hematom la picior?

97 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
06-02-2011, ora 17:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa va explic, pentru a treia oara, ca singurul element esential este examenul clinic atent si competent.
Uneori, in funstie de semnele clinice, poate fi nevoie de un Computer-Tomograf (pentru fractruri oculte), dar acesta se prescrie strict numai dupa examinarea clinica (incidentele sunt cerute in functie de semnele clinice).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-02-2011, ora 11:32
Exelerost
Nu este medic/terapeut
Exelerost
Buna ziua ! Am o intrebare pentru dumneavoastra daca sunteti amabil...

In urma cu 4 luni am avut un accident de masina, ma situam pe scaunul din dreapta/fata (deci pasager) si am suferit o coliziune frontala cu 3 copaci (2 i-am doborat iar al 3-lea era mult prea gros pentru a fi doborat). In al 3-lea copac am ramas suspendati la circa 2 metri deasupra solului deoarece eram intr-o prapastie. Simtind mirosul de incins si nestiind ce rani am, am sarit din masina si am ajuns inapoi pe carosabil (undeva la 20 mai sus de unde era masina).

Ulterior am vazut ca am o plaga destul de mare (3-4cm), pretibiana, la piciorul stang, pana la os. A fost cusuta etc, acum mai este doar o cicatrice de culoare rosu inchis.

In afara de aceasta plaga, cu genunchiul drept am spart bordul, mai exact torpedoul din dreapta si ce era deasupra lui... a fost facut tandari. Aparent n-am avut nimic la picior, doar dureri cu care ma mai confruntasem pana atunci. Nu era vanat etc. Acum o luna si jumatate am lovit iar foarte puternic acel genunchi, mai exact de o muchie de ciment...o durere groaznica dar la fel, nu s-a umflat, nu s-a invinetit.

De 2-3 saptamani totusi, am observat ca in partea dreapta a genunchiului, unde se mai vede putin cum m-am zgariat putin in urma loviturii, cand nu tin piciorul drept, ci inchid incheietura (sper ca intelegeti), locul loviturii este mai umflat... ascutit as putea spune. Este de asemenea si foarte vulnerabil, la o banala atingere din greseala de piciorul unei mese de exemplu. doare foarte foarte rau.


Un prieten, ce a avut un accident de motocicleta mi-a spus ca a avut aceeasi problema, si a denumit-o Hematom. Mi-a spus ca ori trebuie sa ma duc la un medic care-mi face un tratament pe baza de impulsuri electrice (nici el nu stie sigur), ori daca nu se va retrage singur in 2-3 ani.

Imi puteti spune ce este de facut in acest caz ?

Va multumesc foarte mult si imi cer scuze pentru ocuparea timpului dumneavoastra !

Cu stima, Fabian.
0
20-02-2011, ora 19:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Prin hmatom intelegem o acumulare de sange sub piele si nimic altceva.
Hematomul se resoarbe singur daca sursa sangerarii nu mai exista.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
25-03-2011, ora 12:13
witcher
Nu este medic/terapeut
witcher
acum un an jumate am suferit o puternica lovitura la piciorul stang in dreptul tibiei, am fost dus la spital si m'i s'a spus ca este vb despre un hematom, glezna incepuse sa se inegreasca foarte tare si locul lovit se marise considerabil, la spital m'i s'au administrat calmante, anti.inflamatorii si ceva antibiotice, am facut raze la os si nu sa vazut nici un fel de fractura a osului, doar o sensibilitate pe partea osoasa pe piciorul stang partea din dreapta osoasa, la atingere doare usor, apoi totul a fost ok, pana cand a inceput sa se coloreze iar, dureri ale piciorului, stari de raceala si cald, zvacneala, dureri la mers pe laba piciorului si tibie, am facut acum o luna un examen ptr circulatie raze sau echo nu stiu exact termenul care se foloseste, dar am primit copie cu vasele...si cat sange circula, detaliate, la ambele picioare, doctorul mi-a spus ca este o problema strict de circulatie, mi-a recomandata niste sosete medicinale care sunt lungi pana la genunchi, dar strang destul de tare si creeaza un discomfort, asa ca nu mai port, sunt din constanta, va rog frumos sa-mi recomandati cel mai bun specialist din constanta sa merg la el cu aceste analize si sa fac ceva ca ma simt din ce in ce mai rau pe acest picior.va multumesc anticipat
0
31-10-2011, ora 20:08
vasile1994
Nu este medic/terapeut
vasile1994
Buna ziua.Sora mea de 6 ani are o unflatura in zona placii inghinale.Nu este vanat dar este unflat si tare.Medicul i-a prescris mamei mele pentru sora mea Diclofenac gel si nu se vede nici o schimbare.Va rog sa ma ajutati.Multumesc anticipat.
0
13-12-2011, ora 22:20
Liviu p
Nu este medic/terapeut
Liviu p
Buna ziua
Cam de 3-4 zile mi-a aparut pe picioare in zona tibiei un fel de iritatie( la ambele picioare).
Arata ca si cum m-as fi lovit in zonele respective-culoare rosu spre maroniu nu vanat. Din cate observ treaba asta se extinde si se extinde destul de repede. Momentan folosesc niste lamisil pentru micoze dar nu vad schimbari (avanseaza in continuare). Ciudat este ca este prezenta pe ambele picioare in aproximativ acelasi loc.
Iritatia este doar pe partea din fata a tibiei. Nu am dureri mancarimi etc(nici macar nu simt ca este acolo).Din cate observ iritatia este mai mare la nivelul radacinii firelor de par(poate ma insel pt ca am ceva par in zona respectiva).
Are cineva o idee?
Va mulltumesc!
0
13-12-2011, ora 23:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Trebuie sa va adresati unui dermatolog sau, in functie de datele personale, unui specialist in Chirurgie vasculara, unui infectionist, unui diabetolog, unui reumatolog, unui cardiolog etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-01-2012, ora 10:55
Robby05
Nu este medic/terapeut
Robby05
Buna ziua!
De ceva timp am pe piciorul stang, in partea stanga, undeva la mijloc, ceva ca o galma, de mici dimensiuni. Nu doare daca o ating, nu ma incomodeaza in mod normal, dar totusi la vedere pare suparatoare. Eu sunt elev in clasa a X-a A, am 17 ani, nu prea fac miscare, petrec majoritatea timpului fie in pat, fie la calculator, fie in banca de la scoala. Am 55 kg, 1.70m. De la ce a aparut si cum pot scapa de el?
0
23-01-2012, ora 12:45
Robby05
Nu este medic/terapeut
Robby05
Atasez si o poza aici, se poate observa in partea de sus.
http://shareimage.ro/images/21l04057ivfki2504sap.jpg
0
25-01-2012, ora 12:51
Robby05
Nu este medic/terapeut
Robby05
Am facut radiografie si mi s-a spus ca am chist sinovial. Dar am auzit in 2 feluri, radiologul a spus ca va disparea de la sine, chirurgul a spus ca trebuie operatie. De aceea am nevoie de parerea unui ortoped. Ce credeti ca trebuie facut?
0
01-02-2012, ora 13:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu cred ca este vorba despre un chist sinovial, ci mai curand despre osteocondroza extremitatii proximale a metatarsianului 5, cauzata de tractiunea excesiva a muschiului scurt fibular.
Evident, pot exista alte sute de diagnostice posibile, decelabile insa doar prin consult clinic atent si competent.
Pana atunci orice interventie chirurgicala este total exclusa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
01-02-2012, ora 19:55
Robby05
Nu este medic/terapeut
Robby05
As mai putea adauga ca isi schimba dimensiunile de la zi la zi, cand e mai mare, cand mai mic, cateodata este rosie zona, alteori e normala.
0
09-02-2012, ora 10:51
bobyV
Nu este medic/terapeut
bobyV
Buna ziua,
Nu stiu daca este important dar mai intai va dau cateva info: am 32 ani, sex M, greutate 77kg, 1.82m.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Acum 9 zile, am alunecat pe scari din cauza ghetii si am cazut pe spate. In cadere am incercat sa feresc spatele din cauza unor probleme pe care le am la partea lombara si am atenuat oarecum caderea sprijinindu-ma cu mainile de peretii laterali insa am pierdut controlul asupra celorlalte parti anatomice :)..si am lovit ft tare cu gamba piciorului stang de marginea unei trepte. Nu am putut vedea/trata pe loc piciorul ci abia dupa aproximativ 1 ora cand am descoperit o umflatura in locul respectiv ( pe partea exterioara a gambei ( deci nu partea din spate ) la jumatatea distantei dintre glezna si genunchi ) ceva mai mare ca diametrul unei mingi de tenis de masa. Am tratat initial locul cu putina gheata si peste noapte o compresa de alcool sanitar cu apa iar a doua zi mi-am luat un unguent naturist 'stimuven' ptr ca pe locul respectiv, sub piele, se formase un hematom evident la atingere pe aceeasi suprafata ca si diametru cu umflatura initiala care intre timp se retrasese. Zona din jur, pe o suprafata de 12-15 cm patrati a fost umflata bine si s-au format vanatai. Dupa 3 zile de 'tratament' cu acest unguent umflatura sa mai retras insa peste noapte am avut dureri mari, zona fiind rosie si ft fierbinte, asa ca am schimbat 'tratamentul' in comprese cu biter suedez dupa ce anterior am uns cu alifie de galbenele zona. Umflatura a coborat la nivelul gleznei, pe traiectul respectiv, unde s-au format si vanatai, si timp de 3 zile m-am simitit ceva mai bine, vanataile din zona loviturii au disparut dar intr-o noapte am avut iarasi aceleasi simptome de zona rosie si fierbinte si dureri mari si stare febrila ( nu mi-am luat temperatura insa cred ca era putin crescuta) Am trecut pe ketonal duo 150mg / 2 pastile pe zi si augmentin 1000 mg/ 12 ore ( tot de capul meu) si pungi de gheata invelite in prosop de 5, 6 ori pe zi - astazi este a 3-a zi cu aceasta 'reteta'. Umflatura a mai dat inapoi in jurul hematomului insa acesta se pastreaza aproape la marimea initiala, desi durerile sunt mai scazute ca intensitate noaptea si starea generala este simtior ameliorata. Mentionez ca abia aseara am efectuat o radiografie la un centru particular, fara niciun fel de trimitere, pe care nu apare nicio fractura la nivelul osului si ar urma sa merg la un consult de specialitate insa din cauza serviciului nu am reusit sa ajung nici pana la aceasta ora. In tot acest timp nu am menajat in niciun fel piciorul, doar noaptea l-am tinut pe o perna astfel inca sa stea ceva mai sus.
Stiu ca nu e nimic bun in tot acest 'tratament' pe care mi l-am administrat fara consult de specialitate si stiu ca trebuie sa ajung la un doctor insa pana atunci astept cu mult interes un sfat/ opinie de la dvs. Ca si diagnostic este doar un traumatism mai sever sau poate fi chiar ceva mai rau ? am facut bine ca am luat antibiotic sau nu era indicat ? Va multumesc din suflet!
0
09-02-2012, ora 22:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Antibioticul este total contraindicat, determinand complicatii severe, imediate si la distanta.
ìn rest, fara o examinare clinica la specialistul ortoped, nu se poate emite o ipoteza diagnostica, putand fi vorba despre sute de diagnostice posibile.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-02-2012, ora 10:08
bobyV
Nu este medic/terapeut
bobyV
Am ajuns aseara la un specialist si diagnosticul este ruptura musculara..cu tratament gheata si antiinflamatoare..fara antibiotic. Si cu repaos. Sper sa nu fie nicio probl legata de faptul ca am uzat timp de 3 zile si de antibiotic. Dvs spuneti ca pot exista chiar complicatii ulterioare folosirii antibioticului la nivelul hematomului format sau ce gen de complicatii? va multumesc!
0
13-05-2012, ora 20:40
adiadi12
Nu este medic/terapeut
adiadi12
sa traiti ! am 17 ani si acum o saptamana m-am lovit la fotbal. adversarul a dat cu ciocul in tibie. mi s-a invinetit, s-a umflat si era ca un fel de sange acolo sub piele..iar acum dupa o saptamana a ramas o galca mai mica.. si sangele ala de sub piele { cred ca e sange } s-a deplasat.. in locul unde m-a lovit mai e umflatura si foarte putin vanat.. e grav ? mai ales cu umflatura aia?
0
13-05-2012, ora 20:42
adiadi12
Nu este medic/terapeut
adiadi12
am uitat sa precizez ca o farmacista mi-a dat un unguent numit Hepathrombin
0
31-05-2012, ora 18:19
dorothyna
Nu este medic/terapeut
dorothyna
Buna ziua.

Va rog, daca se poate, sa imi dati o rezolvare la problema mea. In urma cu 2 saptamani am avut un accident in urma caruia m-am ales cu o fractura de maleola ( la glezna stanga). Piciorul este imobilizat de atunci intr-o atela ghipsata. Cand am fost la spital in ziua accidentului mi s-au facut radiografii, astfel descoperind problema de la glezna. De asemenea mi-au facut si la genunchi, dar au zis ca nu e nimic rupt. Problema mea acum e la genunchiul stang. La inceput a fost umflat ( acum s-a mai tras putin umflatura) insa am un hematom urat cat palma care inca nu s-a retras. Se vede totusi o imbunatatire, o parte din zona vecina s-a facut vanat-galbuie, dar inca mai este o zona rosie destul de mare. E dureroasa la atingere, are niste 'umflaturi" pe sub piele asemeni unor noduli. Am rugat doctorul care mi-a pus glezna in ghips sa fac un RMN, insa a zis ca vedem ce se intampla peste 10 zile, cand ma duc sa dau ghipsul jos (de la glezna). Sunt un pic speriata de ce ar putea sa fie la genunchiul meu. Nu stiu daca va trece hematomul si in cat timp. Ma masez de 3 ori pe zi cu un gel cu heparina si diclofenac (si alte ingrediente) dar as vrea sa stiu daca mai pot astepta inca 10 zile pana ma duc la consult sau e urgent. Mentionez ca am 27 ani, accidentul a fost destul de violent pt genunchi si nu stiu care sunt urmarile decat in urma unui RMN. Cum imi recomandati sa procedez?
Multumesc anticipat
0
31-05-2012, ora 19:09
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza postati radiografiile aici pe forum ca sa vedem ce fractura aveti
un hematom se poate retrage daca folositi local heparina si gheata, insa se poate transforma si serom, se poate organiza sau se poate infecta, rar din cauza tensiune piele deasupra hematomului se poate necrotiza si hematomul se evecueaza singur (varianta nefericita)
in prima faza daca in zona genunchiului nu a fost gasita nici o fractura si nu este pericol pentru un sindrom de compartement deobicei se alege varianta conzervativa la hematoame, daca acesta nu vrea sa se resoarbe se poate deschide si evacua chirurgical. in cazul in care hematomul este pe o suprafata mare sau eventual circulara pe membrul inferior, despartind fascia de tesutul subcutan (decollement) operatia este prima alegere.
dupa trecerea fazei de durere acuta neaparat trebuie reexaminata genunchiul pentru a depista eventualele leziuni de ligamente si menisc
0
26-04-2013, ora 17:31
radinho
Nu este medic/terapeut
radinho
Buna ziua!
In 12.04.2013 am avut un accident rutier. Eram pe motocicleta si am fost lotiv de o masina. Impactul s-a produs pe laba piciorului stang. In urma radiografiei a rezultat ca nu exista nici o fractura, ci doar o contuzie puternica, in urma careia a doua zi a aparut un hematom in talpa piciorului.
Acestea sunt poze facute in 22.04.2013.
http://shareimage.ro/images/wr58tgmxbeo5tusregic.jpg
http://shareimage.ro/images/fmvigcpbobaad37olud.jpg
Am consultat 2 medici, iar unu dintre ei e de parere ca hematomul se va retrage singur, iar celalalt a luat decizia unei operatii de extirpare apreciind iminent pericolul calcifierii hematomului avand in vedere ca au trecut 2 saptamani si nu s-a resorbit.
Am facut si un examen RMN. Dimensiunea hematomului este apreciata la 9cm lungime si 3cm adancime. Daca este nevoie atasam si rezultatul.
Va rog sa imi spuneti parerea dvs. si daca e corecta decizia interventiei chirurgicale la care trebuie sa ma prezint luni dimineata.
Va multumesc anticipat!
0
28-04-2013, ora 10:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Evacuarea unui hematom este o decizie teribil de dificila:
- cel mai adesea trebuie realizata in primele 6-48 ore de la traumatism, pentru evitarea unui sindrom compartimental, tipic la acest nivel;
- un hematom atat de important este, de obicei, expresia unei fracturi sau a unei leziuni articulare importante (fractura-luxatie Lisfranc, diagnostic extrem de sever). Evaluarea acestui aspect mi se pare fundamentala, deoarece in acest caz evacuarea hematomului este fie total interzisa, fie este secundara interventiei pentru osteosinteza, reducerea fracturii-uxatie Lisfranc etc.
- examenul RMN ofera dimensiunea hematomului, care poate fi aflata infinit mai simplu, prin examinare directa sau echografie. Din pacate ofera informatii mai putin fiabile dpdv osteo-articular, mai ales daca nu s-a studiat cu mare atentie zona articulatiei Lisfranc, punandu-se accent strict pe hematomul impresionant.
- diagnosticul de finete al unei leziuni osoase sau ligamentare (fractura-luxatie LIsfranc) presupune un Computer-tomograf.
In aceste conditii, decizia va apartine in totalitate, insa trebuie sa aiba la baza premisele enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-05-2013, ora 08:12
elysa777
Nu este medic/terapeut
elysa777
Buna Ziua
Am nevoie de un sfat in legatura cu un acident, care a avut loc la o herghelie de cai pentru echitatie.
Am fost acidentata la o echitatie de cai, cam 3 zile in urma. Un cal de care m-am apropiat m-a impins cu capul si am cazut jos si apoi cu picioarele m-a presat pe piciorul drept care acum este rau accidentat.
Am fost la doctor si nu mi-a recomandat nimic, am mai multe hematoame extinse aproape pe tot piciorul, si s-a umflat piciorul, nu ma doare, dar arata groaznic si se cobora umflatura la glezna. Hematoamele se intind de la coapsa interior, la genunchi interiorul piciorului si la gamba la fel, suprafata este ff mare.
Nu am pus nimic si nu stiu ce ar fi bine sa folosesc pentru a se retrage si a nu avea complicatii.
Multumesc mult
0
01-09-2013, ora 20:15
SualicConstantin
Nu este medic/terapeut
SualicConstantin
Buna seara! am si eu o problema.. am cazut cu bicicleta, si m-a lovit cornul in picior, si s-a format un hematom. el se afla la o palma de penis, pe pulpa piciorului drept, am fost la medic, am stat internat 3 zile, am luat tratament, si cand am iesit nu mi-a dat nici o reteta.. si este putin mai mic acum.. are jumatate dde centimetru.. si ma doare.. aveti vreo idee ce sa-i fac? multumesc
0
07-03-2014, ora 00:52
Andreea R.
Nu este medic/terapeut
Andreea R.
Domnule doctor, ma bucura faptul ca raspundeti cu constiinciozitate si profesionalism celor care va solicita sfatul aici pe site, si ma incurajeaza sa apelez si eu la bunavointa dv. Fetita mea, de 3 ani si jumatate, de 14, 5 kg (usor slabuta), in timp ce sarea pe canapea de pe spatarul acesteia, s-a lovit intr-o piesa de construit din lemn, sus, pe picior, in apropiere de zona inghinala. A dezvoltat un hematom de marimea unei nuci, vinetiu, iar in mijloc rosu. La atingere spune ca este foarte dureros, si este tare, mie mi s-a parut ca are o textura de cartilaj. Traumatismul a avut loc in urma cu aprox 2 saptamani, iar dr. de familie i-a prescris Zinnat, Ibalgin, Baneocin crema si rivanol. In plus, ni s-a spus ca daca nu trece in cateva zile, ne va trimite la chirurgie pediatrica. Intrebarea mea este- o ajuta antibioticul, caci ma feresc de ele de obicei, administrez numai daca e musai. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat!
0
07-03-2014, ora 09:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Antibioticul este total inutil.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-03-2014, ora 23:57
Andreea R.
Nu este medic/terapeut
Andreea R.
Multumesc pentru raspuns!
0
04-07-2014, ora 03:20
timica
Nu este medic/terapeut
timica
Buna seara. Vreau sa va cer si parerea dumneavoastra, domnule doctor. In urma cu 3 ani am avut un accident cu motocicleta, din care au rezultat numeroase fracturi. Dupa ce am fost trantit de pe motor un camion de 3.5 tone a trecut peste mine (zona bazinului). La piciorul drept nu am avut nimic rupt doar pulpa(coapsa)era practit "turtita" si avea o culoare vanata-galbuie. Partea exterioasa era foarte umflata si la atingere se simtea un lichid in interior. De la spital mi-au zis ca este un hematom foarte mare, dar de obicei se absoarbe singur. Dupa o luna de zile era la fel si au decis sa imi faca o incizie si mi-au scos cu seringa in jur de 850 ml de lichid inchis la culoare. Piciorul cat de cat isi revenise la forma initiala. Mi-au facut un bandaj de la pulpa pana la genunchi foarte strans pentru ca pielea se intinsese foarte mult. Dupa o saptamana sa format din nou si au extras in jur de 300-400 ml de lichid, dupa care iar bandaj. Am facut apoi ecografii si RMN si eu zis ca "sacul" principal din care au tot extras acel lichid sa impartit in mai multe locuri dar cantitatea de lichid este foarte mica. Acum eu sunt "fixat" pentru ca mie mi-a ramas o umflatura destul de mare pe partea exterioara a pulpei si nu este deloc extetic. Orice pantaloni pun pe mine din spate se vede acea umflatura. La atingere este destul de moale. Alta problema este ca eu toata partea aceea de picior nu o simt. Daca ma ating sau lovesc nu simt nimic. Este amortita. Un alt doctor a spus ca ce mi-a ramas mie acolo este tesut gras. Ceva de genul, nu imi mai aduc bine aminte. Mi-a zis ceva de operatie ca trebuie sa taie muschiul in doua, sa curete pe acolo. Nu prea am fost incantat de cele auzite. Exista vreun remediu sa mai reduc putin macar din acea umflatura ? Am 23 ani. Toate analizele si acele proceduri de absortie a lichidului, le-am facut in Italia(Roma). Ideea cu operatia, a fost a unui doctor din Romania(Galati). Va rog daca puteti sa imi dati un sfat. Va multumesc
0
16-10-2015, ora 21:52
mihail1996
Nu este medic/terapeut
mihail1996
Buna Seara, acum 10-11 zile in timpul unui meci de fotbal am primit o lovitura puternina in partea dreapta a gambei piciorului stang.Acum s-a format un hematom care conform unei ecografii are dimensiunea de 10cm.Acuma urmez un tratament cu oxacilina(1 pastila la 6 ore), ALLE-gel si compres rece, uneori mai pun compres cu magneziu.Muschiul este aproape la fel ca inainte de moale, exceptie zona hematomului.Doctorii mi-au spus ca in 2-3 saptamini o sa se resoarba hematomul si o sa iasa vanataia la suprafata.
Am vrut sa aflu parerea dumneavoastra, sa stiu daca fac totul corect si nu e nevoie de alte interventii cum ar fi cele chirurgicale.
Multumesc anticipat.
0
16-10-2015, ora 21:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Totul este corect, insa nu am inteles de ce va administrati antibiotic: este o atitudine absurda, inutila si periculoasa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-10-2015, ora 09:47
nechitamarius
Nu este medic/terapeut
nechitamarius
Buna ziua, in urma unei activitati sportive, tenis, am contractat o ruptura musculara (acum 2 saptamani) la gamba dreapta. In urma ecografiei de parti moi s-a evidentiat un hematom de 12 cm pe 4 cm. Tratamentul actual care mi s-a prescris este de repaus la pat (de o saptamana), Trombex si Hepatothrombin, pastile Ketonal, Algocalmin si nurofen. Intrebarea mea este: cum pot preveni complicatia hematomului calcificat dupa sederea la pat ? Credeti ca tratamentul acordat este suficient si corect ? Va multumesc frumos. Cu stima, Nechita Marius
Adaugă un comentariu / răspuns
97 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •