GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7590 comentarii 1 2 ..... 213214215 ..... 252 253 Înainte ›
0
10-11-2017, ora 01:52
david90
Nu este medic/terapeut
david90
P.S. Daca ai vedea la ce domeniu am renuntat eu acasa, la tara, pt a sta in Bucuresti intr-o cutie de chibrituri, ai zice ca-s nebun... S-ar fi incadrat cu brio in peisajul din Corbeanca...
0
10-11-2017, ora 01:56
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Intra-adevar cu vecinii e f greu mai ales ca sunt la 50 de metri cei mai apropiati ! :)

#PS Domeniul tau o fi ca a lui Dragnea, in plin camp la tara si pe care il invidiaza colegii tai corporatisti decelebrati !
0
10-11-2017, ora 14:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Reveniti la subiect si nu va dati in stamba in direct! :)
0
10-11-2017, ora 18:18
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Steve n am lucrat la hr dar tot iti spun ca va scadea.Si nu o sa intru in mai multe detalii ca nu are rost.
E o bataie de joc ce au facut!
Si da ma gandesc serios sa reduc din pretentii numai sa mai am si timp pentru familie.
Am inceput deja cautarile.
Trebuie sa imi intretin cutia de chibrituri de 67 mp :-)
0
13-11-2017, ora 14:08
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In primul rand multe felicitari David pentru ca ai cautat date stiintifice relevante despre acest subiect!!!!

Cateva sublinieri din primul studiu : “an attempt to investigate the feasibility, safety and efficacy of psilocybin in treatment-resistant unipolar depression, when administered along with psychological support” …..impreuna cu psihoterapia deci…nu singure. Dupa cum am mentionat deja, stiu ca se incearca aceasta combinatie, pentru a inlocui clasica stare de relaxare. Dar “being an open-label, non-placebo-controlled study, it is not possible to differentiate between pharmacological action and the placebo effect of administering psilocybin”. Cu alte cuvinte nu prea stii cat e efect placebo si cat nu. In plus, vezi ca exista cazuri de “adverse effects such as paranoia”. Despre potentialul conflict de interese mentionat la final, nu mai zic nimic.

Studiul 2: La o doza de ciuperci raspunsul pare bun. Ar fi fost de mare mirare sa nu fie…la fel ca si in cazul tau cu lsd (desi parca nu in totalitate). Din 9 pacienti insa “symptom improvement during the following week was reported by two subjects, and one volunteer reported improvement at the 6-month follow up”. Din pacate si acest raspuns pare mai degraba ‘efect placebo’ pe termen mai lung.

Studiul 3 e despre efectele secundare reduse…adevarat, nu se compara cu drogurile cu inalt potential adictiv, insa nu sunt excluse cazurile individuale de stimulare a unei conditii psihotice, a unei anxietati sau depresii preexistente. Poti sa stii de la bun inceput David ca nu o sa fii tu acel ‘case report’ ?
0
13-11-2017, ora 14:09
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ma bucur ca ai trecut cu bine Katy peste panica legata de obiective.
Cum ai reusit? Ce te-a ajutat?
0
13-11-2017, ora 15:24
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Foarte bine punctat si argumentat. Nu pot sti de la bun inceput ca nu voi fi eu acel "case report", insa merg pe principiul " nothing to lose". Daca dupa un trip mai profund ma intorc in lumea "reala" crezand ca-s Isus reincarnat, imi asum situatia... :)) Oricum, mai sunt vreo 2 care se cred Isus, unul isi face veacul prin Rusia, iar altul prin Australia daca nu ma-nsel, deci n-as fi primul caz... :))
Oricum, trebuie experimentat cu aceste substante, fiindca au un potential nebanuit, dupa parerea mea. Duminica asta am avut al doilea trip.
0
13-11-2017, ora 21:52
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Rares am ajuns la capatul puterilor.
Dar obsesia pt bani si renume ma tine totusi pe loc. Spre exemplu astazi am primit o invitatie la interviu la o firma mai putin faimoasa dar cu atributii ale postului pe care le cunosc foarte bine pt ca am experienta.Ca salariu diferea in jur de 400 lei mai putin fata de ce am eu acum.As fi putut macar sa ma duc si sa incerc dar am plusat ca eu vreau musai cat am acum.Nu cred ca vor mai reveni fiind si situatia incerta din tara.
Mancarea imi sta inca in frigider de saptamana trecuta nu am ajuns la ea nici macar sa o arunc.
Sunt obosita si irascibila si cand ajung acasa sotul meu ma intampina cu raceala cea de toate zilele si cu un zambet batjocoritor..cemai viata..
0
14-11-2017, ora 02:42
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Daca nu revin ei cu telefon poti sa-i suni tu ! Pt nici o suta de euro sa scapi de sclavie si epuizare cred ca merita pretul ! La asta m-am referit cand spuneam sa scazi putin pretentiile !
Sper ca noaptea sa fie un sfetnic bun !
0
14-11-2017, ora 07:27
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
M am gandit si eu la asta.Ai mei in schimb ma indeamna sa raman aici pana la sf anului sa prind primele.Au si ei dreptate.Nu strica niste bani in plus.
Oricum contractul fiind pe perioada determinata 6 luni imi expira in ianuarie.
M am trezit cu greu si nu mi vine sa ies din casa.
0
14-11-2017, ora 10:40
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Am uitat ca esti #rezistenta !

:)
0
14-11-2017, ora 19:53
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Sunt pe drk.
Din cauza oboselii imi sare repede.Azi aveam senzatia ca o colega imi vb de sus si am ridicat si eu tonul.Lumea este extraordinar de stressata si reactioneaza imediat.
Este 8 si eu inca nu am ajuns acasa.
Greu se mai castiga un ban in tara asta.
0
14-11-2017, ora 22:04
david90
Nu este medic/terapeut
david90
I'll be back! :))
0
15-11-2017, ora 07:36
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Dar unde plecasi?!
Din nou in padurea fermecata?! :))
0
15-11-2017, ora 10:57
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E bine Katy ca ti-ai pastrat simtul umorului.
Stiu ca nu-ti e usor si ca e important sa ai un sprijin cand te intorci acasa.
Oare ai incercat vreodata sa schimbi « raceala cea de toate zilele » si « zambetul batjocoritor » al sotului, printr-o alta tactica decat exprimarea nemultumirii tale, sau ironia legata de felul lui de a fi?

De exemplu, ai incercat sa-i spui cat de mult te-ar ajuta daca el nu ar mai fi atat de ‘rece’.si sa-i explici in detaliu ce inseamna asta (unii barbati au nevoie de astfel de explicatii). Sa-i spui cat de mult ar insemna pentru tine daca nu ai mai vedea zambetul lui ce-ti pare
a fi "batjocoritor". Sa-l intrebi ce poti face tu ca sa nu mai apara.

Stiu.e un efort tot din partea ta, dar in unele cazuri poate da rezultate, ce compenseaza acest efort initial
1
15-11-2017, ora 10:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate se pare ca tot multi tineri sunt prin ‘padurea fermecata’. Ieri, la cabinet, am discutat cu un tanar de 20 de ani ce mi-a confirmat ceva ce banuiam demult. Cand l-am intrebat de ce consuma psihedelice, mi-a spus ceva de genul : « altfel nu pot sa simt muzica tehno la adevarata ei valoare ».
Oare asta nu-i tot un soi de dependenta David ? Treptat poate ajunge si la alte variante, cum ar fi: « altfel nu pot sa simt sexualitatea la adevarata ei valoare »
0
15-11-2017, ora 20:08
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Rares sotul meu este un om extrem de dificil toxun si vesnic reprosand tuturor cate ceva.Pana si copilul a inceput sa ii spuna "nervosul" si sa ma roage sa nu il mai afuc cand vin la ea in weekend.Ma gandesc cu groaza cum va fi din toamna cand va sta cu noi in permanenta.In preajma ei devine si mai nervos nu ii convine ca nu face aia nu face ailalta dar nu vede si partea plina a paharului ca este un copil extrem de destept si cea mai buna din clasa ei care este oricum.o clasa de elita.
Cu el am incercat toate metodele pt ca am si eu putina psihologie dar nu a mers nimic am ajuns sa fim dusmani sub acelasi acoperis si nu rateaza nici o ocazie sa imi arunce vorbe grele.
Avantajul acestui job ca ajung tarziu acasa si interactionez cat mai putin posibil cu el.Acum spre exemplu butonez pe drum spre casa la ora asta vin eu de la servici.
Mi am pastrat simtul umorului pt ca am reusit sa ma detasez total de el dar si de dorinta de a fi cu un barbat.Sunt propriul meu stapan si nu mi doresc o alta experienta negativa actuala mi a ajuns pt 10 vieti..
0
15-11-2017, ora 21:41
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Sa ne chemi la petrecerea de divort Katy !

Deci am aflat si unul din secretele workaholismului, anume de a avea pe cineva acasa de care practic nu stii cum sa fugi ?! :|
Eu am trait mult timp cu impresia ca unii oameni sunt excesiv de harnici si ocupati, cand de fapt ei au doar un mod aparte de a evita o anumita intalnire !
0
15-11-2017, ora 22:28
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
:)).
Partial ai dreptate.Dar nu ai descifrat misterul in totalitate.Pentru ca nu e singurul motiv.
Daca as avea de ales intre 2 joburi din care unul are program normal si celalalt full l as alege pe cel normal.
In situatia in care sunt acum incerc sa vad si avantajele unui job supraaglomerat.
Nu certuri acasa nu stat in oglinda nu ganduri obsesive.
0
16-11-2017, ora 00:05
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Da, sunt convins ca daca ai avea de ales intre un job prelungit si bine platit si unul normal si la fel de bine platit, l-ai alege tot pe cel cu program prelungit ! :) Ca fugi de tine, de colegul se apartament sau de ambele variante nu mai conteaza !
In plus ce declara o femeie ca doreste fata de ceea ce face real sunt lucruri total diferite ! Asta este un principiu de baza al psihologiei feminine ! :) As putea sa spun mai simplu ca mintiti atat de mult incat si voi credeti ! Dar nu o spun ! :D
0
16-11-2017, ora 07:38
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Bre Steve tu ai impresia ca stii tot cand de fapt nu stii nimic :)).In domeniul psihologiei zic sa nu te bagi.Pt ca din cate vad eu nu prea cunosti psihologia feminina.
Eu sunt o femeie independenta.M am angajat imediat ce am terminat facultatea si de atunci am avut pauza doar un an in concediul de maternitate.Nu suport sa depind de nimeni nu as putea suporta asta as simti ca ma sufoc.Dar asta nu inseamna sa muncesc pana la epuizare.Ieri spre exemplu am simtit brusc ca am ramas fara energie.Parca mi ar fi luat cineva energia.
N a fost absolut deloc placut.Mi am facut rapid un coktail de vitamine si minerale efervescente si cam intr o ora mi am revenit.
Aseara dupa ce am ajuns acasa m am apucat sa dau cu matura si sa spal pe jos 3 camere iar de dimineata m am trezit cu capul bubuind de migrena.
Iar deci ceva neplacut.
Si cum nu sunt bolnava la cap de ce crezi ca mi ar place atat de mult sa sufar fizic?Nu merita nimic chinuiala asta.
Dar indiferent cate motive ti as da sa intelegi ca nu sunt disperata dupa munca in exces tu tot pe ale tale o sa le tii.Ca asa estu tu.Atotstiutor.The great.:))Colosul Steve.
0
16-11-2017, ora 10:26
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Stevens adesea iese in evidenta ‘tragand fetele de codite’ - doar nu e o surpriza pentru tine Katy.

@ Stevens, eu cred ca e destul de puternica Katy pentru a schimba ceva si in relatia ei de cuplu.
Problema e ca inca nu a ajuns sa vrea cu adevarat sa se ocupe si de aceasta schimbare.
In plus, cred ca ar vrea sa aiba un job care sa-i ofere atat autonomie financiara cat si un program de lucru normal….nu stie insa sigur ce efect va avea un astfel de program asupra obsesiilor si asupra conflictelor de acasa.
0
16-11-2017, ora 10:27
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din cate mai tin eu minte Katy, obsesiile tale s-au bazat pe doua elemente : pe faptul ca nu erai multumita de ceea ce se intampla la munca si pe insatisfactia interactiunii in cuplu. Azi, de la distanta bineinteles, imi pare ca la locul de munca esti mai multumita decat erai inainte. Chiar daca tragi mult mai mult de tine, ai capatat mai multa incredere in tine si in autonomia ta…ceea ce e un lucru bun.

In cuplu, existenta unei autonomiii e ceva util, insa e important sa nu se bazeze pe izolarea-detasarea de partenerul de cuplu. Spui «nu suport sa depind de nimeni». Oare exista cupluri functionale in care cei doi parteneri pot spune ca ‘nu depind’ unul de altul ? Asta nu inseamna sa fie dependenti unul de celalalt.
0
16-11-2017, ora 10:29
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Comentariu despre sotul tau pare incarcat cu multe ‘emotii grele’. Oare in sesiunile de psihoterapie ai avut timp 'sa dai jos din spinare bolovanul emotional’ al relatiei de cuplu si sa evaluezi cum ai putea sa-ti faci povara mai usoara?

Comentariul tau mai pare lipsit de speranta unei ameliorari in privinta relatiei tale cu ‘nervosul’.
Oare sotul tau a fost mereu asa? Cum era atunci cand relatia voastra mergea ? Ce schimbari s-au produs in amandoi? Sunt alte intrebari ce poate ar fi util sa fie evaluate in cadrul sesiunilor de psihoterapie.
0
16-11-2017, ora 12:15
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Odata ce te-am diagnosticat nu-mi mai retrag diagnosticul pana la proba contrarie Katy ! :) Tu prin munca iti rezolvi mai multe dorinte dar si probleme personale ! Ca tu ii spui independenta la workaholism este problema ta, insa ai grija sa apuci in bune conditii primele alea de sarbatori ! Organismul se adapteaza o vreme dar cand cedeaza e bine sa nu fii in pielea aia ! Am mai dat exemplu pe o tembela care muncea la o multinationala ce a murit de epuizare pe scarile clinicii private unde avea vezi-Doamne asigurari private ! Tocmai o trimisesera aia la plimbare ca nu are nimic ! Si o perfuzie cu glucoza daca ii puneau o salvau pt ca ea era in stare de inanitie ! Fata era atat de obsedata de munca (si castig) incat uita sa si manance ! Cu salariul ei de 3000 de euro parintii cred ca i-au putut face o inmormantare frumoasa !

Cel mai rau o sa fie cand ajungi acasa si nu iti va mai raspunde "nervosul" ci ecoul din camerele goale ! Deci fii cu bagare de seama !
0
16-11-2017, ora 13:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Steve, tu muncesti de iti permiti sa faci pe forum atata garagatza de o persoana care munceste?
0
16-11-2017, ora 13:39
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Tu esti proasta de ma intrebi asta si pe forum si pe privat si nu poti accepta raspunsul ?!
0
16-11-2017, ora 13:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tu esti impertinent de iti permiti sa judeci pe cineva care lucreaza. Eu in locul tau, as pastra tacerea si as respecta oamenii care lucreaza oricat de mult sau oricat de putin. Dar tu nu ai bun simt, ca de obicei.
0
16-11-2017, ora 13:55
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Las-o pe Katy sa se planga, nu te plange tu in locul altora ! Orice exces dauneaza sanatatii, iar aici e forum medical dupa cate stiu eu ! Tu au grija de excesele tale, caci te vei face cat un zepelin si iti vei lua zborul in atmosfera intr-o buna zi !

Si gaseste-le de munca tatalui si fratelui tau ! Sau tratament, caci delireaza la liber acuma finantati de tine si de maica-ta din pensii de boala ! O familie model ! :)
0
16-11-2017, ora 19:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Steve iti interzic sa o ataci pe Clara pe topicul meu!Te rog!
Rares la psihoterapie nu prea am discutat pe relatia de cuplu ci pe obsesiile mele cu parul si greutatea.
In urma celor 15 sedinte am diminuat mult anxietatea legata de fata mea.Acum pot spune ca a disparut de tot dar nu stiu cat se datoreaza efectului psihoterapeutic cat a faptului ca a crescut si nu mai e bebe sa ma sperie.
In privinta sotului nu stiu ce sa spun nu mai am rabdare sa mai incerc nimic sa mearga.Am gresit amandoi in relatia asta el cu rautatea lui iar eu cu incercarile mele de a l lasa.
Simt ca orice as face nimic nu l ar schimba.Prin comportamentul lui a reusit sa puna o prapastie intre noi.
Si Steve nu m ar deranja sa fie goala casa.As putea sa vin si sa ma arunc direct in pat de la servici fara sa mai fie nevoie sa fac si pe bubulina gospodina.
In privinta jobului e multa munca dar nu pe 3000 euro mai degraba roni..Nu am alta solutie ca as zbura rapid.
Singurul lucru care inca ma mai tine sunt colegii fara fite si gata oricand sa iti dea o mana de ajutor.
Dar cu siguranta ca nu fac nici aici prea multi pureci.
Adaugă un comentariu / răspuns
7590 comentarii 1 2 ..... 213214215 ..... 252 253 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: