Hematom dupa operatie

04-02-2019
loramio
Nu este medic/terapeut
loramio
Buna ziua.In decembrie am facut o operatie clasica de varice (avand si tromboflebita superficiala).Dupa operatie, in zona unde am avut tromboflebita(in dreapta genunghiului) mi a rama o zona intarita care nu s a retras in urma tratamentului cu Alle gel.Medicul care m a operat mi a spus ca este un hematom si ca trebuie extras chirurgical.Mi a facut o incizie si mi a extras acel hematom.Problema este ca a doua zi zona era intarita din nou...am apasat acea zona si a inceput sa se scurga prin acea incizie un lichid rosiatic (parca era sange cu apa).Acelasi lucru se intampla in fiecare dimineata cand schimb pansamentul (sunt 6 zile de cand este facuta incizia) cu mentiunea ca lichidul este acum incolor (parca este apa).Ce ar trebui sa fac? Sa apas in continuare zona pt a scurge acel lichid apos si a se retrage zona intarita ?Este ceva normal?Specific ca daca nu apas acea zona dimineata, incizia pare ca se prinde si se vindeca, dar ramane zona intarita din nou.

Multumesc!
1 comentarii
0
05-02-2019, ora 18:49
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
E greu de apreciat fara o examinare vizuala. Dar daca, cantitativ, in timp, se diminueaza secretia, iar umflatura se micsoreaza, evolutia e buna. Pozitiv este faptul ca s-a transformat culoarea lichidului de la rosiatic la incolor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: