Anxietate fata de o colega de la servici cu sindromul down | Forumul Medical ROmedic

Anxietate fata de o colega de la servici cu sindromul down

18-02-2015
norbilaur
Nu este medic/terapeut
norbilaur
Buna Seara.De cateva luni bune am niste probleme cu o colega din servici care sufera de sindromul down.Colega respectiva mi-a fost iubita dar fara a avea relatii intime.Problemele au inceput atunci cand colega respectiva mi-a interzis sa ascult genurile muzicale preferate, nu ma mai lasa sa merg nici pana la bucatarie sa beau apa, tinea telefonul si zicea ca inchide cand vrea ea.Atunci mi-au aparut episoade cu anxietate severa cu atacuri de panica si emotii.Tot timpul cand o vad zilnic am emotii, palpitatii si stari de anxietate cu atacuri de panica.Si chestia nu se opreste aici.Cand ma vede tot timpul ma jigneste sau face glume aiurea despre mine.Sunt pur si simplu terminat psihic.Am fost la medic acum mi-a dat in plus un Anxiar eu fiind sub tratament cu Rispolept si Spitomin.in prezent sunt in medical deoarece sunt internat ambulatoriu la spital din cauza acestor simptome.Dar in continuare ea nu se opreste.Desi i-am spus in nenumarate momente ca ramanem colegi ea spera la mai mult decat colegi.Eu unul nu as mai dori sa trec prin aceste episoade.Cu anxiar mi-am revenit cat de cat.Este totusi o rezolvare cum sa procedez cu colega care are 22 de ani si sufera de sindromul down?Eu am fost indragostit mult de ea dar acum am o repulsie fata de ea si de mama ei care tot timpul cand erau probleme imi tinea morala.
Va multumesc anticipat.Norbert
8 comentarii
0
18-02-2015, ora 10:07
Cezar1978
Nu este medic/terapeut
Cezar1978
Èšinând cont de problemele tale de sănătate trebuie sa găseşti o metoda finuta sa te distantei având în vedere ca şi ea nu are o stare buna de sănătate şi nu trebuie sa i produci vreo trauma.Poti avea în vedere schimbarea locului de munca sau orice alta soluţie.Tratamentul pe care îl iei nu te va ajuta dacă trăieşti în stres, acesta fiind principala cauza care îţi intretine boala.Fata are nevoie lângă de oameni care o iubesc, puternici, care o înţeleg, iar tu la fel.
0
19-02-2015, ora 15:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ norbilaur

Nu te mai duce la ea acasa si spune-i ca la boala ta doctorul ti-a recomandat relatii de amicitie, nu amoroase. Altfel boala se poate agrava. Tu nu suporti prea multe emotii si trebuie sa faci ce spune doctorul.
0
19-02-2015, ora 15:54
norbilaur
Nu este medic/terapeut
norbilaur
Din fericire nu am ajuns niciodata la ea in casa.Dar prin servici cand ma vede e dezastru o apuca dragostea fata de mine...Dar eu nu o mai suport psihic ma oboseste.Am ajuns sa iau deja 3 medicamente psihice.Pana in februarie luam doar 2 medicamente acuma doctorul mi-a dat in plus sa iau seara anxiar de 1 mg.
0
19-02-2015, ora 16:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O iei de-o parte si ii explici treaba cu relatiile de amicitie, ca altfel de relatii iti fac rau. Trebuie sa fii calm si sa ai curajul sa discuti cu ea.
Anxiarul e un medicament bun si nu e pe termen lung. Medicul ti-a dat oricum o doza mica, stai linistit. Spune-i ca si parintii si medicul te-au sfatuit sa intri doar in relatii de amicitie ca altfel ti se inrautateste starea de sanatate si va intelege.
0
19-02-2015, ora 17:56
norbilaur
Nu este medic/terapeut
norbilaur
Din pacate am incercat si nu intelege.Ea zice ca vrea baieti sa se sarute cu ei dar mie imi face rau.Mama ei este sefa unui ong cu persoane cu dizabilitati din pacate de multe ori mi-a tinut observatie.Mama ei nu intelege ca eu am probleme psihice si din cauza asta se poarta asa
0
19-02-2015, ora 18:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mama ta nu poate vorbi cu mama ei la telefon ?
0
19-02-2015, ora 20:54
Cezar1978
Nu este medic/terapeut
Cezar1978
Nu merge cu nici o explicatie, si fata are o problema sensibila de sanatate.orice discutie nu are nici o finalitate, ea poate avea chiar o mica obsesie pt tine.singura solutie e sa pleci in lumea mare si sa-ti gasesti alt drum.pt tine sanatatea e cea mai importanta.Loc de munca mai poti gasi insa sanatate cam greu.
0
20-02-2015, ora 20:02
norbilaur
Nu este medic/terapeut
norbilaur
Deocamdata colega respectiva a ramas cunostinta pe facebook.Sper sa isi dea seama ca nu poate fi nimic intre noi si sa inteleaga, insa mie unul inca mi-e foarte teama de ea.Cand voi incepe serviciul va trebui la iesire la ora 13 sa astept al 3-lea autobuz ca sa nu ma intalnesc cu ea, E groaznica intalnirea mea cu ea practic ajung la servici in stress si nervi iar la intoarcere ajung acasa terminat obosit.Ea nu e fata care sa faca rau dar cum vorbeste si ce vorbeste ma oboseste
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul