsiva. Partea a VIII-a
- 202Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea IX-a
- 7am o manie, ce sa fac ca sa imi treaca?
- 15Am OCD, sunt obsedata rau si cred ca am sa innebunesc
- 10Problema psihica?
- 41Tulburarea Obsesiv-Compulsiva - sfaturi
- 5Dureri de cap in zona frontala si cosmaruri - obsesiv compulsiv, sau ?
- 5sufar de TOC si am avut momente de cadere groaznica
- 1TOC (OCD sau tulburare obsesiv compulsiva) dureros, deranjant si suparator:(
- 4Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva ?
- 8Copil de 14 ani - probleme in special dimineata
- 5De ce medicatia nu ma ajuta in TOC?
- 5Tulburarea obsesiv compulsiva se vindeca?Of.
- 4Cum diminuam obsesiile si compulsiile?
- 2Anxietate, depresie si ticuri obsesive cu debut in copilarie
- 1Cărți care ajuta la vindecarea de TOC?
- 1Tulburarea obsesiv-compulsivă duce la dezorganizarea personalitatii la fel cum este schizofrenia?
- 2TOC
- 5OCD
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: