GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
Am uitat sa spun ca am avut si cateva atacuri de panica inainte de TOC, foarte urate...
Oare e posibil ca acestea sa fi fost declansatorii TOC-ului?E posibil..un medic mi-a sugerat ideea asta..
David, bacalaureatul sa il iau, mai am clasa 12 si 13 si apoi bacalaureatul.O sa il iau soer si apoi fac ori o postliceala ori o facultate, sa ma mai gandesc..oricum deja am o varsta...fac 21 de ani si n-am terminat nici liceul..parintii ma intretin deocamdata..e cam trist dar asta e..
Ce fel de postliceale se merita sa le faci David?Toata lumea se duce la asistenti medicali in orasul meu:))
Oricum sa termin eu liceul...si dupa vad..
Oare e posibil ca acestea sa fi fost declansatorii TOC-ului?E posibil..un medic mi-a sugerat ideea asta..
David, bacalaureatul sa il iau, mai am clasa 12 si 13 si apoi bacalaureatul.O sa il iau soer si apoi fac ori o postliceala ori o facultate, sa ma mai gandesc..oricum deja am o varsta...fac 21 de ani si n-am terminat nici liceul..parintii ma intretin deocamdata..e cam trist dar asta e..
Ce fel de postliceale se merita sa le faci David?Toata lumea se duce la asistenti medicali in orasul meu:))
Oricum sa termin eu liceul...si dupa vad..
Asa am patit si eu, niste atacuri de panica atat de groaznice ca ajungeam la camera de garda, dupa care s-a declansat toc-ul..
Nu cred ca se pune problema sa nu iei BAC-ul, am vazut ca de la an la an se dau subiecte mai usoare pt ca elevii sunt din ce in ce mai slabi si cad pe capete.Asta-i sistemul de invatamant romanesc...
Ieri am intrat pt prima oara in viata mea in Sfantul Altar. :)
Se sfintea o biserica de langa Institutul Parhon :).
Se sfintea o biserica de langa Institutul Parhon :).
Aha, acolo unde popii isi numara si isi impart banii...interesant, dar nimic sfant.:))
Sa-ti fie de folos Katy ! Important este ca te-ai interesat si te-ai obosit sa mergi acolo !
Multumesc Steve!
Am o prietena buna care incearca sa ma ajute, ea m-a dus si la Radu-Voda.
Mi-a placut experienta, m-a facut sa ma simt bine :).
Cand am fost ultima oara acolo m-am dus la duhovnic sa ii cer ajutorul, aveam nevoie, la servici se tot lua de mine directoarea, asa, fara vreun motiv, imi vorbea din coltul gurii, in fine, eram ofticata maxim pentru ca eu mereu mi-am facut treaba corect si la timp.
I-am spus ce aveam pe suflet. Cert este ca de atunci nu am mai avut probleme cu ea, nu mi-a mai vorbit rautacios.
Si clar nu intra la autosugestie asta!
Am o prietena buna care incearca sa ma ajute, ea m-a dus si la Radu-Voda.
Mi-a placut experienta, m-a facut sa ma simt bine :).
Cand am fost ultima oara acolo m-am dus la duhovnic sa ii cer ajutorul, aveam nevoie, la servici se tot lua de mine directoarea, asa, fara vreun motiv, imi vorbea din coltul gurii, in fine, eram ofticata maxim pentru ca eu mereu mi-am facut treaba corect si la timp.
I-am spus ce aveam pe suflet. Cert este ca de atunci nu am mai avut probleme cu ea, nu mi-a mai vorbit rautacios.
Si clar nu intra la autosugestie asta!
Catalina, oare de cate biserici mai are nevoie tara asta?! :)) De asta o si ducem asa bine...
Sa vezi cum traiesc popii la mine la tara, ce case si-au construit si ce masini conduc...din salariul amarat de preot...
Sa vezi cum traiesc popii la mine la tara, ce case si-au construit si ce masini conduc...din salariul amarat de preot...
De cat mai multe David plus Catedrala Neamului care sa fie reprezentativa pentru spiritualitatea acestui neam ! Daca Martirii Brancoveni si-au sacrificat viata pentru credinta putem si noi sa sacrificam cativa lei si niste caramizi si tencuiala, daca tot traim intr-o epoca a materialismului !
PS Daca preotii o duc bine dintr-un salariu amarat (vreo 8-10 milioane vechi am inteles) asta este dovada ca Duhul Sfant pe care il invoca la fiecare liturghie este viu si lucrator, pt ca daca erau f bine platiti atunci nu mai era nici o mirare ! :)
PS Daca preotii o duc bine dintr-un salariu amarat (vreo 8-10 milioane vechi am inteles) asta este dovada ca Duhul Sfant pe care il invoca la fiecare liturghie este viu si lucrator, pt ca daca erau f bine platiti atunci nu mai era nici o mirare ! :)
Dar ma gandesc ca daca tot sacrificam cativa leuti, macar sa-i sacrificam cu folos, nu in cladiri care sa tina umbra pamantului degeaba...
Iar Catedrala Neamului sa fie construita din banii celor care vor asa ceva, nu din banii tuturor cetatenilor acestei tari.
Iar Catedrala Neamului sa fie construita din banii celor care vor asa ceva, nu din banii tuturor cetatenilor acestei tari.
Da, sa stii, e minune dumnezeiasca faptul ca prostimea se inghesuie sa acorde bani preotilor pt diferite servicii prestate de acestia, in speranta iertarii pacatelor...se numeste manipulare, 'spalare pe creier'.
Unchiul meu, procurorul, are un prieten care e popa.Si l-a intrebat el odata, din una in alta pe popa, care este treaba cu apa sfintita, de se inghesuie lumea sa-si umple bidoanele de 5 L.
Ce crezi ca i-a raspuns preotul?! 'Domnu' Gelu, asta e pentru prosti domne...' :))
Unchiul meu, procurorul, are un prieten care e popa.Si l-a intrebat el odata, din una in alta pe popa, care este treaba cu apa sfintita, de se inghesuie lumea sa-si umple bidoanele de 5 L.
Ce crezi ca i-a raspuns preotul?! 'Domnu' Gelu, asta e pentru prosti domne...' :))
David, iarasi generalizezi.
Nu toti preotii sunt asa.
Nu suntem toti la fel, ar treb sa stii asta.
Nu toti preotii sunt asa.
Nu suntem toti la fel, ar treb sa stii asta.
Catalina, sunt scarbit de biserica ortodoxa romana si de majoritatea oamenilor care ii frecventeaza 'cursurile'. :)) Ca mai exista si exceptii, asta e partea a doua...
p.s. Ca sa nu am de-a face cu popii cand mi-o veni si mie timpul, cred ca o sa aleg varianta incinerarii...am auzit recent ca s-a deschis un crematoriu de lux in Oradea.I guess i'm sold... :)))
p.s. Ca sa nu am de-a face cu popii cand mi-o veni si mie timpul, cred ca o sa aleg varianta incinerarii...am auzit recent ca s-a deschis un crematoriu de lux in Oradea.I guess i'm sold... :)))
@David:nu cred ca toti sunt asa;generalizarea e una dintre cele mai cunoscute erori de gandire.Eu, protestant fiind am dat uneori peste niste preoti extraordinari care mi-au vorbit cu o bunatate cristica.Toate religiile au neajunsurile lor;oricum eu ma bazez ma degraba pe credinta si mai putin pe alte practici destul de discutabile.Practic, e printre singurele si cele mai benefice lucruri care m-au ajutat pe mine din cadrul religiei.
@katy: Pai tocmai, nici nu as avea nevoie de asa ceva.
@casyo: Am specificat ca mai exista si exceptii, dar majoritatea sunt asa cum i-am descris mai demult, niste fatarnici, al caror scop este manipularea.
@casyo: Am specificat ca mai exista si exceptii, dar majoritatea sunt asa cum i-am descris mai demult, niste fatarnici, al caror scop este manipularea.
Eu as fi pt incinerare, ca nu imi place sa fiu mancata de viermi, dar in acelasi timp as vrea si slujba de inmormantare.
Ori una exclude pe cealalta..
Ori una exclude pe cealalta..
La inceputurile crestinismului lucrurile acestea erau mult mai simple, daca lipseai 3 duminici la rand de la biserica erai automat exclus din randurile bisericii, nu era nevoie ca astazi de 'cetateni scarbiti' ca tine ! Eu sustin ca biserica a devenit MULT MULT prea flexibila si excesiv de blanda, oameni ca tine care se declara public impotriva ortodoxiei ar trebui scosi din biserica fara dreptul deci a se cununa, boteza, inmormanta ! Fiecare biserica ar trebui sa asfiseze la intrare o lista cu membrii respectivei parohii exclusi din sanul bisericii -biserica in sensul de comunitate a credinciosilor ! Eu daca as fi patriarh as implementa aceste masuri, nu chiar asa aspre ca la inceputurile bisericii, dar nici asa laxe ca acum cand oamenii se plaseaza public impotriva propriei religii si nu sufera nici o consecinta ! Incredibil ! De parca cineva i-a obligat sa fie membrii acelei biserici (confesiuni) !
Asa ca salut initiativa acelui episcop de Buzau care a excomunicat 3 credinciosi si a afurisit alti 8 ! Nu discut motivele exacte ale acelei decizii insa cred ca aceasta practica ar trebui aplicata mai ales celor care se declara PUBLIC (ziare, forumuri) impotriva ortodoxiei !
Asa ca salut initiativa acelui episcop de Buzau care a excomunicat 3 credinciosi si a afurisit alti 8 ! Nu discut motivele exacte ale acelei decizii insa cred ca aceasta practica ar trebui aplicata mai ales celor care se declara PUBLIC (ziare, forumuri) impotriva ortodoxiei !
Stevens, pai tocmai, ca nu eu am ales sa fac parte din aceasta confesiune, ci parintii mei au ales in locul meu...Nici nu e nevoie sa ma excluda preotii din biserica, ci o voi face de unul singur.Sa-i chis in freza! :))
p.s. Acei 3 credinciosi care au fost excomunicati, sunt asteptati cu bratele deschise de cultele protestante.Asa ca, masura episcopului de Buzau e cat se poate de idioata, fiindca nu rezolva nimic.
p.s. Acei 3 credinciosi care au fost excomunicati, sunt asteptati cu bratele deschise de cultele protestante.Asa ca, masura episcopului de Buzau e cat se poate de idioata, fiindca nu rezolva nimic.
Azi, gandindu'ma la TOC'ul meu si avand un dialog cu mine asa cum obisnuiesc mi-am convins ca am Pure O.Ma rog, am aruncat si un ochi pe cateva site-uri si mi-au confirmat convingerea.De asta eram foarte bulversat cand, acum 2 ani citeam despre toate tulburarile psihice si nu reuseam sa ma incadrez in niciuna.Credeam ca am schizofrenie, psihoza sau altele.Ma gandesc ca, in viitor sa imi cumpar o carte despre Pure O, in engleza pe care am ochit'o acum ceva timp.E cam piperat pretul dar trebuie sa stiu cat mai multe despre forma asta de TOC pentru ca, e putin mai speciala.Aparent, sunt perfect normal, nimeni nu poate banui aproape deloc ca as avea vreo afectiune psihica, iar in cazul anumitor obsesii, compusiile sunt greu de depistat sau inexistente.In cazul meu, obsesiile sunt legate de modul cum functionez(cum ma simt, cum vorbesc, cum sunt vazut de cei din jur) si nu sunt manifestate in plan fizic.Din cauza asta ma framant excesiv pentru ca mi-e greu sa descriu starea in care ma aflu si sunt confuz.Ma gandeam acum la un lucru:imi spusese psihoterapeutul ca interpretarile sunt esentiale in cazul TOC.Nu conteaza gandurile care vin ci interpretarile pe care i le dam.Avand in vedere ca eu sunt ingrijorat in legatura cu modul in care vorbesc si ma tem constant ca ma voi incurca cum ar trebui sa interpretez rezultatele?Adica uneori, in timp ce comunic cu mine imi dau silinta sa fiu coerent si cursiv;cand reusesc asta ma simt mai linistit.Alteori, nu mai ma tem ca o sa ma incurc si imi vad de treaba mea insa simt o stare de usoara anxietate care creste treptat.Poate e anxietatea datorata lipsei practicarii compulsiei.E nasol si pentru ca stau singur toata ziua, pe deasupra e si o zapuseala groaznica.Stiu ca, cu cat ma zbat sa alung TOC'ul si anxietatea le investesc cu o putere extraordinara iar ele revin mai chinuitoare.Ar trebui sa imi vad de invatat si sa nu mai gandesc la ele.De mult ori simt ca o iau razna la propriu.
Pe baza actualei practici tu inca esti membru al BO cat timp nu declari ca te-ai botezat sau ai aderat la alta confesiune/religie !
Insa eu sustin ca BO ar trebui sa fie mai proactiva in acest subiect si sa ia initiativa excluderii acelor ortdodocsi care critica public si agresiv ortodoxia, cum e si cazul tau ! Adica sa nu mai ai dreptul de a calca macar in vreo biserica daca esti recunoscut, in cea de parohie cu siguranta ! Bineinteles ca a existat si trebuie sa existe si procedura inversa de reprimire in randurile bisericii daca respectivul si-a recunoscut greseala si s-a cait pt ea !
PS Ce tratament iei in prezent Casyo ?
Insa eu sustin ca BO ar trebui sa fie mai proactiva in acest subiect si sa ia initiativa excluderii acelor ortdodocsi care critica public si agresiv ortodoxia, cum e si cazul tau ! Adica sa nu mai ai dreptul de a calca macar in vreo biserica daca esti recunoscut, in cea de parohie cu siguranta ! Bineinteles ca a existat si trebuie sa existe si procedura inversa de reprimire in randurile bisericii daca respectivul si-a recunoscut greseala si s-a cait pt ea !
PS Ce tratament iei in prezent Casyo ?
@stevens:nimic...doar suplimente alimentare, dimineata dupa masa, plimbari, flotari zilnice, credinta si exercitii de sugestie, exercitii de relaxare, ERP, Let It Go, ACT.
@stevens:daca Biserica ar proceda asa, s-ar ajunge ca in Olanda unde 42% sunt atei.Si asa increderea in Biserica e zdruncinata puternic in randul ortodocsilor din Romania.
Zilele BOR oricum sunt numarate, peste 5-10 generatii faliment scrie pe ea. :))
E bun Casyo, tine-o tot asa ! Caut-o pe d-na Cristina (Stoian) de aici de pe forum ca nici ei 'nu-i plac pastilele' ! :)
PS Casyo tu stabilesti ce-ti face bine si ce nu, nu psihiatrul ! El ar fi trebuit sa-ti gaseasca pana acuma un tratament cu care sa te simti optim de bine, nu unul care sa aiba efecte secundare atat de mari incat sa nu-ti poti da examenele cu el ! Rezulta ca inca nu a gasit acel medicament, deci esti in perioada de incercari, de aia ai starile de care te plangi !
PS Casyo tu stabilesti ce-ti face bine si ce nu, nu psihiatrul ! El ar fi trebuit sa-ti gaseasca pana acuma un tratament cu care sa te simti optim de bine, nu unul care sa aiba efecte secundare atat de mari incat sa nu-ti poti da examenele cu el ! Rezulta ca inca nu a gasit acel medicament, deci esti in perioada de incercari, de aia ai starile de care te plangi !
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9imi este frica.help
- 5Deseori imi formez singur anumite superstitii... TOC?!
- 15Am OCD, sunt obsedata rau si cred ca am sa innebunesc
- 1tulburare obsesiv compulsiva
- 3vindecare de TOC
- 12Cateva intrebari legate de tulburare obsesiv compulsiva si tratamente
- 1Tulburare Obsesiv Compulsiva
- 4Ajutor! Nu mai suport tulburarea obsesiv-compulsiva!!!
- 1Tulburare obsesiv-compulsiva
- 3Obsesii
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?Ce antidepresiv e cel mai eficient?
- 5Cum scap de obsesii si compulsii?
- 3Este TOC sau altceva? Am nevoie de ajutor!
- 2Aritmomanie?
- 3Acțiuni repetative, ce sa fac?
- 1Ce soluții și metode de vindecare alternative cunoașteți ptr toc și schizo??
- 1Tulburarea obsesiv-compulsivă duce la dezorganizarea personalitatii la fel cum este schizofrenia?
- 8Tulburare obsesiv convulsiva ?
- 4Duloxetina/Cymbalta pentru anxietate TOC
- 6Toc serlift Control
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: