hemoragie dupa nastere. opinii diferite ale medicilor.

25-11-2010
roskna
Nu este medic/terapeut
roskna
buna seara.am nascut pe 18 oct.(epiziotomie).am sangerat pana pe 18 noiembrie, mi-a revenit secretia care o aveam inainte pentru cateva zile, iar acum iar sangerez de cateva zile.astazi, dupa ce am baut o ciocolata calda(cred ca nu aveam voie) m-a pornit o hemoragie f f abundenta, cu cheaguri mari.in 2 sec s-a umplut un absorbant.m-am speriat de moarte.ieri am fost la control si mi-a scris in reteta ca am endometrita.mentionez ca acest doctor este batran, nu am mai fost niciodata la el, am considerat ca probabil are mai multa experienta.mi-a precris urmatoarele:cuminol 500 mg (ciprofloxacina)-1 la 12 ore; metronidazol arena 250 mg-1 la 12 ore; calciu lactic-3 pe zi; etamsilat (fiole) 250mg/2ml-2 pe zi(sa le beau). si mi-a zis sa-mi cumpar un irigator sa fac in fiecare seara spalaturi cu ceai de musetel sau galbenele.i-am zis ca mai aveam dinainte de la doctorita cu care am nascut(de fapt, cu asistentele am nascut.ea m-a supravegheat pana a trebuit sa nasc), niste ovule macmiror si nu am apucat sa le iau fiindca am nascut.doctorita mi-a spus ca am avut o infectie pe parcursul sarcinii, vaginita parca.dar chestia e ca nu coincide cu ce mi-a spus doctorul celalalt, sau nu ma pricep eu :vaginita-endometrita.ce inseamna de fapt??din ce cauza apar?ce medic are dreptate?nici nu mai stiu ce sa cred.la doctorul la care am fost aseara, am platit.are cabinet particular.acum, am trimis pe cineva la cabinetul sau sa-l intrebede mine.i-a spus ca trebuiesc chiuretata.(banuiesc ca din cauza ca nu am fost curatata bine).in fine.am mai baut o fiolo de care mi-a zis el ca opreste sangerarea etamsilat.apoi, m-am gandit sa o sun pe doctorita la care am fost inscrisa pe perioada sarcinii.aceasta a zis ca mi-a venit menstruatia si sa iau clorocalcin, cate 2 lingurite la 4 ore, iar maine dimineatza sa merg la ea la control.acum nu stiu ce sa mai fac.doctorul a zis sa continui tratamentul.chestia e ca am citit prospectul de la fiole si nu ebine sa le iau pe perioada menstruatiei, daca e asa cum zice dna doctor. ba chiar m-am spalat aseara cu irigatorul cu un ceai care mi l-a dat farmacista "ginosept" care contine sunatoare, musetel, galbenele, urzica moarta alba si conuri de nu mai stiu ce.si pe el scria ca nu e bine sa se foloseasca pe timpul menstruatiei.ce e de facut??eu as vrea sa continui tratamentul domnului doctor, poate imi trece infectia.daca-i spun doamnei doctor ca am fost la el se supara si mi zice de ce n-am fost la ea.ce sa mai fac??ce sa mai cred??nu pot sa-i zic ca mi--a dat dnul doctor tratament ca mi zice sa ma duc tot la el.dar daca nu-i zic s imi mai da si ea unul; ce sa fac???le iau pe amandoua??
4 comentarii
0
25-11-2010, ora 19:59
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Dute si la dna doctor daca te primeste asa repede, ai dreptul la o a doua opinie.Dupa consult, compara cele doua opinii. Sanatate si astept vesti.
0
26-11-2010, ora 08:54
roskna
Nu este medic/terapeut
roskna
multumesc mult pentru sfat.trebuia sa merg astazi la control, dar vad ca nu se mai opreste sangerarea, nu prea am cum sa ies din casa.la 5 min e plin absorbantul(de noapte).chiar nu am cum sa ma misc.am inceput abia azi sa iau clorocalcin, in prospect scrie ca opreste hemoragiile, sper sa dea rezultate.si o sa merg luni la doctor ca nu am incotro.o sa ma patez toata daca ies din casa.si duminica am si botezul fetei mele.o sa merg dupa botez.sper sa-mi treaca cat de cat.o sa merg luni si o sa va spun ce am facut.multumesc inca o data.sanatate si dv.
0
26-11-2010, ora 18:08
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Lohiile sunt o scurgere vaginala ce survine in mod normal dupa nastere. Lohiile sunt compuse din cheaguri de sange, din resturile de membrane ("caduca uterina") si dintr-o zemuire a plagilor vaginului si colului uterin.

Lohiile apar in perioada postpartum, care se intinde intre nastere si reaparitia fluxului menstrual. Perioada postpartum dureaza aproximativ sase saptamani atunci cand mama nu alapteaza, mai mult atunci cand ea alapteaza.

In absenta alaptatului, primul flux menstrual reapare la aproximativ 45 de zile dupa nastere. In cazul in care alapteaza, revenirea fluxului menstrual are loc in mod obisnuit intre a 10-a si a 12-a saptamana dupa nastere. In ambele cazuri, revenirea fluxului menstrual este uneori precedat de o ovulatie.

Dupa delivrenta, fie ca este naturala sau prin operatie de cezariana, uterul se contracta formand un bulgare ("glob uterin"). Apoi, el isi regaseste treptat dimensiunile (8 centimetri in inaltime) si greutatea (70 de grame) avute anterior sarcinii. Aceasta retractie este insotita de contractii uterine dureroase a caror intensitate creste odata cu numarul de nasteri si dureaza doua, pana la sase zile.

Timp de aproximativ 3-6 saptamani dupa nastere apar pierderile sangvine numite lohii. In primele zile acestea sunt de un rosu intens, apoi devin rozalii, ulterior culoarea poate ajunge pana la alb-gabui si inceteaza intre saptamanile 3-6. Sangerarea se poate opri temporar si apoi sa revina sau poate fi ca o sangerare menstruala.


Cat va dura sangerarea dupa nastere?

In primele cateva zile dupa nastere s-ar putea sa vezi un volum mai mare de sange decat la o menstruatie normala. Sangerarea poate include si cheaguri de sange. Prima data cand te vei ridica din pat s-ar putea sa iti curga mai mult sange, pentru ca atunci cand stai intinsa in pat sangele se aduna in vagin.

S-ar putea sa sangerezi 2-3 saptamani sau chiar pana la 6 saptamani dupa nastere. Volumul sangelui se va diminua treptat. Lohiile de culoare rosie nu ar trebui sa persiste mai mult de doua saptamani, desi daca incerci sa te fortezi si sa faci prea multe lucruri odata s-ar putea sa reapara. Acesta este un semn ca ar trebui sa te odihnesti un pic si sa depui mai putin efort.

Trebuie sa fac ceva in legatura cu lohiile?

Nu chiar, dar asigura-te ca ai destule absorbante speciale pentru perioada dupa nastere (se gasesc in farmacii sau iti poti face tu din vata acoperita cu tifon) inainte sa ajungi la spital.

Absorbantele normale nu sunt recomandate pentru ca pot introduce bacterii in uterul tau, care inca se vindeca, si pot cauza infectii. Ele pot, de asemenea, sa provoace iritatii daca ai dat nastere prin metoda naturala.

Cand ar trebui sa ma ingrijorez?

Suna-ti de urgenta medicul daca sangerarea:

"¢ Imbiba mai mult de un absorbant pe ora - poate fi un semn de hemoragie postpartum. O urma de placenta s-ar putea sa fi ramas inauntru sau uterul nu se micsoreaza cum trebuie.

"¢ Ramane de culoare rosie si curge in cantitate mare dupa prima saptamana si jumatate.

"¢ Revine la culoarea rosu aprins pentru patru sau mai multe zile dupa nastere si nu se amelioreaza cu odihna la pat.

"¢ Are cheaguri mari de sange sau, desi au trecut cateva zile de la nastere, cheagurile de sange persista.

"¢ Miroase urat si ai febra si/sau frisoane.



SPER DIN TOT SUFLETUL SA TE AJUTE
0
27-11-2010, ora 19:53
roskna
Nu este medic/terapeut
roskna
Va multumesc din suflet inca o data.Pe de o parte, parca m-am mai linistit, dar pe de alta parte, nu neaparat.In primul rand, dupa cum v-am spus si mai sus, am avut o sangerare imediat dupa ce am nascut am sangerat, dar nu exagerat.s-a oprit la exact o luna.la cateva zile, mi-a reaparut sangerarea mult mai abundenta cu cheaguri mari sau lohii, cum se numesc.ceea ce vreau sa spun este ca aceasta este a doua sangerare;dupa cum a spus doamna doctor:este menstruatia.este oare vreo problema ca s-a intamplat de doua ori?? daca nu, e bine. In al doilea rand este ca schimb mult mai multe absorbante decat unul pe ori.Inseamna ca trebuie sa ma ingrijorez.Dupa cum v-am zis, merg luni la dna doctor.Bunica mea imi tot zice sa merg la urgenta, dar nu vad ce mi-ar putea face.Cu greu te baga in seama.Chestia e ca maine botez fata si nu stiu ce sa ma fac.nu cred ca pot sa intru in biserica.of !
Oricum, va multumesc din suflet pentru ajutor, sunteti f amabila.O sa vad ce o sa fac si o sa va dau de veste.Va doresc multa sanatate si o seara buna !!!! Multumesc inca o data !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: