haglund calcaneu
Buna ziua! Am fost operata de haglund calcanean bilateral in urma cu 6 saptamini ;operatiile s-au inchis frumos, dar inca am dureri ff mari, la mers, si chiar in repaus ! Ce sfaturi imi dati ? Dupa cit timp cedeaza durerile si voi intra in normal ? (sper !!!)
multumesc !
multumesc !
3 comentarii
Buna seara!
Nu ati precizat ce fel de procedura chirurgicala ati beneficiat.
Haglund este de fapt un sindrom si nu o boala, asa cum este durerea de cap in sinuzita..
Problema este cea a unei conformatii speciale a sistemului suro-calcaneo-plantar. Atata timp cat nu se rezolva problema acestei morfologii speciale, simpla inlaturare a unei proeminente osoase nu rezolva problema.
Pe de alta parte, interventia chirurgicala fragilizeaza enorm insertia tendonului calcanean, motiv pentru care se cumpaneste de 1000 de ori interventia inainte de a fi efectuata.
Eu, din cei peste 200 de pacienti su sindrom Haglund consultati in ultimii 3 ani, inca nu am operat nici unul, din simplul motiv ca nu am gasit inca o veritabila indicatie de operatie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu ati precizat ce fel de procedura chirurgicala ati beneficiat.
Haglund este de fapt un sindrom si nu o boala, asa cum este durerea de cap in sinuzita..
Problema este cea a unei conformatii speciale a sistemului suro-calcaneo-plantar. Atata timp cat nu se rezolva problema acestei morfologii speciale, simpla inlaturare a unei proeminente osoase nu rezolva problema.
Pe de alta parte, interventia chirurgicala fragilizeaza enorm insertia tendonului calcanean, motiv pentru care se cumpaneste de 1000 de ori interventia inainte de a fi efectuata.
Eu, din cei peste 200 de pacienti su sindrom Haglund consultati in ultimii 3 ani, inca nu am operat nici unul, din simplul motiv ca nu am gasit inca o veritabila indicatie de operatie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu mi-ati precizat de ce procedeu chirurgical ati beneficiat.pentru a va putea lamuri despre dureri...nu ati precizat sexul, varsta, greutatea, soporturi practicate, antecedente etc etc.
Oricum, in perioada post-operatorie este interzis orice efort sportiv vreo 4-6 luni, trebuie efectuata o kineto-terapie specifica (cu personal specializat in patologia tendonului calcanean), trebuie avuta mare grija cu incaltamintea etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Oricum, in perioada post-operatorie este interzis orice efort sportiv vreo 4-6 luni, trebuie efectuata o kineto-terapie specifica (cu personal specializat in patologia tendonului calcanean), trebuie avuta mare grija cu incaltamintea etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Interpretare RMN
- 1Durere in calcaie, la baza degetelor si arsuri in talpi etc.
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare