help me urgent: Este posibil sa avortez dupa amniocenteza?

21-10-2008
3lla
Nu este medic/terapeut
3lla
buna...
am si io o mare neliniste..si va rog sa ma ajutati...am 40 de ani, sunt insarcinata in 18 saptamani, si am rh negativ, medicul ginecolog mi-a spus ca trebui sa-mi fac amniocenteza pt k la bitest mi-a iesit risc de varsta si copilul ar putea iesi cu sindromul down, am facut si triplu test dar datorita programului incarcat al prof. dr. nu am mai asteptat rezultatul triplu testului si am facut amniocenteza punandu-ma sa semnez k sunt de acord cu riscul de a avorta in urma acestei punctii.dar cu toate astea m-au pus sa fac un vaccin rhogam.si l-am facut si pe acesta
Chiar este posibil sa avortez dupa amniocenteza??? ce ar duce la avort??? si ce rezultate mi-ar aduce aceasta punctie in cazul meu...?
ajutati-ma !!!
6 comentarii
0
21-10-2008, ora 22:15
Romanitza
Identitate neconfirmată
Romanitza
Orice manevra medicala are un grad de risc.Dupa 35 de ani creste riscul ca produsul de conceptie sa prezinte malformatii.Amniocenteza da un diagnostic de certitudine, daca purtati un copil sanatos, sau cu malformatii.Sper sa aveti confirmarea unui copil sanatos!
Este posibil un avort, dar nu inseamna ca e si probabil.Amniocenteza, la 40 de ani, e absolut necesara.Nu cred ca v-ati fi asumat riscul unui copil cu malformatii majore, care sa sufere toata viata, sau sa nu fie viabil la nastere.
Fiti pozitiva! E foarte posibil sa aveti un copil sanatos, sa duceti sarcina la termen si sa aveti o viata fericita alaturi de el.
0
22-10-2008, ora 16:50
3lla
Nu este medic/terapeut
3lla
multumesc mult...chiar am nevoie de incurajari:*:*
0
22-10-2008, ora 21:05
Romanitza
Identitate neconfirmată
Romanitza
Am 43 de ani, nu am copii, sunt medic.Daca as ramane insarcinata, cu siguranta as face amniocenteza.Riscul de avort dat de acesta investigatie, este mai mic decat riscul de a avea un copil cu malformatii.Prefer sa stiu, sunt responsabila pentru viata copilului meu.Un avort ar fi traumatizant pentru mine.Un copil cu malformatii grave ar fi traumatizat toata viata si eu pe langa el.Raspunsul meu a fost atat in calitate de medic, cat si in calitate de femeie la 43 de ani.Curaj si optimism!Ai procedat ca o femeie inteligenta si responsabila.
0
17-11-2008, ora 22:57
3lla
Nu este medic/terapeut
3lla
buna seara :)...vreau si io sa stiu...ce inseamna morfologie fetala...cum e asta??? ce se mai afla si prin asta. va rog sa ma lamuriti...multumesc
0
28-01-2009, ora 13:01
aura22
Nu este medic/terapeut
aura22
am vrut sa fac bitest-ul dar depasisem 14 saptamani de sarcina si nu am mai primit nici un rezultat de la laborator, doar niste parametri, fara nici o interpretare, acestia sunt : Free Beta HCG 19.8
si PAPP- A 4.27, metoda electrochemiluminiscenta. Ar putea cineva sa ma ajute, sa-mi spuna ce inseamna acestea? Va multumesc!
0
04-06-2009, ora 16:39
Altaramis
Nu este medic/terapeut
Altaramis
Am facut in viata mea 4 avorturi. Acum sunt insarcinata in 26 saptamani. Am 40 ani. Imi este frica, ma gandesc cu toata fiinta mea sa am un copil normal. Nu am facut amniocenteza. De fiecare data Dumnezeu cand hotaraste sa fie conceput un copil, hotaraste si gata... Imi pare nespus de rau pentru ceea ce am facut. Tot timpul, dincolo de ce este divin, intervine cate o nevoie... Ca si discutia de acum, spre exemplu... Cine ne da noua dreptul sa hotaram daca nastem sau nu un copil? "Este mai mare riscul de a naste un copil cu malformatii, decat riscul de a avorta in urma amniocentezei"... De ce? Cred ca fiecare din noi are cate o cruce de dus... Imi pare tare rau daca infurie pe cineva ceea ce eu cred in aceste momente.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Monitorizarea în primii ani de viață a copiilor născuți cu sindrom Down, necesară pentru a preveni complicațiile cardiace și pulmonare
  • Preferințele alimentare ale copiilor cu sindrom Down îi pot predispune pe aceștia la deficiențe nutriționale
  • Ce cauzează îmbătrânirea accelerată în sindromul Down
  • Boala Alzheimer progresează mai rapid la persoanele cu sindromul Down
  •