helicobacter pylori provoaca urticarie?

19-01-2007
yby
Nu este medic/terapeut
yby
sunt diagnosticat cu urticarie cronica recidivanta cu componenta fizicala (la presiune). Am facut tratamente pentru eradicare parazitoze si anti-helicobacter pylori. Am urmat tratament cu telfast dimineata si alerid seara, timp de 3 luni, dupa care un an nu am mai avut probleme. Urticaria mi-a reaparut si incerc sa aflu cauza. Am fost internat la Spitalul Malaxa si as putea oferi "colegilor de suferinta" eventuale informatii utile. As dori un raspuns si din partea unui specialist.
62 comentarii 12 3 Înainte ›
1
19-02-2007, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
si eu sufar de urticarie cronica de vreo 4 luni de zile, timp in care am facut tot felul de analize din care pana la urma mi-a reiesit ca as avea HP.
Problema e ca in afara de urticarie care iese pe piele am si o stare generala de rau care persista. Mi s-a zis ca e ba de la lipsa de calciu, lipsa pe care mi-am tratat-o ba ca de la stomac.Momentan fac un tratament impotriva HP cu augmentin iar pentru urticarie iau telfast 180 1/zi. daca nu iau telfast urticarie apare. mentionez ca am tot facut la analize si nu mi-a iesit nimic in neregula. (poate nu am facut ce trebuia)
0
21-02-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Tratamentul corect ptr HP: 2 antibiotice {claritomicina +metronidazol sau amoxicilina} plus De-Nol sau omeprazol.Voi mai reveni.
0
23-02-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Am deschis acest subiect pentru ca parerile medicilor sunt imaprtite: unii zic ca HP provoaca urticarie, altii-nu. Incerc si eu pe toate caile sa aflu cauza urticariei. Cert este (mi s-a spus asta si la Sp. Malaxa) ca urticaria cronica se tine sub control cu antihistaminice toata viata (ca diabetul sau hipertensiunea).
Pentru prtsard, citez de pe aici, de pe net:
- "75% din populatie este infectata cu HP, dar nu toti fac ulcer"(probabil, prea putini - urticarie - nota mea)
- "Unele persoane produc in exces un anticorp numit imunoglobulina E(IgE), care suprareactioneaza la anumiti alergeni"
0
26-02-2007, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
Problema la mine e ca ma simt si destul de nasol, acum nu stiu daca e de la HP sau de la altceva (am avut si giardia dar m-am tratat).
Eu nu am avut niciun fel de incident alergic dintr-o data mi-a aparut si nu imi mai trece. Initial am crezut ca e de la giardia, m-am tratat, apoi de la HP ma tratez si de asta.
Ideea e ca am 26 ani si ma cam sperie gandul ca va trebui sa iau pastile toata viata, cred ca totusi trebuie sa existe o cauza pentru care apar.
Am ajuns si pe la doctorul Filip Cornelius care mi-a zis ca ar fii de la alimente dar mie imi apar si daca mananc si daca nu mananc asa ca nu prea gasesc legatura cu nici un fel de alergen.
YBY as vrea sa imi spui mai multe despre cum se manifesta la tine sau de la ce a inceput.
0
27-02-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Eu simt o durere in stomac si stiu ca imediat apare si urticaria -umflaturi ale pielii, rosii ca la pielea urzicata. Mi-apare pe trunchi, membre, la briu, pe git, uneori cu edem Quincke [umflarea buzei].O am de 17 ani.Mi-a reaparut si dupa 7 ani de remisiune. Zici de o cauza;; sint multe.La noi organismul suprareactioneaza la alergeni inofensivi.Te-as sfatui sa-ti faci analize complete in spital.
0
27-02-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Am trecut si eu pe la dr. Filip ca si pe la multi altii.In boala asta trebuie sa ne supraveghem si sa ne informam [chiar si unii de la altii] pentru a da medicului informatii corecte.Citind pe aici despre urticaria la frig, ma gindesc acum ca si mie mi-a aparut doar toamna si iarna, de aceea iau in calcul si aceasta varianta printre altele.SANATATE !
0
01-03-2007, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
Cam asa se manifesta si la mine, simt un disconfort in stomac ceva arsuri sau regurgitatii acide, asta pe parte gastrointestinala. Pe de alta parte mai am si o stare de rau, ma simt ametit, agitat fara motiv, imi simt inima cum bate mai puternic.
Analize mi-am facut cam la tot zic eu, inima, ficat, rinichi, sange nu este absolut nimic in neregula, singurul lucru care mi-a iesit anormal a fost prezenta anticorpilor helicobacter in sange, lucru care a si confirmat ulterior infestarea.
Sunt in tratament acum pentru HP, amoxicilina, claritromicina, nexium.
Mie mi-a aparut brusc cam acum 4 luni.Nu sunt probleme cu tratamentul pe lunga durata cu antihistaminice, parerile sunt imaprtite si cica ar afecta pe termen lung ficatul
Ma obsedeaza aceasta neregula a mea si cred ca am inceput sa dezvolt si o depresie pe tema asta
Nu cred sa nu existe nici un leac pentru asta..
0
04-03-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Mie mi-a iesit prezent HP
0
04-03-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Chiar si dupa tratamentul ca la carte facut ptr. HP, mi-a iesit prezent;se trateaza foarte greu ; sunt curios cum iti va iesi tie.Leac? Unii zic pe aici ca au scapat de ea dar poate sunt in "pauza".Nu dispera, s-ar putea sa-ti treaca si tie spontan.Si eu sper la o "pauza" Daca -nu, incerc sa ajung la cabinetul d-nei prof. dr.Jana Radu.
0
04-03-2007, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
Dupa ce am facut tratamentul cu amox+clarit+nexium ma simt mai bine, nu foarte bine, dar mai bine. In schimb nu pot renunta la antihistaminice pentru ca urticarie continua sa imi apara.
As fii curios sa stiu ce analize sa imi fac ca sa vad daca am scapat de HP.
Pentru ca anticorpii anti HP raman mai mult timp prezenti in organism, iar o endoscopie nu prea ar fii placuta.
0
04-03-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Eu am facut teste de singe si inainte si dupa tratament anti HP si scrie HP -prezent;am facut si endoscopie-stomac si duoden normale, nimic de HP.Repet la mine sunt multe simptome de la urticaria afrigore ;n-am insa testata crioglobulina si nu-s prezenti markerii hepatitei C.La vara ma edific. SANATATE !
0
02-05-2007, ora 00:00
james dean
Nu este medic/terapeut
james dean
Ma aflu si eu in aceeasi situatie ca si voi.am acelasi tip de urticarie (cu componenta de presiune ) de 5 ani...am urmat tratamentul cu antihistaminice si fara nici-un rezultat.in urma unor analize a rezultat un HP pe care l-am tratat cu ajutorul medicamentelor precizate de voi.dar urticaria ramane prezenta.nu stiu ce sa mai fac.aveti date noi cumva?
0
07-07-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Din motive obiective n-am putut posta raspuns pina acum.Nu prea sunt noutati.Am mai facut niste analize;Am Ig-E putin crescut.Sa vad ce mai imi spune medicul si vom mai discuta.Momentan continui cu Telfast si Alerid.
0
03-10-2007, ora 00:00
klara23
Nu este medic/terapeut
klara23
Ma confrunt cu aceeasi problema de aproximativ 3 luni... piele rosie, umflata, ca la urzici... ma simt obosita, agitata, si uneori depresiva fara vreun motiv anume. Mi-am facut toate analizele, in afara unei usoare lipse de calciu nu a fost depistat nimic... Doctorul a spus ca este cu siguranta de la stres si oboseala... Acum am inceput un tratament cu Echinaceea si Trei frati patati, care deocamdata nu da rezultate... singurul care ma scapa de blande este Aleridul... Voi de cat timp il luati? Ma gandesc sa nu exagerez cu pastilele, desi iau doar 1 pe zi... dar nu stiu cat am voie sa continuu tratamentul... Alte pastile mai stiti? V-a ajutat ceva? Mersi mult, multa sanatate!
0
04-10-2007, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
salut

Va recomand tuturor sa luati legatura cu D-na Dr. Chirila de la clinica Naturalia. Au si adresa de web naturalia.ro
Cu ajutorul ei eu ma simt mult mai bine.
Nu am renuntat definitv la pastile dar am redus doza(cred ca as putea renunta dar sunt un pic paranoia daca imi apar iar ).telfast 120.Mai am o luna si termin tratamentul si atunci pa si cu pastilele.
Alimentatia este cruciala, mancati numai natural.
Daca stau bine si ma gandesc cand mi-au aparut mie imi facusem un obicei de a manca la o cofetarie din oras cate o prajitura(creme, blaturi siropuri etc) lucru care il consider declansator in chestia asta.
Ne otravim prin mancare.
Prima intrebare care apare e : "pai si atunci ce o sa mancam ?"
Tot ce corpul nostru stie sa digere de mii de ani, si nu lucruri pe care omul le sintetizeaza chimic.
Cum sa elimine corpul nitritul de sodiu, cand acest element nu se gaseste liber in natura?

Va doresc sanatate tuturor si sa auzim de bine.
0
05-10-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Ma bucur ca ai revenit, prtsard.Dupa un indelungat tratament cu o pastila cam la 48 de ore am luat 3 luni telfast 180 -dimineata si alerid -seara;din august am intrerupt si am intrat in, dorita, perioada de remisiune a urticariei care va tine, cum spuneai si tu, pina la urmatoare greseala de alimentatie caci noi am devenit sensibili.Klara23, poti incerca acest tratament pe care mi l-a dat regretata prof.dr.Jana Rodica Radu.Multa sanatate1
0
05-10-2007, ora 00:00
klara23
Nu este medic/terapeut
klara23
Yby, si tu ai avut aceeasi problema? Cam ce regim alimentar ar trebui sa tin? Ce am voie sa mananc si ce nu? Mersi!
0
08-10-2007, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
Klara23 poti sa mananci orice, orice este NATURAL.
Urticaria, in fond este o reactie exagerata a sistemului nostru de aparare la anumiti factori externi pe care noi ii credem inofensivi, sau cel putin asa ni se spune.
Eu zic sa nu iti faci griji in ceea ce priveste mancarea ci sa ai o cu totul alta perspectiva asupra ei si anume mancarea trebuie privita strict din punct de vedere functional pentru organism. Nu mancam pentru gust.
O placinta de mere poate ca nu e la fel de apetisanta ca si un tort cu nu stiu cate blaturi creme si alte minuni, dar e de zeci de ori mai usoara pentru organism.
Ideea e ca tot ceea ce nu eliminam se aduna in noi, iar pielea este un organ extern care ne anunta de foarte multe ori ca ceva nu e in regula, de la banala acnee pana la puseurile de urticarie cronica.
Daca extern avem manifestarile astea gandeste ce e in interior : ficatul si rinichii sunt principalele organe care ne detoxifica organismul si tot ele sunt primele care cedeaza.
Iar in privinta urticariei nu iti face probleme, cu un regim de viata si unul alimentar echilibrat totul trebuie sa revina la normal.
Corpului tau ii lipseste echilibru pe care l-a pierdut incearca sa il aduci in aceasta stare si totul o sa fie bine.

Iti doresc multa sanatate.
0
08-10-2007, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
E bine sa fiti optimisti;sunteti si foarte tineri(daca 23 e virsta).Eu am 53 si 17" vechime " in domeniu.Ma alimentez, in general, cu produse din gospodaria de la tara si cu preparate de casa(gemuri, compoturi, sucuri, prajituri, etc.)Banuiesc intre factorii declansatori cite un aliment vechi din comert sau cite un medicament.Klara23, ar fi bine sa faci testele.Fiti optimisti si sanatate!
0
05-02-2008, ora 00:00
klara23
Nu este medic/terapeut
klara23
De 2 luni nu mi-a mai aparut urticaria, se pare ca am gasit, in sfarsit, o solutie!!!
Am inceput sa tin un regim alimentar drastic, am renuntat la tot ce era din comert, plin de conservanti si e-uri. Se pare ca in sfarsit organismul s-a "curatat" de toate chimicalele cu care l-am alimentat ani de zile...
La inceputul regimului (prin noiembrie), crizele se rarisera foarte mult, dar de cum gustam ceva f prelucrat (cum ar fi mezelurile si fornetti care se pare ca mi-au facut cel mai mult rau) ma umpleam imediat de bubite.
Yby, ai problema asta de 17 ani??? Au fost si perioade in care nu ai avut, nu? Ce le-a facut sa reapara? Spune-mi, te rog, vreau sa ma feresc cat mai mult posibil. Multa sanatate!
0
09-02-2008, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Ramin la parerea de mai sus-un aliment alterat sau un medicament pe fondul sensibilizarii organismului.Nu tin regim sever ;ma feresc cit pot de preparate din comert(nu stim ce bagam in gura).Daca veti avea din nou probleme cu urticaria, va rog sa postati aici;promit sa fac la fel.SANATATE!
0
25-03-2008, ora 00:00
George M
Nu este medic/terapeut
George M
Sunt pe cale sa intru in rindul dvs, pentru ca dupa 7 ani de investigatii medicale am ajuns in curtea lui HP.Cum a decursul totul:din 1998 aveam momente in care aparea o eruptie alergica pe tot corpul, aproape nu ramanea loc fara umflaturi.Din pacate evolua cu un final delicat, pierderea cunostintei, pe o perioada scurta de timp.Am facut multe, foarte multe investigatii, iar acum sunt in observatia spitalului N Malaxa, unde am diagnosticul de urtucarie cronica.Am urmat tratament cu tefast, prednisol etc, dar am decoperit o imunitate scazuta la Gluten.Am exclus tot ce inseamna gluten si am tinut regim alimentar iar de 5 luni nu a mai aparut.Acum am constata anticorpi la HP, IgG mari peste 3, 34 (fata de 1, 1) si trebuie sa merg din nou la Malaxa pentru tratament.Ce sfat imi dati?
1
11-06-2008, ora 00:00
yby
Nu este medic/terapeut
yby
Am vazut cu intirziere postarea dv. Sfatul meu este sa mergeti la Malaxa.Tinem legatura.
0
17-07-2008, ora 00:00
ramona_puscasu
Nu este medic/terapeut
ramona_puscasu
Buna, si eu am urticarie de un an, nu stiu ce sa mai fac, klara23 te rog imi spui si mie tu cum ai reusit sa scapi? eu tot iau fara nici un rezultat, deja nu mai au nici un efect, ce ma calmeaza pe mine sunt niste injectii intramusculare cu sare disodica...insa efectul nu tine mult, vreo 12 ore...regimuri am tot tinut, poate insa nu cum trebuie...va rog mai ajutati-ma cu ceva sfaturi cei care ati treut prin asta..Multumesc
0
21-07-2008, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
salutare tuturor,
ramona expune pe larg cazul tau sa ne dam mai multi cu parerea ca poate o iesi ceva din asta.
0
21-07-2008, ora 00:00
ramona_puscasu
Nu este medic/terapeut
ramona_puscasu
Hey, multumesc ca va intereseaza cazul meu, am urticarie de un an, mi s-a declansat anul trecut cand am venit de la mare(de aici din Romania) si de atunci parca sunt din ce in ce mai rau, tot mai multe umflaturi care ma mananca, ma inteapa..ma dos efectiv, sunt intr-o dispozitie proasta tot timpul, agitata dar in acelasi timp parca tot obosita, ma si enerveaza toata lumea...ce sa mai zic, la doctori am tot fost (eu sunt din Cluj) tot aceleasi scheme cu antihistaminice imi sunt prescrise de la aerius si claritine la xyzal, telfast, alerid, peritol...samd. Singurele care ma calmeaza sunt prednison si medrol sau intravenos -hemisuccinat. Acum de cateva zile am fost si la o clinica de biorezonanta si mi-au gasi ficatul cam incarcat si un tub digestiv lent, in sensul asta mi-au dat vreo 6-7 feluri de medicamente, capsule, tincturi samd homeopate. Am inceput sa tin si regim la inticatiile Klarei23 (multumesc inca o data) si incerc sa-mi schimb si stilul de viata si sa fiu mai pozitiva, dar efectiv ma ia plansul cateodata cand ma gandesc ca aceasta situatie poate dura si ani, dupa cum spun unii...cred ca o sa ma termine psihic pana la urma boala asta.
Daca ma mai puteti ajuta cu sfaturi sau pareri, va multumesc anticipat!
0
22-07-2008, ora 00:00
prtsard
Nu este medic/terapeut
prtsard
Ramona,
Incearca sa privesti lucrurile un pic mai pozitiv, este bine macar ca ai gasit un tratament care sa iti amelioreze simptomele.
In privinta starilor de nervozitate si panica sa stii ca si hemisuccinatul are un rol important pentru ca pentru a-l metaboliza corpul foloseste calciu, starile de panica, starea de disconfort bataile neregulate ale inimii, toate sunt simptome ale calcemiei.
Eu am avut un episod un pic mai serios si am ajuns la urgente la spital (pe picioare la insistentele sotiei) si mi-au pus o perfuzie cu hemisuccinat, dar vazand ca nu cedeaza (cum ar fii putut sa cedeze in 15 minute) asistenta mi-a facut un hemisuccinat intravenos lucru care m-a adus aproape de lesin. Cand am facut a doua zi analizele aveam calciu 6.
Incearca sa iti aduci aminte ce ai facut la mare, daca ai mancat ceva pe acolo sau daca te-a muscat ceva (vreo insecta ceva).
Camera in care ai stat avea igrasie sau sa nu fi luat vreo ciuperca.
Alergia este o reactie exagerata a sistemului imunitar deci trebuie sa ai ceva in corp care nu convine sistemului imunitar, incearca sa identifici ce.
Incearca sa iti faci analizele la sange amanuntit, eventual la o clinica specializata pe bacteriologie.
Asa cum a zis si Klara, regimul alimentar este cel mai important, corpul omenesc e cel mai complex mecanism, stie sa se curete si vindece singur dar ii trebuie timp, lasa-i timp de regenerare.
Spui ca ti-a iesit ceva la ficat, la cate medicamente ai enumerat ma mir ca nu ti-au iesit analizele mai rau.
Eu am luat un an de zile telfast in fiecare zi, de ajunsesem sa ma urc pe pereti, ma comparam cu cardiacii care trebuie sa isi ia pastila in fiecare zi. Credeam ca viata mea se va termina ca sunt un om foarte bolnav, ma consideram un om ghinionist, cum de s-a putut sa mi se intample mie asta. Usor, usor am inceput sa o ignor cu gandul ca aceasta alergie nu imi afecteaza alte functii, putem foarte bine sa fac sport sa ma distrez sa fac orice atat timp cat imi luam pastilele.
Din cand in cand mai intrerupeam sa vad daca mai am ceva sau nu, ma deprimam cand le vedeam dar treceam mai departe. Dupa un an de telfast nu mi-au mai aparaut. Regimul de viata nu mi l-am schimbat, regimul alimentar numai e asa de drastic dar nu am mai consumat nimic procesat si pana acum e bine. Nu am scapat de ea pentru ca daca mai gresesc si mananc aiurea imediat ma iau starile respective.
Senzatia de moarte iminenta este un simptom al starilor alergice o poti neutraliza prin impunerea gandului ca nimeni nu cunoaste senzatia de moarte.
Si cel mai important incearca sa elimini gandirea fatalista, numai oamenii sanatosi fac alergii.
Astept un raspuns mai pozitiv.
0
22-07-2008, ora 00:00
ramona_puscasu
Nu este medic/terapeut
ramona_puscasu
Multumesc de sfaturi si de incurajari, nu vreau sa par o fatalista, sunt pozitiva de felul meu insa este greu in situatia in care mie toate analizele imi ies bune, merg pe la doctori si vad ca nici ei nu stiu ce sa mai imi dea, asta e problema la mine, tu spui ca puteai face orice atata timp cat luai pastilele, la mine nu functioneaza orice scema am incercat cu antihistaminicele astea tot plina sunt de umflaturi...ma calmeaza doar hemisuccinatul (mie doar intravenos mi s-a administrat pana acum) si de asemenea prednisonul si medrolul, care sunt insa destul de controversate, trebuie tinut regim fara sare...Incerc sa mananc cat mai natural si la indemnul Klarei23, mancare gatita in casa fara nimic adaugat gen delikat, vegeta, pasta de rosii cumparata din comert (am obs. ca mi se accentueaza umflaturile la bulion, ketchup) am mai obs. de asemenea ca mi se agraveaza daca mananc mezeluri, cremvusti...si deci am renuntat complet la acestea. Am mai obs. ca nu-mi place praful si inerc sa aspir in camera in care dorm tot la 2-3 zile, la servici nu lucrez in mediu toxic, nu pot spune ca sunt stresata cu serviciul sau asa ceva...sunt chiar fericita as putea spune, m-am casatorit de curand, eu si sotul meu ne iubim foarte mult, mai am eu ceva probleme interioare visvis de soacra si de conivetuirea cu ea, din pacate nu ne putem pemite sa stam singuri, insa incerc sa o ignor ca sa nu ma afecteze...asta e!
O sa va tin la curent daca fac si eu vreu progres!
0
28-07-2008, ora 00:00
suzana53
Nu este medic/terapeut
suzana53
Eu am facut "blande"in urma cu 5 ani:dermatologul a incercat pe mine diverse tratamente, cu claritine, cu vitamine, cu aciclovir, curifampicina, din nou vitamine...pana m-am saturat, nu nimerea defel.Raspunsul l-am aflat acum cinci luni cand am descoperit anticorpi in sange la helicobacter.In timpul tratamentului cu amoxicilina, DeNol si omeprazol au disparut mancarimile si alte suferinte(intestinale:flatulenta, balonare, diaree etc).Din pacate mi-au reaparut simptomele de colita de fermentatie cu balonari, senzatie de intestine inflamate si...doua blande care ma mananca si ma dor...La analiza depistarii helicobacter in scaun a iesit pozitiv...Cum sa scap de bacteria ucigasa??
0
28-07-2008, ora 00:00
ramona_puscasu
Nu este medic/terapeut
ramona_puscasu
Am facut ceva progrese cu regimul asta cat mai natural pe care il tin, imreuna cu medicamentele homeopate si 1 tb. medrol dimineata si cu xyzal si ketotifen seara...mai iau si saptamana asta medrol si xyzal iar de lunea viitoare incerc sa ma las...tineti-mi pumnii sa nu-mi mai para nenorocitele de umflaturi!
Suzana, mie mi-a spus dermatoloaga mea ca infectia cu helicobacter pylori este destul de evaziva si controversata, in sensul ca 90% suntem purtatori de aceasta bacterie, in mod normal nici nu se trateaza...nu stiu ce sa zic, eu nu am facut testele pentru HC, astea doar din scaun se pot lua oare? Din sange nu?
Adaugă un comentariu / răspuns
62 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.