GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
https://www.youtube.com/watch?v=WKwT1Ol3nY0
Un documentar foarte interesant, pe care vi-l recomand.
Rog adminii sa nu stearga link-ul.
Un documentar foarte interesant, pe care vi-l recomand.
Rog adminii sa nu stearga link-ul.
Principala cauza a aparitie a bolilor la copii este ca parintii sai inaintasii au facut mai mult de 2-3 avorturi.
Anticonceptionalele produc mai multe avorturi timpurii decat faca mama respectiva avorturi chirurgicale.
Parerea mea e ca e mai bine sa prevenim aparitia unor astfel de persoane.
Nu orice familie poate creste asemenea copii.
Anticonceptionalele produc mai multe avorturi timpurii decat faca mama respectiva avorturi chirurgicale.
Parerea mea e ca e mai bine sa prevenim aparitia unor astfel de persoane.
Nu orice familie poate creste asemenea copii.
Principala cauza de aparitie a bolilor la copii este de natura genetica si epigenetica...De aceea e important ca materialul genetic al parintilor sa fie de cea mai buna calitate...Iar cei care s-au nascut cu un material genetic de calitate, trebuie sa aiba grija sa nu-l altereze pe parcurs, prin stilul de viata si alimentatia adoptate, daca isi doresc copii perfect sanatosi...
Divinitatea nu are nicio implicatie directa in aparitia bolilor, ea isi vede linistita de treaba la nivel subatomic(sau la cel mai fundamental nivel, oricare ar fi acela)... :)
Divinitatea nu are nicio implicatie directa in aparitia bolilor, ea isi vede linistita de treaba la nivel subatomic(sau la cel mai fundamental nivel, oricare ar fi acela)... :)
Clara, daca nu s-ar mai naste si astfel de copii, am rata ocazia sa intelegem mai bine cum functioneaza creierul si mintea umana, constiinta, etc...Am putea invata lucruri foarte interesante despre mintea umana de la aceste doua fete in particular, fiindca au ceva special, creierele lor fiind conectate la nivelul talamusului printr-o "punte". In felul asta, fiecare fata in parte, are capacitatea de a simti si prin intermediul simturilor celeilalte, nu doar prin intermediul propriilor simturi, ceea ce le face unice.Ba mai mult, sunt suspectate ca pot comunica intre ele doar prin intermediul gandurilor...
Buna Catalina, cum te mai simti ? Te invit la o cafea cu lapte, ca a trecut postul de-acum :
----------*
Ce zici, ma pricep ? :)
Hristos a inviat ! Chiar daca nu neaparat si in sufletele noastre dar sa mentinem niste aparente crestine ! Altfel sa daramam Catedrala sau sa o facem spital sau mall ! Cam asta e trendul acum !
(*modificat de admin)
----------*
Ce zici, ma pricep ? :)
Hristos a inviat ! Chiar daca nu neaparat si in sufletele noastre dar sa mentinem niste aparente crestine ! Altfel sa daramam Catedrala sau sa o facem spital sau mall ! Cam asta e trendul acum !
(*modificat de admin)
Adevarat a inviat!
Da, buna cafeaua, ms!
Nu am net la servici, nici timp sa intru. Totusi e mai bine din multe alte motive ca la celalalt job.
Am scapat de ura directoarei si de toate figurile ei, aici sunt oameni normali care isi vad de treaba lor. Asta si cautam. E si foarte aproape de mine, fac 5 minute pana acolo, castig si mai bine si invat mai mult.
Si datorita ritmului alert nu am timp sa ma afund in ganduri. Inca un plus.
Sper sa fie bine in continuare. Sa reusesc sa ma mut si cu casa si sa imi pot aduce gaza sa stea cu mine.
Acum am spart gheata cu frica de schimbare, ma pot adapta la orice.
Voi ce mai spuneti?
Da, buna cafeaua, ms!
Nu am net la servici, nici timp sa intru. Totusi e mai bine din multe alte motive ca la celalalt job.
Am scapat de ura directoarei si de toate figurile ei, aici sunt oameni normali care isi vad de treaba lor. Asta si cautam. E si foarte aproape de mine, fac 5 minute pana acolo, castig si mai bine si invat mai mult.
Si datorita ritmului alert nu am timp sa ma afund in ganduri. Inca un plus.
Sper sa fie bine in continuare. Sa reusesc sa ma mut si cu casa si sa imi pot aduce gaza sa stea cu mine.
Acum am spart gheata cu frica de schimbare, ma pot adapta la orice.
Voi ce mai spuneti?
Catedrala MANUIRII Neamului nu are nimic a face cu ideea de crestinism...
De daramat o vor darama teroristii, cand vor ajunge si pe la noi.De ce sa le luam aceasta placere...
De daramat o vor darama teroristii, cand vor ajunge si pe la noi.De ce sa le luam aceasta placere...
Stai linistit David ca musulmanii nici in gluma nu se gandesc la asa ceva ! Ei cam toti au evlavie si respect pentru Maica Domnului, de cand Ea impreuna cu Dreptul Iosif si pruncul Iisus s-au refugiat in Egipt unde au stat cativa ani buni si unde Iisus, se spune in niste povesti apocrife, ar fi facut mai multe minuni ca si copil !
De asemenea musulmanii o respecta pe Maica Domnului deoarece Ei i s-a aratat Arhanghelul Gavriil (Bunavestire), ca si profetului lor Mahomed cateva sute de ani mai tarziu ! Ei cunosc si respecta aceste lucruri care tie iti sunt straine ! Deci bisericile si Catedrala ar fi chiar ultimul loc pe care sa-l atace !
Daca stai sa te uiti atent ei ataca exact locurile unde ei cred ca nu exista Dumnezeu, respectiv centre de afaceri (WTC), stadioane, sali de concerte rock !
De asemenea musulmanii o respecta pe Maica Domnului deoarece Ei i s-a aratat Arhanghelul Gavriil (Bunavestire), ca si profetului lor Mahomed cateva sute de ani mai tarziu ! Ei cunosc si respecta aceste lucruri care tie iti sunt straine ! Deci bisericile si Catedrala ar fi chiar ultimul loc pe care sa-l atace !
Daca stai sa te uiti atent ei ataca exact locurile unde ei cred ca nu exista Dumnezeu, respectiv centre de afaceri (WTC), stadioane, sali de concerte rock !
De asta au daramat in 2014 cea mai veche manastire crestina din Irak, de evlaviosi ce sunt... :))
Fii atent ce spune un pasaj din Coran...
"2 • SURAT AL-BAQARA
190. Luptati pe calea lui Allah împotriva acelora care se luptã cu voi, dar nu începeti voi lupta, cãci Allah nu-i iubeste pe cei care încep lupte!(144)
191. Omorâti-i unde-i prindeti si alungati-i de acolo de unde v-au alungat! Iar schisma(145) e mai rea decât omorul. Dar nu luptati împotriva lor aproape de Moscheea Al-Haram(146), doar dacã ei se luptã cu voi în ea. Iar dacã luptã împotriva voastrã, omorâti-i, cãci aceasta este rãsplata celor fãrã de credintã!
192. Dacã, însã, ei contenesc, atunci Allah este Iertãtor, Îndurãtor [Ghafur, Rahim].
193. Luptati-vã cu ei pânã ce nu va mai fi necredintã si credinta va fi numai în Allah! Dar dacã ei contenesc, atunci nu mai existã vrãjmãsie, decât împotriva celor nelegiuiti.
194. Luna cea sfântã pentru luna cea sfântã(147) si în toate lucrurile sfinte se aplicã talionul. Asadar, celui care v-a atacat rãspundeti-i întocmai asa cum v-a atacat el! Si fiti cu fricã de Allah! Si sã stiti cã Allah este cu cei care se tem de El!"
I-a mancat in c*r pe americani...nu puteau ei sa-si vada de treaba...
"2 • SURAT AL-BAQARA
190. Luptati pe calea lui Allah împotriva acelora care se luptã cu voi, dar nu începeti voi lupta, cãci Allah nu-i iubeste pe cei care încep lupte!(144)
191. Omorâti-i unde-i prindeti si alungati-i de acolo de unde v-au alungat! Iar schisma(145) e mai rea decât omorul. Dar nu luptati împotriva lor aproape de Moscheea Al-Haram(146), doar dacã ei se luptã cu voi în ea. Iar dacã luptã împotriva voastrã, omorâti-i, cãci aceasta este rãsplata celor fãrã de credintã!
192. Dacã, însã, ei contenesc, atunci Allah este Iertãtor, Îndurãtor [Ghafur, Rahim].
193. Luptati-vã cu ei pânã ce nu va mai fi necredintã si credinta va fi numai în Allah! Dar dacã ei contenesc, atunci nu mai existã vrãjmãsie, decât împotriva celor nelegiuiti.
194. Luna cea sfântã pentru luna cea sfântã(147) si în toate lucrurile sfinte se aplicã talionul. Asadar, celui care v-a atacat rãspundeti-i întocmai asa cum v-a atacat el! Si fiti cu fricã de Allah! Si sã stiti cã Allah este cu cei care se tem de El!"
I-a mancat in c*r pe americani...nu puteau ei sa-si vada de treaba...
Catalina, tu observasi ca de curand topic-ul tau implini 2 ani? Nu facem si noi un chef? :))
David uite asa maniac o sa ajungi tu daca incerci cocaina si LSD :
https://www.youtube.com/watch?v=3sQcEBjhDjM
Se vede treaba ca si pasarile sufera de tulburari de personalitate ! :))
https://www.youtube.com/watch?v=3sQcEBjhDjM
Se vede treaba ca si pasarile sufera de tulburari de personalitate ! :))
Stevens, mai maniac decat sunt deja, nu pot ajunge... :))
Daca mai ai numarul de telefon al Andreei, sun-o sa-ti povesteasca ce episod maniacal am avut acum cateva luni, datorita ei...
Daca mai ai numarul de telefon al Andreei, sun-o sa-ti povesteasca ce episod maniacal am avut acum cateva luni, datorita ei...
p.s. Si poti sa ii si transmiti ca nu mai dau doi bani pe ea...desi probabil sentimentul e reciproc...Ambalajul ei e frumos, dar continutul s-a dovedit a fi extrem de putred...
Felicitari pentru nou job Cata! Imi pare bine ca te-ai adaptat si ai vazut ca schimbarea nu doare asa de rau.
Stevens, ce se mai aude cu modafinilul ala, a facut cocoloase?!
Se dă problema: Mama are cu 21 ani mai mult decât copilul său și peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tânăr decât mama.
Întrebare: UNDE e TATA?
––––––––––––––-
Această problemă se poate rezolva matematic; nu e atât de dificilă cum pare.
Soluția mai jos ! Încercați totuși să o rezolvați singuri!
––––––––––––––-
SOLUȚIA
––––––––––––––-
Copilul are azi X ani și mama Y ani, știm că mama are cu 21 de ani mai mult decât copilul. Deci:
X + 21 = Y
Știm că peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tânăr decât mama. Deci putem scrie următoarea ecuație:
5 (X + 6) = Y + 6
Înlocuind Y cu valoarea din prima ecuație, rezultă:
5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X – X = 27 – 30
4X = -3
X = -3/4
Copilul are azi -3/4 dintr-un an deci are -9 luni.
Din punct de vedere matematic putem confirma și dovedi ca în acest moment mama concepe copilul.
Rezultatul:
TATA este PESTE MAMA.
Întrebare: UNDE e TATA?
––––––––––––––-
Această problemă se poate rezolva matematic; nu e atât de dificilă cum pare.
Soluția mai jos ! Încercați totuși să o rezolvați singuri!
––––––––––––––-
SOLUȚIA
––––––––––––––-
Copilul are azi X ani și mama Y ani, știm că mama are cu 21 de ani mai mult decât copilul. Deci:
X + 21 = Y
Știm că peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tânăr decât mama. Deci putem scrie următoarea ecuație:
5 (X + 6) = Y + 6
Înlocuind Y cu valoarea din prima ecuație, rezultă:
5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X – X = 27 – 30
4X = -3
X = -3/4
Copilul are azi -3/4 dintr-un an deci are -9 luni.
Din punct de vedere matematic putem confirma și dovedi ca în acest moment mama concepe copilul.
Rezultatul:
TATA este PESTE MAMA.
Si asta ar fi inca o "pastila" amuzanta postata de cineva, pe tema mortii patronului "Hexi Pharma".Enjoy! :))
" Si-a premeditat sinuciderea! Si-a sunat prietena ca sa il auda cum intra in copaci!
Acum un an, doi, un mare om de afaceri local vorbea cu nevasta la telefon si fuma in timp ce cu celelalte doua maini isi conducea Bentley-ul printre barierele coborate la intersectia cu calea ferata de pe Petricani. A reusit sa prinda acceleratul chiar daca nu isi cumparase bilet. L-a prins in plin si a ajuns ingeras,
Acum, eu stiu ca ar fi fost mai juicy pentru toata lumea ca nenea Condrea sa fi fost lichidat de catre serviciile secrete, pentru ca ar scoate Mungiu un film de ar rupe la Cannes 2019.
Pentru mine insa este inca un caz de om care isi pierde viata pentru ca vorbea la telefon in timp ce conducea. Nu trebuie sa imi confirme cineva...se vede pe moaca lui ca nu a folosit handsfree in viata lui! "
p.s. Acum, nu stiu daca ambii au ajuns ingerasi, sau "Dracu ii piaptana"...Sa ne rugam asadar pt sufletele adormitilor, pt a li se oferi acestora sansa la reincarnare cat mai curand... :))
" Si-a premeditat sinuciderea! Si-a sunat prietena ca sa il auda cum intra in copaci!
Acum un an, doi, un mare om de afaceri local vorbea cu nevasta la telefon si fuma in timp ce cu celelalte doua maini isi conducea Bentley-ul printre barierele coborate la intersectia cu calea ferata de pe Petricani. A reusit sa prinda acceleratul chiar daca nu isi cumparase bilet. L-a prins in plin si a ajuns ingeras,
Acum, eu stiu ca ar fi fost mai juicy pentru toata lumea ca nenea Condrea sa fi fost lichidat de catre serviciile secrete, pentru ca ar scoate Mungiu un film de ar rupe la Cannes 2019.
Pentru mine insa este inca un caz de om care isi pierde viata pentru ca vorbea la telefon in timp ce conducea. Nu trebuie sa imi confirme cineva...se vede pe moaca lui ca nu a folosit handsfree in viata lui! "
p.s. Acum, nu stiu daca ambii au ajuns ingerasi, sau "Dracu ii piaptana"...Sa ne rugam asadar pt sufletele adormitilor, pt a li se oferi acestora sansa la reincarnare cat mai curand... :))
O intamplare din asta este un excelent test sau barometru ca sa vezi daca o persoana are inclinatie spre manie sau alt gen de psihoze ! Pt mine vine ca o confirmare a teoriei mele mai vechi ca imens de multa lume din TOATE domeniile de activitate, statut social si educational are asemenea predispozitii !
Acestia sunt nebunii (compensati) dintre noi care si dupa testele ADN vor continua sa sustina o teorie a conspiratiei si chiar mai mult, faptul ca s-a facut o substituire de cadavru, s-a folosit o masina telecomandata etc ! Pentru mine este ff funny sa observ cum iese la suprafata nebunia din oameni ! :)
PS Pentru o mai mare acuratete trebuie sa specific ca acest "test" este mai mult pt detectarea maniacilor, "testul" pur pt psihoze este cel cu Base, adica cine a votat de 2 ori Base si de 2 ori impotriva suspendarii sale este un psihotic pur, chiar daca nediagnosticat, care ar trebui sa stea PERMANENT pe un neuroleptic ! Si fiecare poate astfel sa observe in jurul sau (familie, colegi, prieteni) predispozitia spre o boala psihica severa !
:)
Acestia sunt nebunii (compensati) dintre noi care si dupa testele ADN vor continua sa sustina o teorie a conspiratiei si chiar mai mult, faptul ca s-a facut o substituire de cadavru, s-a folosit o masina telecomandata etc ! Pentru mine este ff funny sa observ cum iese la suprafata nebunia din oameni ! :)
PS Pentru o mai mare acuratete trebuie sa specific ca acest "test" este mai mult pt detectarea maniacilor, "testul" pur pt psihoze este cel cu Base, adica cine a votat de 2 ori Base si de 2 ori impotriva suspendarii sale este un psihotic pur, chiar daca nediagnosticat, care ar trebui sa stea PERMANENT pe un neuroleptic ! Si fiecare poate astfel sa observe in jurul sau (familie, colegi, prieteni) predispozitia spre o boala psihica severa !
:)
Frate Stevens, in momentul in care vei scoate barna din ochiul tau, doar atunci vei vedea deslusit sa scoti paiele din ochii fratilor tai... :)) Cu ce judecata judeci, vei fi judecat, si cu ce masura masori, ti se va masura...
Ca fapt divers, voi ati vazut ca iluzionistul roman Alin Blaine(Lolos) s-a pocait de cativa ani si acum e misionar?! :))
Ca fapt divers, voi ati vazut ca iluzionistul roman Alin Blaine(Lolos) s-a pocait de cativa ani si acum e misionar?! :))
Nu e vorba de nici o judecare a cuiva aici, este vorba cum am spus de o constatare, o evaluare clinica rapida ! Am tot zis ca trebuie sa-mi inregistrez testul psihologic ultra-=rapid la OSIM ! Considerati ca are deja un R cu cerculet ! :)
Si trebuie tinut cont ca prin aceste doua teste rapide nu pot fi depistate absolut toate persoanele ci doar o mare parte a lor, unii nefiind defel interesati de aceste subiecte !
Davidel, referitor la baiatul de care spui putem considera ca a ramas tot in vechiul domeniu, a schimbat doar tema ! :)
Katalina ce mai faci ? Lucrezi la o vila cu piscina !?
Si trebuie tinut cont ca prin aceste doua teste rapide nu pot fi depistate absolut toate persoanele ci doar o mare parte a lor, unii nefiind defel interesati de aceste subiecte !
Davidel, referitor la baiatul de care spui putem considera ca a ramas tot in vechiul domeniu, a schimbat doar tema ! :)
Katalina ce mai faci ? Lucrezi la o vila cu piscina !?
Basescu face atac de cord si moare. Ajunge in iad, unde diavolul il astepta. “Nu stiu cum sa procedez, spune diavolul. Te am pe lista, dar nu mai am nici un loc liber. Uite cum facem. Am trei insi care nu au fost chiar asa de rai. Unul dintre ei ar putea sa plece sus, iar tu ii vei lua locul. Am sa te las pe tine sa decizi pe cine lasi sa plece, ca sa-ti alegi ce loc vrei.” Traian se gandeste ca e chiar bine ca poate sa aleaga, asa ca este de acord cu planul.
Diavolul deschide prima usa, iar inauntru, intr-un bazin mare cu smoala, Ceausescu se tot scufunda in smoala, apoi revenea la suprafata, mai tinea o cuvantare, iar se scufunda. Asta era pedeapsa lui. “Nu!” spune Traian. “Ma tem ca nu stiu sa inot prea bine, asa ca nu as rezista sa fac asta toata ziua.”
In camera urmatoare se afla Paunescu, cu un baros in mana, spargea piatra. “Nu, am o problema cu coloana, de la ridicat nivelul de trai al romanilor. Daca ar fi sa sparg piatra toata ziua, mi s-ar rupe coloana pur si simplu.”
In camera urmatoare, sa vezi si sa nu crezi, Bill Clinton era rastignit pe un birou, iar Monica Lewinski, aplecata peste el, facea ce stim cu totii ca stie ea sa faca. Traian priveste, fara sa-si creada ochilor, apoi spune:
“Da, cred ca as putea sa fac asta., doar am facut toata viata, “Diavolul zambeste, apoi spune:
“In regula, Monica, poti sa pleci.”
Diavolul deschide prima usa, iar inauntru, intr-un bazin mare cu smoala, Ceausescu se tot scufunda in smoala, apoi revenea la suprafata, mai tinea o cuvantare, iar se scufunda. Asta era pedeapsa lui. “Nu!” spune Traian. “Ma tem ca nu stiu sa inot prea bine, asa ca nu as rezista sa fac asta toata ziua.”
In camera urmatoare se afla Paunescu, cu un baros in mana, spargea piatra. “Nu, am o problema cu coloana, de la ridicat nivelul de trai al romanilor. Daca ar fi sa sparg piatra toata ziua, mi s-ar rupe coloana pur si simplu.”
In camera urmatoare, sa vezi si sa nu crezi, Bill Clinton era rastignit pe un birou, iar Monica Lewinski, aplecata peste el, facea ce stim cu totii ca stie ea sa faca. Traian priveste, fara sa-si creada ochilor, apoi spune:
“Da, cred ca as putea sa fac asta., doar am facut toata viata, “Diavolul zambeste, apoi spune:
“In regula, Monica, poti sa pleci.”
Ce faci David, vrei sa-ti speli pacatele cu bancul asta ? Ai fost basist fervent iar acum o dati cotita toti ! Tu cu Clara si restul de basisti veti ocupa celelalte 2 locuri cu randul !
Ceva de genul...
Mai ia unul, in spiritul examenului de bacalaureat...Apropo, sa-i tinem pumnii Andreei! :) (ce jujau ii trebuie...)
"Comentariul literar al unei Manele
Inca din primele versuri, autorul plaseaza actiunea intr-un mediu feeric.
Ce miracol si ce vraja
Stau cu gagica pe plaja
Prin folosirea cuvintelor miracol si vraja, poetul ne trimite intr-o lume magica, interzisa muritorilor de rand. Efectul este completat de plasarea celor doi protagonisti pe plaja, trimitere directa la infinitul marii, care ar putea sugera si iubirea nesfarsita, dar si eternitatea.
Nisipul ne duce cu gandul la scurgerea timpului, autorul reusind astfel sa imbine prin folosirea unui singur cuvant, atat infinitul cat si perenul.
In urmatoarele doua versuri, poetul doreste sa impace relativa bipolaritate dintre infinit si peren.
Am chef de distractie
3 luni de senzatie
Constient de clipa fermecata pe care o traieste, autorul isi avertizeaza ascultatorul (cititorul) ca iubirea nesfarsita, dragostea profunda, infinitultul, alfa si omega, arde intens, asemeni razelor unei zile insorite de vara, comprimandu-se in “3 luni de senzatie”. Necuprinsul este astfel incadrat in limite foarte bine delimitate – trei luni, iar profunzimea sentimentelor umane imbraca forma senzatiilor.
Iubirea magica nu are suisuri sau coborasuri. Asa cum spune si poetul, cuvintele de ordine in cazul unei asemenea iubiri sunt cheful si distractia alaturi de gagiu sau gagica.
Folosirea cuvintelor nu este deloc intamplatoare. Elementele de argou:
gagiul, gagica vin sa sugereze faptul ca cel care vorbeste este un om asemeni noua, care insa, conform preceptului biblic, si-a pus in valoare, talantii, reusind sa patrunda intr-o lume de vis.
A doua strofa a cantecului descrie opulenta de care se bucura eroul.
Dau o cheie la mertan
S-am plecat pe litoral
Mi-am pus plinul de benzina
Si in dreapta o blondina
“Mertan”-ul face trimitere la stilul de viata al marilor padisahi.
Folosirea expresiei “plinul de benzina” nu este deloc intamplatoare. Ea ilustreaza verticalitatea convingerilor personajului principal. El nu opereaza cu jumatati de masura. Totul sau nimic pare a fi deviza dupa care se conduce.
Notiunea plin, are si un sens metaforic. Ea prezinta maturitatea dragostei dintre cei doi, care tinde spre perfectiune. Acest lucru este confirmat si de termenii cu care este descrisa marea iubirea a personajului nostru. Fata cu care se iubeste eroul principal nu este o fata oarecare. Ea este o “blondina” – simbol al frumusetii feminine, asezate la dreapta barbatului. Afirmatia este intarita in versul al doilea din cea de-a treia strofa.
Am mertanul de mult timp
Si-o blondina prototip
E a mea numai a mea
Si-mi petrec vara cu ea
Hiperbola “blondina prototip” descrie in profunzime calitatile greu de egalat ale iubitei, ea fiind o fiinta unica. Prin folosirea unui termen tehnic pentru a-si descrie iubita “prototip” autorul ne reaminteste ca dragostea lui este asemeni tinuturilor exotice, fascinante dar inca neexplorate in profunzime, afirmatia fiind intarita si de plasarea povestii in anotimpul de vara.
Ultima strofa descrie actul de iubire dintre cei doi. In primele doua versuri, ne este prezentata atmosfera care domneste intre indragostiti.
Marea neagra e calduta
Blonda-i sexy si finuta
Iubirea se consuma in apa calda a marii. Cristalinul marii descrie sentimentele celor doi iar caldura apei descrie relatia dintre ei.
Dragostea dintre cei doi este imuna la scurgerea timpului.
Ziua stau cu ea la soare
Noaptea o scot la plimbare
Succesiunea zi noapte nu poate perturba trairile profunde ale tinerilor indragostiti, dar autorul lasa o portita de iesire din aceasta idila aproape perfecta. Folosirea termenului “noaptea” din ultimul vers avertizeaza cititorul ca totul poate fi perfectibil, chiar si iubirea, iar daca peste iubirea dintre cei doi s-ar lasa intunericul, eroul va trece si peste acest obstacol. Este vorba doar de 3 luni de distractie."
Mai ia unul, in spiritul examenului de bacalaureat...Apropo, sa-i tinem pumnii Andreei! :) (ce jujau ii trebuie...)
"Comentariul literar al unei Manele
Inca din primele versuri, autorul plaseaza actiunea intr-un mediu feeric.
Ce miracol si ce vraja
Stau cu gagica pe plaja
Prin folosirea cuvintelor miracol si vraja, poetul ne trimite intr-o lume magica, interzisa muritorilor de rand. Efectul este completat de plasarea celor doi protagonisti pe plaja, trimitere directa la infinitul marii, care ar putea sugera si iubirea nesfarsita, dar si eternitatea.
Nisipul ne duce cu gandul la scurgerea timpului, autorul reusind astfel sa imbine prin folosirea unui singur cuvant, atat infinitul cat si perenul.
In urmatoarele doua versuri, poetul doreste sa impace relativa bipolaritate dintre infinit si peren.
Am chef de distractie
3 luni de senzatie
Constient de clipa fermecata pe care o traieste, autorul isi avertizeaza ascultatorul (cititorul) ca iubirea nesfarsita, dragostea profunda, infinitultul, alfa si omega, arde intens, asemeni razelor unei zile insorite de vara, comprimandu-se in “3 luni de senzatie”. Necuprinsul este astfel incadrat in limite foarte bine delimitate – trei luni, iar profunzimea sentimentelor umane imbraca forma senzatiilor.
Iubirea magica nu are suisuri sau coborasuri. Asa cum spune si poetul, cuvintele de ordine in cazul unei asemenea iubiri sunt cheful si distractia alaturi de gagiu sau gagica.
Folosirea cuvintelor nu este deloc intamplatoare. Elementele de argou:
gagiul, gagica vin sa sugereze faptul ca cel care vorbeste este un om asemeni noua, care insa, conform preceptului biblic, si-a pus in valoare, talantii, reusind sa patrunda intr-o lume de vis.
A doua strofa a cantecului descrie opulenta de care se bucura eroul.
Dau o cheie la mertan
S-am plecat pe litoral
Mi-am pus plinul de benzina
Si in dreapta o blondina
“Mertan”-ul face trimitere la stilul de viata al marilor padisahi.
Folosirea expresiei “plinul de benzina” nu este deloc intamplatoare. Ea ilustreaza verticalitatea convingerilor personajului principal. El nu opereaza cu jumatati de masura. Totul sau nimic pare a fi deviza dupa care se conduce.
Notiunea plin, are si un sens metaforic. Ea prezinta maturitatea dragostei dintre cei doi, care tinde spre perfectiune. Acest lucru este confirmat si de termenii cu care este descrisa marea iubirea a personajului nostru. Fata cu care se iubeste eroul principal nu este o fata oarecare. Ea este o “blondina” – simbol al frumusetii feminine, asezate la dreapta barbatului. Afirmatia este intarita in versul al doilea din cea de-a treia strofa.
Am mertanul de mult timp
Si-o blondina prototip
E a mea numai a mea
Si-mi petrec vara cu ea
Hiperbola “blondina prototip” descrie in profunzime calitatile greu de egalat ale iubitei, ea fiind o fiinta unica. Prin folosirea unui termen tehnic pentru a-si descrie iubita “prototip” autorul ne reaminteste ca dragostea lui este asemeni tinuturilor exotice, fascinante dar inca neexplorate in profunzime, afirmatia fiind intarita si de plasarea povestii in anotimpul de vara.
Ultima strofa descrie actul de iubire dintre cei doi. In primele doua versuri, ne este prezentata atmosfera care domneste intre indragostiti.
Marea neagra e calduta
Blonda-i sexy si finuta
Iubirea se consuma in apa calda a marii. Cristalinul marii descrie sentimentele celor doi iar caldura apei descrie relatia dintre ei.
Dragostea dintre cei doi este imuna la scurgerea timpului.
Ziua stau cu ea la soare
Noaptea o scot la plimbare
Succesiunea zi noapte nu poate perturba trairile profunde ale tinerilor indragostiti, dar autorul lasa o portita de iesire din aceasta idila aproape perfecta. Folosirea termenului “noaptea” din ultimul vers avertizeaza cititorul ca totul poate fi perfectibil, chiar si iubirea, iar daca peste iubirea dintre cei doi s-ar lasa intunericul, eroul va trece si peste acest obstacol. Este vorba doar de 3 luni de distractie."
Semnat Roby Roberto sau Robert Manea ! "Se scrie Manea dar se citeste manea !" :)
Este diferenta intre gandirea abstracta si cea pragmatica ! Intre teluric si celest !
Eu m-as limita la cunoasterea gramaticii si ortografiei pt marea majoritate a elevilor ! Decat gramatica cum ai spune tu care ai luat bacul ! :)
Este diferenta intre gandirea abstracta si cea pragmatica ! Intre teluric si celest !
Eu m-as limita la cunoasterea gramaticii si ortografiei pt marea majoritate a elevilor ! Decat gramatica cum ai spune tu care ai luat bacul ! :)
Mi-am invatat lectia cu "decat", stai linistit...Ce sa fac, daca profa a uitat sa ma invete ca se foloseste doar in constructii negative, in rest folosindu-se "doar", ca in cazul de fata...Dar omul cat traieste invata... :)
Ai apucat sa-mi trimiti pilulele de modafinil? Sau NZT-ul, ca in filmul "Limitless"... :))
Ai apucat sa-mi trimiti pilulele de modafinil? Sau NZT-ul, ca in filmul "Limitless"... :))
Clientul : Dati-mi si mie niste cartofi !
Vanzatoarea : De cat ?
Clientul : Decat !
:))
Te anunt pe privat !~
Vanzatoarea : De cat ?
Clientul : Decat !
:))
Te anunt pe privat !~
Salutare
Se pare ca am dat o in depresie.
Bucuria ca mo am gasit un nou job s a spulberat.Am in firma numai psihotici.In birou o baba care nu suporta aerul conditionat si pute a transpiratie si o secretara care are impresia ca am ras de ea drept pt care nici nu mai raspunde la salut.Oameni minunati ai minunatei noastre tari.O tara plina de nevrotici si psihopati.
Se pare ca am dat o in depresie.
Bucuria ca mo am gasit un nou job s a spulberat.Am in firma numai psihotici.In birou o baba care nu suporta aerul conditionat si pute a transpiratie si o secretara care are impresia ca am ras de ea drept pt care nici nu mai raspunde la salut.Oameni minunati ai minunatei noastre tari.O tara plina de nevrotici si psihopati.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7schizofrenia si obsesia
- 31La 16 ani am suferit pt prima data o depresie/tulburare anxioasa
- 17Este o problema medicala? Este TOC?
- 15Am OCD, sunt obsedata rau si cred ca am sa innebunesc
- 8Probleme psihice. A inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate
- 15Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 1Tulburare obsesiv-compulsiva
- 3Ce ma ajuta pentru ameliorarea/incetarea obsesiilor si compulsiilor?(TOC)
- 3OCD, TOC, sindromul obsesiv compulsiv
- 4Ganduri rele/depresie/TOC
- 14TOC boala nevindecabila?ce solutii exista?
- 4Cum diminuam obsesiile si compulsiile?
- 5Tulburare obsesiv compulsiva tanar de 20 ani
- 3Obsesia pentru curățenie
- 1Probleme de memorie Tulburarea Obsesiv Compulsiva
- 2Tulburare obsesiv compulsiva!
- 3Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boala mare cum sunt schizofrenia, depresia?
- 1TOC simptome!!!
- 8TOC Serlift
- 6Toc serlift Control
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: