O meta-analiză a descoperit un tratament mai eficient împotriva hemoragiei postpartum

©

Autor:

O meta-analiză a descoperit un tratament mai eficient împotriva hemoragiei postpartum
Decesul în urma sângerării postpartum este o complicație foarte rară a nașterii, totuși hemoragia reprezintă principalul motiv de deces al mamei după ce a născut și acest lucru se întâmplă deoarece uterul nu se contractă suficient de puternic. Tratamentul standard pentru această complicație constă în administrarea de oxitocină - un uterotonic ce stimulează contracțiile, ajutând la eliminarea placentei.

Citiți mai multe despre Hemoragia post-partum!
O meta-analiză Cochrane publicată recent și condusă de cercetătorii de la University of Birmingham a relevat faptul că tratamentele alternative ar putea fi mai eficiente decât oxitocina.

Autorii au analizat datele a 88.000 de nașteri care au avut loc în cadrul a 140 de studii clinice randomizate care au avut ca obiectiv identificarea uterotonicelor cel mai eficiente în prevenirea sângerării excesive după naștere și cu cele mai mici efecte secundare. Au fost luate în considerare oxitocina, misoprostolul, ergometrina, carbetocina și combinațiile între acestea.

În urma analizării datelor s-a stabilit că ergometrină plus oxitocină, misoprostol plus oxitocină și doar carbetocină au fost cele mai eficiente tratamente, în comparație cu utilizarea doar a oxitocinei din practica standard. Efectele secundare pot include vomă, hipertensiune și febră.

Această analiză Cochrane va fi actualizată în decursul acestui an, pentru a incorpora rezultatele unor studii aflate în prezent în desfășurare. Unul dintre aceste studii implică 30.000 de femei din 10 țări și compară efectele utilizării carbetocinei vs. efectele utilizării oxitocinei pentru prevenirea sângerării în urma nașterii vaginale. Un alt studiu clinic desfășurat în Marea Britanie include peste 6.000 de femeie și compară carbetocina, oxitocina și combinația de ergometrină plus oxitocină.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 13-04-2019 | creare: 08-05-2018 | Vizite: 1071
Bibliografie
Review finds more effective drugs to stop bleeding after childbirth, link: https://medicalxpress.com/news/2018-04-effective-drugs-childbirth.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Două soluții simple pentru prevenirea hemoragiei post-partum (studiu)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum