haglund calcaneu

22-07-2010
opacienta
Nu este medic/terapeut
opacienta
Buna ziua! Am fost operata de haglund calcanean bilateral in urma cu 6 saptamini ;operatiile s-au inchis frumos, dar inca am dureri ff mari, la mers, si chiar in repaus ! Ce sfaturi imi dati ? Dupa cit timp cedeaza durerile si voi intra in normal ? (sper !!!)
multumesc !
3 comentarii
0
22-07-2010, ora 22:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu ati precizat ce fel de procedura chirurgicala ati beneficiat.
Haglund este de fapt un sindrom si nu o boala, asa cum este durerea de cap in sinuzita..
Problema este cea a unei conformatii speciale a sistemului suro-calcaneo-plantar. Atata timp cat nu se rezolva problema acestei morfologii speciale, simpla inlaturare a unei proeminente osoase nu rezolva problema.
Pe de alta parte, interventia chirurgicala fragilizeaza enorm insertia tendonului calcanean, motiv pentru care se cumpaneste de 1000 de ori interventia inainte de a fi efectuata.
Eu, din cei peste 200 de pacienti su sindrom Haglund consultati in ultimii 3 ani, inca nu am operat nici unul, din simplul motiv ca nu am gasit inca o veritabila indicatie de operatie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-07-2010, ora 08:47
opacienta
Nu este medic/terapeut
opacienta
Va multumesc pentru raspuns !
0
23-07-2010, ora 09:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu mi-ati precizat de ce procedeu chirurgical ati beneficiat.pentru a va putea lamuri despre dureri...nu ati precizat sexul, varsta, greutatea, soporturi practicate, antecedente etc etc.
Oricum, in perioada post-operatorie este interzis orice efort sportiv vreo 4-6 luni, trebuie efectuata o kineto-terapie specifica (cu personal specializat in patologia tendonului calcanean), trebuie avuta mare grija cu incaltamintea etc etc.

Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul